Art. 4. – În sensul prezentei legi termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
53. zonă de pescuit – porţiunea delimitată prin semne vizibile a unui bazin hidrografic unde este permisă practicarea pescuitului;
Art. 54.
a) obstrucţionarea de către deţinătorii cu orice titlu ai terenurilor limitrofe a accesului liber la pescuit pe toată zona de pescuit atribuită,..
Nu cred ca poti impune proprietarului unui teren limitrof cursului de apa obligatia de a asigura accesul la apa prin mijlocul curtii sale. Dar in mod sigur ii este interzis sa edifice constructii temporare sau permanente (gard, zid, cladire) care sa obstructioneze/sa blocheze accesul pe anumite portiuni de mal (ca parte a bazinului hidrografic), in conditiile in care pescuit se practica de regula de pe mal, pescuitul din barca si/sau din apa fiind exceptii.
Legea vorbeste de obstructionarea accesului pe zona de pescuit, nu a accesului la zona de pescuit.
Parerea mea.
Despre legea pescuitului in Romania
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Despre legea pescuitului in Romania
exact așa am înțeles și eu.Clar nu intri prin curtea omului,dar nici nu îmi pui gardul până in buza apei și mă oprești sa pescuiesc pe zona aceea sau chiar sa o traversez de-a lungul malului.Am aflat de unu din zona,care a ales sa îngrădească și dalele de beton până în apă și care are pretenția să nu mai treacă nimeni pe acolo.lazarini scrie: ↑04 Iun 2024, 00:25Art. 4. – În sensul prezentei legi termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
53. zonă de pescuit – porţiunea delimitată prin semne vizibile a unui bazin hidrografic unde este permisă practicarea pescuitului;
Art. 54.
a) obstrucţionarea de către deţinătorii cu orice titlu ai terenurilor limitrofe a accesului liber la pescuit pe toată zona de pescuit atribuită,..
Nu cred ca poti impune proprietarului unui teren limitrof cursului de apa obligatia de a asigura accesul la apa prin mijlocul curtii sale. Dar in mod sigur ii este interzis sa edifice constructii temporare sau permanente (gard, zid, cladire) care sa obstructioneze/sa blocheze accesul pe anumite portiuni de mal (ca parte a bazinului hidrografic), in conditiile in care pescuit se practica de regula de pe mal, pescuitul din barca si/sau din apa fiind exceptii.
Legea vorbeste de obstructionarea accesului pe zona de pescuit, nu a accesului la zona de pescuit.
Parerea mea.
cautati in Codul Civil la servitute,drept de proprietate.
- johnnybravo
- Moderator
merci, avem numele initiatorului acestei legi: https://www.cdep.ro/proiecte/2022/400/20/9/em522.pdflazarini scrie: ↑03 Iun 2024, 19:34Traseu legislativ:
https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pc ... &idp=20191
Forma finala, trimisa pentru promulgare:
https://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2 ... 429_22.pdf
promulgata prin Decret nr. 919/2024
devine Legea nr.176/2024
- johnnybravo
- Moderator
am parcurs si eu legea, e o insulta la adresa inteligentei noastre, multumim PNL pentru dovada de incompetenta.
Au vrut si ei sa reglementeze pescuitul scrumbiei si au dat cu mucii in fasole, vai si amar

Au vrut si ei sa reglementeze pescuitul scrumbiei si au dat cu mucii in fasole, vai si amar