Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
ovidiu
- veteran

-
trag concluzia ca mai bine imi scriu testamentul...
dar nu e cazul sa-mi fac griji, prima mea barca era dublata toata de material si trebuia sa bag aer in ea la fiecare jumatate de ora.
in schimb asta pe care o am acum, nu are absolut nimic..nu tu petic, nu nimic. plus ca pescuiesc singur in ea (am 90kilo) rar cand imi iau partenera de 50kilo.
ma interesa de o metoda de inmuiere a materialului o hidratare...o coenzima Q10, faze de-astea.
va spun eu ce voi face: o spal frumos... o usuc bine...si imi iau un spray cu silicon...
va voi tine la curent daca metoda e buna ..nu vad de ce sa stau sa ma uit la ea cum se usuca singura oricum...
voi incerca.
-
vanatoruldepesti
- veteran

Sfatuiesc orice pescar ce pescuieste din barca sa isi cumpere vesta de salvare. Nu este nici foarte voluminoasa si nici scumpa ( 350.000 lei vechi). Pudra de talc bagata in interiorul barcii ii prelungeste durata de viata si cateodata astupa si gaurile mici. Eu bag in perioada asta 2 cutii mari de talc in barca, insa este recomandat sa fie tinuta putin umflata.
-
fishi
- veteran

Pentru gauri,fisuri la cele rusesti puteti incerca la orice vulcanizare ,se poate vulcaniza ca orice cauciuc.....
-
sebi/7
- veteran

Eu am barca ruseasca,opinca de curind luata(anul acesta la inceput).E drept,nu am probleme cu ea,dar m-am interesat din timp ce as putea face iarna.Cel mai bun sfat mi s-a parut cel al unui coleg care are barca de vreo 4 ani si o foloseste de cel putin 2 ori pe saptamina(barca e la fel cu a mea):in timpul iernii o foloseste foarte rar;pe la sfirsitul lunii asteia o unge bine co vreo 2-3 cutii de"Nivea" pe dinafara,pe toata suprafata.Omul merge foarte des la peste,are barca buna,am folosit-o si eu cu el o data si m-am convins de calitatile ei.Cred ca treaba cu "Nivea e foarte buna si o voi aplica si eu anul asta cind voi lua repaus cu ea.Pe dinauntru,intr-adevar,talcul e tatic;in cantitati suficiente(nu foarte mult) si cu barca putin umflata.Trebuie bagat talc in fiecare compartiment separat ,umflat cam la jumatate si apoi scuturata cu ajutorul cuiva bine-bine pentru a se raspindi talcul;cica talcul intra in toti porii si lungeste viata barcii.Cam atit...
Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!
-
sebi/7
- veteran

De obicei,o barca luata de noua(sau adusa de cineva de dicolo de Prut) are in sac si o pungulita cu mai multe accesorii,printre care si un tub cu solutie de lipit si o bucata din acelasi material cu barca.Cred ca in caz de o gaura mica acestea sunt cele mai indicate.Nu folositi pentru a lipi materialul pe barca solutie "SuperGlue" pentru ca la frig devine casanta si e riscant.
-
Gerula
- veteran

Daca stie careva unde se poate cumpara lipici de-ala poate-mi spune si mie

.
Cu lacrimi Bastus!
-
dr.pike
- Moderator

-
AM patit-o si eu iarna trecuta cu o barca luata din metro. Am intrat pe lac la Belis si la 3 m de mal pur si simplu a explodat...ca norocul am reusit sa ies la mal datorita faptului ca doua compartimente au ramas umflate. La doua saptamani mi-am luat Kingfisher

. Sfatul meu este sa va ganditi de doua ori inainte de a cumpara o barca, deoarece niciodata un produs ieftin nu va fi de calitate. Asa ca decat sa cumparati un plastic ordinar mai bine mai asteptati si cumparati o barca de calitate.
Gerula, la Cluj se gasesc la rusi in piata niste kituri de reparatie pentru cauciuc (ceva petice si un tub de adeziv care costa vreo 75.000). Eu am folosit si sunt ok. Banuiesc ca o sa le gasesti si in Bucuresti
-
georgelucius
- senior

In loc de "lipici de ala" eu am folosit prenadez cu rezultate excelente.
Dar pentru tipul cu Nivea , ai folosit tu sa vezi cum este?
As incerca si eu.
Iarna o tin usor umflata intr-o camera nefolosita si acum doua zile am dat cu pensula cu prenadez peste toate benzile alea negre care sunt la incheieturi.
Talc in ea este in permanenta.
Si uite asa barca are peste 15 ani.
-
lacusta
- utilizator nou

Eu am o barca luata din Metro de mai bine de 3 ani am folosit-o de cateva zeci de ori,(mai aparea cate un por dar il rezolvam pe loc cu o picatura de "picatura")dar nu am avut probleme majore.Am pescuit indeosebi la Vidra,dar si in baltile de pe langa Tulcea,si pe Olt. Cele din cauciuc trebiuiesc tinute cat mai mult la umbra,cu talc in ele si semiumflate.Nu cred ca se mai poate muia cauciucul decat cu o crema care sa il inmoaie.Eu am convins consoarta sa-mi imprumute dintr-o crema de la Hemel ptr.piele si mi-am refacut husa betelor.
-
sebi/7
- veteran

georgelucius scrie:In loc de "lipici de ala" eu am folosit prenadez cu rezultate excelente.
Dar pentru tipul cu Nivea , ai folosit tu sa vezi cum este?
As incerca si eu.
Iarna o tin usor umflata intr-o camera nefolosita si acum doua zile am dat cu pensula cu prenadez peste toate benzile alea negre care sunt la incheieturi.
Talc in ea este in permanenta.
Si uite asa barca are peste 15 ani.
Sincer?Nu,n-am folosit eu "Nivea".Inca-pentru ca inca o mai folosesc (barca)cit mai tine vremea.Dar spuneam ca voi folosi chiar iarna asta,pentru ca tipul care mi-a recomandat miscarea asta e cel cu care merg de obicei la peste si,logic am incredere in el.Ca altfel trebe sa ma ia cu barca lui

si nu cred ca-i suride ideea