cum am prins io prima mea stiuca....

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

nikipiulitza
utilizator nou
utilizator nou

cum am prins io prima mea stiuca....

Mesaj de nikipiulitza » 01 Oct 2009, 20:37

Sa va povestesc ceva amuzant....cum am prins io prima mea stiuca.....desi nu miam propus deloc acest lucru. Mam dus pe Raul Negru acu cateva zile si mam mirat cat de mult a scazut apa........dabia am gasit un loc cu apa mai adanca si am vrut sa lansez acolo in speranta k voi prinde mreana( din cate am citi pe net ala ar fi fost locul ideal pentru un astfel de peste.
Am pus cascavalul in ac si am aruncat dar nu am aruncat prea bine si cand sa trag inapoi...undita mea sa agatat de ceva....crezand k am agatat o salcie am tras mai tare si am simtit o smucitura......si cand colo mam trezit cu o stiuca in ac...... si cel mai interesant e k avea si un alt peste ( chiar o mreana inghitita pe jumate,,,,,,doar coada ei era afara din gura). Stiuca a a avut cam jumatate de kilogram.....

Analizando mai mult miam dat seama ce sa intamplat: stiuca a inghitit un peste prea mare pentru ea( nu exagerez, mreana era cam jumate cat era stiiuca dar mlt mai subtire) si urma sa moara probabil sufocata de mreana prea mare pe care a incercat sa o manance ( cu alte cuvinte, mreana ia stat in gat) si io am agatato din greseala cu acul cand am recuperat linia....dar asta e....ghinionul unuia, norocul alttuia....iar acu ma mandresc cu prima stiuca pe care am prinso eu vodata si ...... cel mai mare peste pe care lam prins io vodata ( da...tre sa recunosc k desi pescuiesc de ceva timp nu am prins niciodata un peste mai mare de 1kg :( )

costi_e7
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de costi_e7 » 01 Oct 2009, 21:19

bine ca ai prins gustul. acum daca tot esti pescar de stiuca, incearca sa citesti cate-un pic despre ea.. si cine stie, poate maine-poimaine o sa poti sa te lauzi ca nu mai prinzi pesti sub 1kg :) fire intinse!
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former. by Albert Einstein.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Oct 2009, 18:08

si poate la anul faci si permisul ala de pescuit,ca nu costa o avere,nu'i asa??!! :?
nu crezi ca ar fi mult mai corect si cinstit asa?? macar fata de noi ceilalti :wink:
si ai grija,pescuitul rapitorilor da dependenta :P

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 05 Oct 2009, 22:15

adiwolf scrie:si poate la anul faci si permisul ala de pescuit,ca nu costa o avere,nu'i asa??!! :?
nu crezi ca ar fi mult mai corect si cinstit asa?? macar fata de noi ceilalti :wink:
si ai grija,pescuitul rapitorilor da dependenta :P
Permis? Ce-i aia? La ce e bun, prinde peste in locul tau? :lol: :lol:
Ar fi corect fata de "voi" ceilalti, sau ma rog, "noi" ceilalti, DOAR atata vreme cat banii aia ar fi intr-adevar utilizati pt pastrarea, ameliorarea saudezvoltarea fondului ...
Atata vreme cat banii aia umfla cururile grase ale unor jmecheri, sa nu le spun direct braconieri cu diploma, eu nu consider nimic incorect sa nu platesti "permise"...

A, cand vorbim de un rau populat, pazit, ingrijit de o asociatie/un club sau orice alta institutie...atunci se schimba lucrurile, dar asa...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Oct 2009, 21:19

parinte,

iti inteleg frustrarea si atitudinea
dar,te intreb, ai masina??, ai o casa?? deti ceva bunuri mobile sau imobile??
ai platit pana acuma impozite pt ele??
daca, DA, (inclin sa cred ca acesta e raspunsul) cum de nu te zgarii pe ochii ?? cum de nu iti dai palme singur stiind foarte bine ca toti acei bani s-au dus la bugetul de stat unde "umfla cururile grase ale unor jmecheri"??!!

sincer,
mie unul asa imi vine sa fac,dar...............oare de ce nu o fac??
oare, tu de ce nu faci acest lucru??

nu astept un raspuns,intrebarea e retorica, sunt prea obosit sa mai intru in polemica si consider ca este mai bine sa iti raspunzi tie insuti

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 06 Oct 2009, 21:55

guess what? nu platesc tot ce pot sa nu platesc fara sa am probleme..Injur si blestem tot ce se poate(fara sa ma zgarii pe "uoki". ar fi prea mult...) cand vad ca si cu banii mei ii imbogatesc pe unii....
Deci, in acest caz, fiind vorba despre ceva ce poate fi evitat, pledez pt a nu face curul mare unora fara macar sa fiu constrans...Macar sa faca efortul sa ma constranga... Ma simt si eu mai bine, parca vin si injuraturile mai natural :D

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Oct 2009, 14:43

parintele scrie:guess what? nu platesc tot ce pot sa nu platesc fara sa am probleme..Injur si blestem tot ce se poate(fara sa ma zgarii pe "uoki". ar fi prea mult...) cand vad ca si cu banii mei ii imbogatesc pe unii....
Deci, in acest caz, fiind vorba despre ceva ce poate fi evitat, pledez pt a nu face curul mare unora fara macar sa fiu constrans...Macar sa faca efortul sa ma constranga... Ma simt si eu mai bine, parca vin si injuraturile mai natural :D
OK, iti inteleg supararea si e normala. daca daca aproape toti pescarii ar judeca precum tine atunci din vreo 2 milioane de indivizi ar face permis maxim 50.000 si cu banii lor nu s-ar putea face aproape nimic. De undeva trebuie rupt cercul vicios. Eu mi-am luat permis ANPA ca la 30 lei nu e nici o gaura in buget, abia cumparam un vobler f bun sau 2 mai slabe.

