Despre pescuitul cu lanseta
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
Salutare tuturor. Am si eu o rugaminte la voi:vreau sa invat cat mai multe de pescuitul cu lanseta ca pana acum am fost mai mult unditar....
sa imi dati un link ceva unde sa pot citi mai mult despre aceasta metoda de pescuit. Asa in mare stiu termenii folositi si stiu ce trebuie sa contina dar mai am de invatat...monturi mai multe etc.. astept sfaturi utile. Fire cat mai intinse

Pescuitul cu lanseta cuprinde o gama foarte larga de stiluri.... la ce anume vrei sa pescuiesti cu lanseta? 

ADDICTED TO SPINNING
http://spinningteambv.wordpress.com
http://spinningteambv.wordpress.com
-
- utilizator constant
Pai si la rapitor si la pasnic.....bine mai exact as vrea sa stiu cum lucreza o lanseta ...cum se leaga o montura....am vazut niste filmulete dar nu prea am inteles mare lucru....de exemplu as vrea sa imi iau ceva universal si de crap si de salau sa zic ...ceva composit si sa fie telescopica cam la 2.70 metri...nu firma ca sunt la inceput si o mulineta asemenea... 

-
- veteran
Ma indoiesc ca vei gasi ceva cu adevarat universal, bun si la crap, si la salau si la stiuca etc. Pentru inceput mergi la un magazin de scule si ia-ti o lanseta de 2,7-3 metri, usora, cu putere de 10-30 sau 10-40 grame si actiune rapida ori medie. Ca incepator ia ceva ieftin, o chinezarie de maxim 40 lei si o mulineta medie (300 grame) pe care sa poti pune 200 metri de 0,25 monofilament. Gasesti in Carrefour sau Cora lansete si mulinete ale unro firme cu pretentii la preturi mici, de fapt sunt chestii de slaba calitate dar daca te tin 2 ani tot e bine - am vazut si Cardinal, si Okuma si Lexus, Silstar....Dupa aceea vei putea investi in scule mai scumpe , de macar 100 lei bucata, si specializate pe tipuri de peste si de ape.
Fir intins!
Fir intins!

- kingofbeasts
- veteran
Salut mihai,
pentru inceput, nu ai mentionat pe ce fel de ape pescuiesti(balta sau riu) dar, la ceea ce vrei tu , tre sa stii urmatoarele:
-la crap sunt necesare bete lungi pe balta (3,30m- 4m) cu actiune relativ mare (minim 50 maxim 200 ex. : 80-120 sau 80-180 sau 50-150) cu mulinete de mare capacitate pe care sa incapa cel putin 150 m fir de 0,30 (preferabil, tambur un tambur de 50) asta ca sa poti arunca departe cu sau fara momitor,si sa poti controla pestele in apropierea malului(avand in vedere talia pestelui) mai multe detalii www.crap.ro
-la salau bete intre 2,70 si 3,30 m actiunea poate fi mai mica minimul poate pleca de la 30g mulineta tot ceva ca mai sus sau tambur de 40.
ideea e ca pe balta trebuie bete mai lungi iar pe riu mai scurte(ca sa te poti misca pe mal pe sub pomi sau prin vegetatie).
Un bat de compromis pentru inceput ar fi un 3m cu actiune 50-150g , mulineta cu tambur de 40 sau 50 un fir de 0,30-0,35; ca sa poti pescui si pe riu si pe balta cam la toate speciile de peste de talie mai mare.
Cele de mai sus sunt valabile pentru stationar.
respecte
pentru inceput, nu ai mentionat pe ce fel de ape pescuiesti(balta sau riu) dar, la ceea ce vrei tu , tre sa stii urmatoarele:
-la crap sunt necesare bete lungi pe balta (3,30m- 4m) cu actiune relativ mare (minim 50 maxim 200 ex. : 80-120 sau 80-180 sau 50-150) cu mulinete de mare capacitate pe care sa incapa cel putin 150 m fir de 0,30 (preferabil, tambur un tambur de 50) asta ca sa poti arunca departe cu sau fara momitor,si sa poti controla pestele in apropierea malului(avand in vedere talia pestelui) mai multe detalii www.crap.ro
-la salau bete intre 2,70 si 3,30 m actiunea poate fi mai mica minimul poate pleca de la 30g mulineta tot ceva ca mai sus sau tambur de 40.
ideea e ca pe balta trebuie bete mai lungi iar pe riu mai scurte(ca sa te poti misca pe mal pe sub pomi sau prin vegetatie).
Un bat de compromis pentru inceput ar fi un 3m cu actiune 50-150g , mulineta cu tambur de 40 sau 50 un fir de 0,30-0,35; ca sa poti pescui si pe riu si pe balta cam la toate speciile de peste de talie mai mare.
Cele de mai sus sunt valabile pentru stationar.
respecte
-
- utilizator constant
multumesc pentru raspunsuri . eu chiar in Carrefour lucrez si am vazut ceva interesant; o telescopica de 2,70 m din 5 segmente material composit la 210 mii lei vechi...nu stiu cat de buna e dar scri gipo pe ea . mai ramane mulineta sa o iau sa vad ce. si sa ma acomodez cu lansarile si cu frana mulinetei. cred ca o sa las ceva plumbi in apa asa ca o sa iau din aia imbracati in plastic sa nu poluez
de regula dau pe lacul morii ca stau aproape de el si cand mai am ocazia mai dau o fuga la Dunare la Calarasi dar nu prea des ca nu am prieteni cu masina care sa si pescuiasca...ghinion 

-
- veteran
Re: Despre pescuitul cu lanseta
Cred ca stiu lanseta aia telescopica de 2.70 la pret de 21 de lei...e marca Hercules, made in China. E f ieftina pentru ca e de calitate "made in China" dar la inceput iti faci treaba cu ea. Daca poti, cumpara 2 modele - pe cel de 2.70 si pe cel de 3.5 sau 4 metri, ambele arunca intre 50 si 150 grame. Mulineta cu tambur larg si forma conica (long cast), fir de 0.30 pentru lac si o.35 pentru Dunare. Nu stiu cat de rezistenta e fibra de sticla a lansetei, sper sa nu se rupa la o lansare mai brusca! Dar nu cred.Mihai Epcs scrie:multumesc pentru raspunsuri . eu chiar in Carrefour lucrez si am vazut ceva interesant; o telescopica de 2,70 m din 5 segmente material composit la 210 mii lei vechi...nu stiu cat de buna e dar scri gipo pe ea . mai ramane mulineta sa o iau sa vad ce. si sa ma acomodez cu lansarile si cu frana mulinetei. cred ca o sa las ceva plumbi in apa asa ca o sa iau din aia imbracati in plastic sa nu poluezde regula dau pe lacul morii ca stau aproape de el si cand mai am ocazia mai dau o fuga la Dunare la Calarasi dar nu prea des ca nu am prieteni cu masina care sa si pescuiasca...ghinion
Ca scrie Gipo pe ea asta nu spune mai nimic. Gipo isi baga numele si pe chinezariiile cele mai ieftine si pe scule mai bunicele. Le impoirta si le lipesc eticheta lor, atat!
Fir intins!
-
- utilizator constant
salutari. daca am o lanseta universala de 2.70 m care suporta la aruncare max 60 gr. ce lanseta sa iau? ca eu nu ma pricep...lanseta e din material composit. multumesc