Ptr. APSHD ! Gilortul nu este al niciunei asociatii, ci al RNP Romsilva. Se pescuia pe baza de "Autorizatie-Romsilva".
Nu exista ca padurarii sa nu stie cine l-a otravit. Era un parau atat de pazit, ca am fost controlat si de cate trei-patru ori pe zi de padurari. Daca e asa, inseamna ca sunt pe o mana cu raufacatorii !
PESCARI ! MARE ATENTIE

Conform OM. nr.514/19.06.2007 RNP Romsilva nu mai este gestionarul apelor de munte. Mai mult decat atat . Nu mai exista NOTIUNEA de "ape de munte" si ape de ses, ci doar "Bazine Naturale Piscicole". Singurul administrator si gestionar al acestora este ANPA Bucuresti, cu filialele sale judetene.
Am presimtit ca in urma acestui Ordin Ministerial, va urma ... razbunarea padurarilor, concretizat prin valuri de acte de braconaj.
Rog si pe aceasta cale pe toti pescarii cu spirit civic si simt al responsabilitatii sa incercam sa petrecem cat mai mult timp pe malurile paraielor de munte (ca astea sunt cele mai vulnerabile). Orice persoane suspecte sa fie urmarite, unde merg si ce fac, iar daca observam intentii de otravire, imediat anuntati cea mai apropiata sectie de Politie.
Fac un apel foarte serios si pentru asociatiile independente

Trebuie sa ne mobilizam la maximum, pentru ca fiara ranita va musca orice ii va iesii in cale.
Poate veti spune ca sunt prea "prapastios", dar daca nu vom proceda asa, in toamna asta (in special in perioada depunerii icrelor) vom avea de-a face cu un dezastru ecologic. Doamne da sa nu fie asa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne culcam pe o ureche.
Imi cer scuze fata de padurarii seriosi si cu simt de raspundere, dar si ei stiu bine ca printre ei sunt "specimene", in stare de orice

Dati-va si voi cu parerea. Voi revenii cu amanunte.