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 07 Oct 2009, 19:07

Guess what...din 2 mil de "pescarici" nu stiu daca au permis 50 de mii :lol:
Si nu e vorba de bani, o iesire la garla costa mai mult numa carburantul...
E vorba ca STIU ca banii aia sunt papati de niste scarbe ordinare care nu doar ca nu intorc un serviciu pe care eu il platesc, dar sunt cei mai mari inamici ai faunei pe care ar trebui sa o ocroteasca...
Pur si simplu imi vin dracii cand stiu ca sunt furat pe fata si mai rau, ca intretin niste jigodii ordinare pe care i-as da mancare la pesti...

SA fac asta voluntar si sa ma mint ca asa poate se va rupe un cerc vicios e mult prea mult... demult nu mai cred in mos craciun...

Cercul vicios si ruperea sa are legatura cu oamenii si nu cu banii...cand oamenii isi vor face DATORIA pt care sunt platiti si la care s-au angajat, voi plati... si nu numai...voi fi si mandru si bucuros.
DE fapt, daca scarbele bipede si-ar face datoria, macar partea de control, nu mai spun de restul, am intra cu totii in partea cu obligatul...cand esti controlat devii obligat sa platesti...
Daca m-ar controla pe mine as sti ca macar atata ar face si cu altii si putina presiune pe o mica parte din cei 2 milioane de imbecili flamanzi care arunca batl in garla s-ar simti...
Desigur, nu e suficient, e nevoie de un control mult mai strict, la traista, pe coclauri, pe toti coclaurii mai bine spus, ...Mai departe, dupa ce nu se mai distruge atat, incepe constructia...popularea adica... departe neica, departe ziua aia pe apele publice...

paa una alta nu sunt de acord cu onestitatea care de fapt e naivitate, sa nui zic prostie ca nu vreau sa jugnesc pe nimeni, cu atat mai putin pe pescarii cu respect si dragoste pt fauna piscicola...
Cand esti inconjurat de hoti si nesimtiti, sa fii corect si cinstit nu e o virtute, e o slabiciune...

AStept ziua in care sa merg pe o garla publica si sa fiu amendat pt ca nu am permis... in ziua aia voi sti ca ceva a inceput sa se schimbe si ma voi imbata de bucurie...ar fi prima amenda pe care o voi plati fara nici un regret.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Oct 2009, 22:47

parintele scrie:
AStept ziua in care sa merg pe o garla publica si sa fiu amendat pt ca nu am permis... in ziua aia voi sti ca ceva a inceput sa se schimbe si ma voi imbata de bucurie...ar fi prima amenda pe care o voi plati fara nici un regret.
Ca si tine si eu astept acea zi si daca se va intampla o voi insemna in calendar cu cerneala rosie! :lol: Pana acum am perscuit de Dunare, Olt, Ialomita, Mures si Dambovita si nimeni niciodata nu mi-a cerut la control permisul! Poate daca nu imi mai fac permis atunci chiar vine controlul!
Din pacate cei mai eficienti la control sunt paznicii de pe baltile private - ei vin neabatut sa incaseze taxa si vin apoi din nou si din nou sa vada daca a mai venit vreun pescar. Recordul absolut consemnat de mine in august 2009 - la lacul Niculesti langa Butimanu a venit paznicul in control de vreo 8 ori in 8 ore de pescuit, deci odata pe ora in medie! :lol: Deja mi se luase sa il vad atat de des si ma gandeam - pe asta daca il da vreodata patronul afara sa il angajeze neaparat ANPA ca e om de baza! Nu e gluma, ci faza autentica!

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 08 Oct 2009, 07:55

lasa ca si aia de pe baltie private sunt mai rau... mi s-a taiat de "patroni" de balti care toamna scot tot ce pot si primavara baga taxe de 100 ron ca de, e balta cutare, s-a luat de 15 kile anu trecut, s-a luat pe dracu si pe lacu... Ei fac jaf in balta lor, apoi fac jaf si in buzunarul nostru si practic, ne trag niste mari tzepe... odata, ca a doua oara oricum numai calca nici dracu pe acolo... Apoi, dupa ce prostii se cam prin si se aude ca e teapa, scot baietii mai cu sarg taomna, srecoara si namolul si trestia doar doar o mai fi scapat ceva...
Apoi dupa vreo 5-6-7 ani de "patroneala"...incep sa se planga...a dat criza peste ei...niste flamanzi cu pretentii de investitori...

daca ma gandesc mai bine da, aveti si voi dreptate, macar pe apele publice, de obicei rauri, mai lucreaza natura cat de cat...merita platita o taxa :lol:

Scrie răspuns