Delta Dunarii... vai de mama ei

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
feugen
veteran
veteran

Delta Dunarii... vai de mama ei

Mesaj de feugen » 09 Apr 2011, 10:21

In perioada 30-7 aprilie am fost in Dunavatul de Jos. De aici am facut excursii atat cat mi-a permis motorasul meu de 5cp. Legea interzice montarea corturilor in DD. De ce oare?! Pentru pastrarea curata a Deltei?! Va raspund, cu toata sinecritatea, ca NU. **** asta de lege a fost dat strict pentru ca aia din ARBDD sa-si poata face mendrele fara a mai putea fi stanjeniti de catre pescari. De ce? O parte dintre mai marii ARBDD au pontoane hotel unde tarifele practicate fac sa paleasca tarifele de pe Litoral la un hotel de 3 poate chiar 4*. Sa-mi continui nemultumirea... La iesirea din bucla de la km54 este o constructie sub pamant (tip bordei) cu un cos de fum inalt de cativa metri. In acel bordei salasuiesc cativa pescari angajati ai lui ... (VIP din ARBDD) care pescuiesc noaptea dupa tot ce misca cu toate tipurile de plase inclusiv OHANE (scule intetzise de lege). La vreo 150m distanta de confluenta Dunarii vechi cu cea noua, pe bucla, statea "parcata" salupa de partulare a responsabilului de la ARBDD care isi pazea angajatii de ANPA (ANPA din iunie dispare din DD), de frontieristi, politia Deltei si... nu mai stiu de care organe oficiale.
Era sa uit... Vis-a-vis de casa agentilor ecologisti de la ARBDD situata la iesirea din canalul Dunavat era parcata o rulota care avea atasat un cort. Astuia ii era permisa camparea si... pentru a nu avea neplaceri cu alte organe (nu sexuale) erau protejati de angajatii ARBDD. FAIN, NU?
In alta ordine de idei, gunoaiele efectiv sufoca zonele prin care am fost sa pescuiesc:
- intersectia canalului Cocos cu Dunavat (movile de gunoiae)
- intersectia canalului Lipovenilor cu Dunavat (patura de gunoaie)
- gura canalului Perivolovca (covor de gunoaie + munti de echipamente abandonate de aia de la TransElectrica, mai exact izolatori vechi, crampeie de cablu ce ar fi starnit interesul oricarui colector de fiare, intinzatoare, suporti etc)
- gura Dranovului (mizerie de nedescris)
- km44 (parca s-ar fi mutat groapa de gunoi de la Glina acolo)
Astia de la ARBDD percep taxe de acces in DD pentru persoane, masini, ambarcatiuni. Noi platim sumele cerute, iar ei, responsabilii, isi fac salarii cat turnul Eiffel. Oare de ce nu au inlocuit aceste taxe de acces cu ceva mult mai simplu, gen un ghiseu in care sa dea contra cost fiecaruii turist cate un sac menajer de 150 litri cu sigla ARBDD, un bon personalizat cu un timbru holografic si sa opreasca o garantie de 200 lei pentru fiecare sac? In timpul sejurului, agentii ARBDD sa controleaze turistii de acei saci, precum si de acele bonuri. Cine nu poseda asa ceva sa plateasca
amenzi usturatoare. La terminarea sejurului turistul preda sacul plin cu gunoaie si iii primeste garantia inapoi. Garantez ca dupa 1 vara, turistii vor ajunge sa puna crengi in acei saci doar doar sa-si poata recupera garantia. Mie asta mi se pare a fi o metoda prin care Delta sa redevina ce a fost odinioara (ca si curatenie). Vor aia de la ARBDD asta? NUUUUUUUUUUUUUU!!!!
Bucuresti

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 09 Apr 2011, 10:36

eugen, din ce scrii chiar imi piere cheful de a vizita si pescui in Delta Dunarii :cry:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 09 Apr 2011, 10:50

..stati sa vina vremea corturilor :lol:, mai vorbim atunci in ce fel se-aplica legea :lol: :lol: :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 09 Apr 2011, 10:55

@ feugen e prima data cand schimb impresii cu dumneata :unde ai vazut "movile " de gunoi la intersectia cu cocos? ala e un loc de campat la indemana oricui. nu zic ,resturi ca peste tot (astia sunt romanii) dar "movile"? am fost acum doua saptamani.ce zici de depunerile de nisip de acolo ?cred ca-s doua vagoane .canalul ala dispare in maxim 10 ani.acelasi fenomen si la intersectia buclei de la perivolovca. la intersectia buclei de la 36 deja e o insula cu vegetatie pe ea.si cand ma gandesc ca "taieturile "de pe sfantu' sau finalizat "ieri" prin '87.natura nu stie de gluma.buclele alea dispar rapid . v-or fi ca dunarea veche in capat la mila ..doar pe harta.gunoaiele, daca se vrea, se rezolva.numai cu banii din amenzi ar putea fi delta "oglinda" dar restul...?

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 09 Apr 2011, 14:43

rine scrie:@ feugen e prima data cand schimb impresii cu dumneata :unde ai vazut "movile " de gunoi la intersectia cu cocos? ala e un loc de campat la indemana oricui. nu zic ,resturi ca peste tot (astia sunt romanii) dar "movile"?
Pe malul stang (cel cu depunerea de nisip) la cca 10m distanta inspre stuf.
Bucuresti

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 09 Apr 2011, 22:56

Serios Eugen, am urcat pe google earth poze din unele dintre locurile mentionate de tine facute intre 28.03-02.04.2011 cu utilizatorul fanelul. Chiar nu a fost mai murdar ca alte dati in delta...
Nu neg ca platim DEGEABA bani catre ARBDD dar totusi munti de gunoaie nu am vazut!
RX6 & Daiwa SS owner!

Scrie răspuns