Aloha,
Tocmai mi-am amintit ca, mai demult, uitandu-ma pe site-ul Salmo la galeria cu capturi (cele autohtone, poloneze) am vazut de mai multe ori capturi de "danube salmon", un salmonid barosan ( cred ca unii aveau pe la 10 Kg). Oare ce sa fie ? Si daca denumirea spune ca e de Dunare de ce n-ar fi si pe la noi?
..desi dupa cate stiu Dunarea nu prea trece prin Polonia..
Eu am mai vazut ceva salmonizi primavara pe Dunare(la barajul Portile de Fier si in Cazanele Dunarii), se prind doar intr-o anumita perioada, cand urca sa se reproduca, bucati pana pe la 2 Kg, localnicii zic ca-s pastravi americani (au ceva puncte negre pe ei)
Danube salmon
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Dar oare pe Dunare mai sus (Germania, Austria)unde apa banuiesc ca e mai curata o mai fi lostrita ?
Ceea ce am vazut eu prins in Cazane si la Hidrocentrala banuiesc ca era pastrav de lac, dar nu stiu de unde ar putea veni pe Dunare, probabil scapat din crescatorii...
Oricum suntem o tara de kkt
, am citit un articol intr-o revista in care spunea ca pe la 1900 pe raul Cerna in zona Baile Herculane colcaia de lostrita, acum cred ca Cerna nu mai are nici macar una pe tot parcursul...ma duc in weekend sa vad
poate iau ceva pastrav
Ceea ce am vazut eu prins in Cazane si la Hidrocentrala banuiesc ca era pastrav de lac, dar nu stiu de unde ar putea veni pe Dunare, probabil scapat din crescatorii...
Oricum suntem o tara de kkt

- costica_fishing
- veteran
Costica,
Iti voi spune eu cu siguranta Duminica daca mai e vreuna pe Cerna ca sambata ma duc la o nunta in zona si inaintea chefului vreau sa urc de la Herculane un pic sa dau pe Cerna
Sa simta si mirele un pic de miros de lostrita in sala ca-i pescar si el saracul (si tocmai se nenoroceste si nu va mai apuca partide multe)
Iti voi spune eu cu siguranta Duminica daca mai e vreuna pe Cerna ca sambata ma duc la o nunta in zona si inaintea chefului vreau sa urc de la Herculane un pic sa dau pe Cerna
Sa simta si mirele un pic de miros de lostrita in sala ca-i pescar si el saracul (si tocmai se nenoroceste si nu va mai apuca partide multe)

- costica_fishing
- veteran