cronica unui rau otravit ! ...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pityu
veteran
veteran

Cronica unui rau otravit

Mesaj de pityu » 13 Aug 2007, 23:14

Miky ! Gilortul este unul din raurile mele preferate impreuna cu Jalesul (Sohodol) din jud. Gorj. Pana acum doi ani (parca) era inchis pentru refacere (cica) de catre "Onor RNP Romsilva".
Ptr. APSHD ! Gilortul nu este al niciunei asociatii, ci al RNP Romsilva. Se pescuia pe baza de "Autorizatie-Romsilva".
Nu exista ca padurarii sa nu stie cine l-a otravit. Era un parau atat de pazit, ca am fost controlat si de cate trei-patru ori pe zi de padurari. Daca e asa, inseamna ca sunt pe o mana cu raufacatorii !
PESCARI ! MARE ATENTIE :!:
Conform OM. nr.514/19.06.2007 RNP Romsilva nu mai este gestionarul apelor de munte. Mai mult decat atat . Nu mai exista NOTIUNEA de "ape de munte" si ape de ses, ci doar "Bazine Naturale Piscicole". Singurul administrator si gestionar al acestora este ANPA Bucuresti, cu filialele sale judetene.
Am presimtit ca in urma acestui Ordin Ministerial, va urma ... razbunarea padurarilor, concretizat prin valuri de acte de braconaj.
Rog si pe aceasta cale pe toti pescarii cu spirit civic si simt al responsabilitatii sa incercam sa petrecem cat mai mult timp pe malurile paraielor de munte (ca astea sunt cele mai vulnerabile). Orice persoane suspecte sa fie urmarite, unde merg si ce fac, iar daca observam intentii de otravire, imediat anuntati cea mai apropiata sectie de Politie.
Fac un apel foarte serios si pentru asociatiile independente :!: Organizati cat mai multe controale, daca se poate zilnic ! Cereti sprijinul Jandarmilor, in special al Jandarmeriei Montane, al Rangerilor si chiar Salvamontului, dar si al altor organizatii de protectia naturii.
Trebuie sa ne mobilizam la maximum, pentru ca fiara ranita va musca orice ii va iesii in cale.
Poate veti spune ca sunt prea "prapastios", dar daca nu vom proceda asa, in toamna asta (in special in perioada depunerii icrelor) vom avea de-a face cu un dezastru ecologic. Doamne da sa nu fie asa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne culcam pe o ureche.
Imi cer scuze fata de padurarii seriosi si cu simt de raspundere, dar si ei stiu bine ca printre ei sunt "specimene", in stare de orice :!:
Dati-va si voi cu parerea. Voi revenii cu amanunte.

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 14 Aug 2007, 08:01

Dureros intr-adevar :cry: Asta ii romanu',ce sa ii faci?

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 14 Aug 2007, 08:02

:evil: :wallbash: :fluch :censored: :explode: :datz:

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 14 Aug 2007, 08:03

:explode: :censored: :fluch :datz: :wallbash:

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 14 Aug 2007, 08:11

Nu exista domle' un loc care sa ramana asa cum l-o lasat natura.Tre' sa vina omu' prost sa defriseze,sa braconeze,sa arunce peturi,ca doar asta ne este ocupatia :evil: :evil: :evil: :evil:

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 14 Aug 2007, 08:14

Oare cand o sa se opreasca omu' din facut magarii?...Cand a zbura porcu ... :wallbash: :datz:

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 14 Aug 2007, 11:17

Subscriu in totalitate cele prezentate de PITYU. :help: :explode: :datz: :fluch :lol1: :censored: :elkgrin:

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 09 Sep 2007, 01:12

FRATZILORRRR...Nu mai putem rezista hai sa facem alta asociatzie :!: ajvps GORJ sunt de rahat ....mama lor de relicve comuniste cu sefu ala lor in frunte tonk sau cum dreaq se numeste....cel mai bun paznic al apelor e tot pescarul ....am prins 2 somni mari in balta de la Moi si acum nu mai pot da de plase si pripoane....foamete ca la noi in gorj nu exista :cry:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 09 Sep 2007, 03:35

storm xxx scrie:..............foamete ca la noi in gorj nu exista :cry:
crezi tu asta :!:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 09 Sep 2007, 12:43

adiwolf scrie:
storm xxx scrie:..............foamete ca la noi in gorj nu exista :cry:
crezi tu asta :!:
asta cred sunt din tg-jiu si stiu ce zic :evil:

Scrie răspuns