Cu barca pe Dunare

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 06 Ian 2005, 16:36

Cica efectul ala de curgere creat de barje (si alte obiecte in miscare) se numeste "curegere laminara" - asa ne-a zis Wavedancer (pe unde o umbla pisicheru' asta? :roll: )

1. In problema permisului, imi permit sa mai vin cu niste precizari, fata de Gyorg:

@dan,
ART 66 din OG 42 din 28 august 1997 privind transportul naval:
Monitorul Oficial cu numarul 210 din data de 10 martie 2004

"Pentru activitatile sportive, de agrement sau transport în interes personal Autoritatea Navala Româna va stabili portiunile din apele nationale navigabile si categoriile de nave cu care si unde se desfasoara aceste activitati pentru care sunt necesare certificate de capacitate, precum si conditiile si cursurile obligatorii pentru obtinerea acestora."
BETON!

alte acte:
REGULAMENT din 20 martie 2002 privind obtinerea certificatelor internationale de conducator de ambarcatiune de agrement
M. Of 306/2002
Directiva Cons Europei 1994/25 privind clasificarea ambarcatiunilor (cred). Cel putin asa spun cei de la Vicmar ca le clasifica.

OG 1172/2004

HG 245/2003 priv regulamentul de aplicare al OG 42/1997.

Art. 2 din Legea 191 din 13 mai 2003 privind infractiunile la regimul transportului naval

"(1)Conducerea unei nave de catre o persoana fara brevet sau fara certificat de capacitate corespunzator se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani."

"....se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.
(3)Este considerata sub influenta bauturilor alcoolice persoana care are o îmbibatie alcoolica în sânge de pâna la 0,80 g/l alcool pur în sânge ori o concentratie de pâna la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat." :lol:

Si mai sunt si altele!

gasisem la un moment dat un text care se ocupa de "barcute". Da acu nu-l mai gasesc.

Cert este ca nu am gasit un text care sa faca deosebirea intre ambarcatiunile propulsate cu motor electric si cele cu motir cu ardere interna. asa ca...spui ca dai la rame si motorul il ai ca sa scoti ochii la fraieri! :D

Mai caut!
near the beer

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 06 Ian 2005, 16:42

referitor la legislatia pentru ambarcatiuni si permise si alea alea.... gasisem si eu pe http://www.indaco.ro dar acum nu imi mai intra :(

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Ian 2005, 16:49

ref la gonflabila pe dunare:

nu am de gand sa plec cu ea daca exista curent puternic

am intrat acum 2 ani pe dunare cu gonflabila, pe bratul vechi, cand a fost seceta cea mare
m-am plimbat la vasle pe mijlocul bratului Dunarea, in sus, in jos, etc.
nu in fiecare zi e seceta evident, dar eu vreau sa intru vara cand e mai scazuta si nu prea e curent
as vrea in principal sa sa ma ancorez pe gropane langa mal, dar ma gandesc si sa imi dau drumu la vale si sa bat cloncul 2-3 km
motorul electric ma intereseaza doar ca sa directionez barca fara efort de ici colo.....

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 06 Ian 2005, 17:06

Uitasem precizarile:

1. Examenul costa vreo 50 de EUR la Galati unde m-am interesat io.
Partea proasta era cxa mi-au cerut sa depun copie legalizata dupa buletin. Nici un notar (din Bucuresti) nu face din asta. o fi vreut sa faca misto de mine?

2. Mi-au dat o brosura. Un fel de ghid ("Manualul conducatorului de mabarcatiune de agrement"). Pentru amatori, va pot pune la dispozitie o copie xerox.
Cica: "hai domnule, sa stii matale sa faci cateva noduri, si gata, ca nu ne-om urca cu matale in barca"

Acu, "manualul" e facut super neprofesionist. Varza. Da inveti ceva teorie.
Cam atat.

Tot cu nea Capitanul .. o scoateti la capat. :lol:
near the beer

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Ian 2005, 17:13

daca se suie vreunu cu mine in barca e mancat
dezumflu un compartiment si il intreb: ia zi mosule, trec sau nu trec ? :lol: :lol:

lipoveanu

Mesaj de lipoveanu » 08 Ian 2005, 01:51

am shi eu o gomflabila...2,70..kingfisher shi un motor de 2,5 CP yamaha 4 timpi cred ca e cea mai buna combinatzie pentru ..Dunarea noastra.......
..... va spun sincer...ma descurc mai bine ca totzi amici shi cunostintzele mele..shi au shi eu tot felul de combinatzii de barci... .sunt mult mai eficient ..din toate punctele de vedere...comoda la manevrat..o pui la apa oriunde...nu mai zic conditziile de pescuit...am trecut cu ea peste niste..''PALNII''..de vreo 4-5m...am avut emotzii dar degeaba....sta f bine...e lata..se lipeste bine pe apa....parerea mea ca la oricare alta barca e nevoie de cel putzin 2 pers....asta ..unul e prea mult...o iei pe p...
..apropo....inmatricularea m-a costat 2.400.000 lei..la herastrau acolo...

Scrie răspuns