Dansând cu lupii. [lupoaicele]

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 12 Sep 2008, 21:35

TopGear scrie:@tudor:
Faptul ca vezi pestele nu inseamna ca-l vei prinde

Foarte adevarat! Faptul ca vezi ce se petrece sub apa, te ajuta sa iti faci o impresie despre "campul de batalie", right? Vezi cum se pune problema. Vezi naluci agatzate in butuci/crengi. Vezi unde namol, unde e nisip. Toate astea pentru ca data viitoare, cand esti pe mal sa te vedem la treaba cu nalucile. :) Mie chiar imi surade ideea!
Revin la subiect. Nu e asta de loc. In cazul pe care l-am povestit am scris clar ca sub copacul unde pestii stau la odihna numai cu dinamita ii poti lua. Ala a incercat si cu peste viu si de geaba. I-a prins insa pe langa copacii unde nu e nimeni in timpul zilei. Adica este un loc de repauz pentru toti si cand vaneaza asta se va petrece in alte parti.

Tudor

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 13 Sep 2008, 08:53

E foarte posibil ce spui tudor, avand in vedere "antecedentele". Am omis insa sa fac o specificatie: ma refeream la stiuca. Pe o balta gen balastiera, fara prea multe structuri, mult stuf pe margine si mal neregulat, mai ales cand cauti stiuca, mi se pare interesanta treaba. Ai vazut in clip cum stateau stiucile si asteptau sa vina papa pe la botul lor. Uite o poza sa exprim mai concret la ce ma refeream.
Imagine
Sunt ferm convins ca pe un rau, un salau se comporta intr-un fel ziua, si altfel nopatea. Dar madam stiuca are kikitzele ei, pe care odata ce le-ai prins, rezultatele incep sa apara. Mai grav este cand pierzi unica naluca prinzatoare, de exemplu un vobler rar, ma intelegi? Oricum, pe o balta intinsa, fara prea multe structuri, localizarea ei este in majoritatea cazurilor langa mal, si nu in larg asta e clar. Dar langa mal apar radacini, tulpini de stuf scufundate, etc. De aceea mi se parea interesant sa explorezi locul.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 14 Sep 2008, 21:13

Pai nu vorbisem despre stiuci tocmai pentru ca nu am vazut sub copacul ala si nici sub altii. Colegul mi-a spus insa ca el a mai vazut. Oricum nu ies noaptea la vanatoare Le trebuie lumina si prefera atacul surpriza nu fugarirea pestisorilor pe distante mari.

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 15 Sep 2008, 08:45

De acord cu tine tudor, dar cu o precizare. Stiuca pe timp de zi prefera camuflajul si implicit ambuscada. Sta la cotitura si asteapta sa treaca un peste - prada cat mai mare, ca apoi sa treaca la atac. Ei tocmai din prisma acestor lucruri voiam eu ca pe timp de zi sa fac scufundari si sa vad terenul. Spre deosebire de salau, stiuca este mult mai activa pe timp de zi. Noaptea nu imi dau seama cat de activa este madama, dar nu cred ca doarme pe o parte. Am sa in cerc sa stau pana dupa ce se intuneca pe balta, sa vad daca o sa prind vreuna, desi ma indoiesc. Am niste shaduri fosforescente care cred ca sunt cele mai adecvate acestui stil.

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 15 Sep 2008, 12:17

Nu esti tu normal!!! :lol: :lol: :lol:
Daca iti mai cumperi si echipament de scafandru... Eu imi cumpar de cosmonaut! :lol: :lol: :lol:
Ce sa zic... Don`t try it. Do it!
Stima!
8)
...... ><(((@> .......

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 15 Sep 2008, 18:58

Totusi cred ca am sa incerc. De inceput, niste labe de alea mari de scafandru, niste okelari si o tzeava de respirat, zic eu. mai incolo - vedem. Oricum, anul acesta nu vad sperante sa revina canicula, sa te poti baga in apa lejer. Vom trai si vom vedea.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 15 Sep 2008, 19:17

iote ce zic altii despre comportamentul stiuci pe timp de noapte

http://www.rapitori.ro/pestii.php?id=12

"insa noaptea vaneaza activ pentru a-si potoli lacomia "

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 15 Sep 2008, 19:23

Mah eu nu am prins noaptea, dar stiu persoane care au prins...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 15 Sep 2008, 20:51

Eu am mai prins noaptea in timp ca dadeam dupa somn la pestisor viu,una singura am prins noaptea pe artificial la asa ceva:

http://www.mimteam.ro/index.php?page=9& ... me&mar=113
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 15 Sep 2008, 21:54

Interesanta naluca, am mai vazut discutii despre ea pe forum. Mersi, am sa incerc sa imi completez cat de repede trusa, achizitionand-o.

Scrie răspuns