Buna Adrian , scuze daca cumva postarea mea a parut a avea tente politice , departe de mine acest gând in condițiile in care toți "cavalerii' care au accesat la "masa rotunda" s-au comportat la fel indiferent de stindard: au omorât prințesa ca sa salveze bietul dragon.
In Constanta , la Cazino , este de când mă știu o colonie de cormorani , apar de asemenea regulat pe lacul Tăbăcărie si Siutghiol. Pentru Dunăre ajung mai des in zona Cernavoda si Fetești. Nu am observat o creștere exploziva a populației de cormorani in zonele acestea, de aceea declarațiile belicoase din ultima vreme m-au surprins.
Sunt un pic mirat si de ce am citit la tine , nu știam ca pasările care mănâncă peste au gusturi așa rafinate ca sa facă pagube "in special in cadrul speciilor de valoare șalău , somn , crap...sturion(cega)"

trăind cu impresia ca mănâncă orice peste e disponibil spre deosebire de "cormoranii" cu doua picioare care într-adevăr caută exact speciile de care zici pentru a le valorifica.
In plus , ceea ce mă frapează in declarațiile amintite este ca nu am văzut referiri la daunele aduse ecosistemului de braconieri. Cu alte cuvinte pasările e baubau iar baubau care trage plase mono din mal in mal - apropo de Dunăre , cine a mai fost prin zona Capidava știe ce vorbesc - se remarca prin absenta.