Corvus Marinus

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 20 Ian 2012, 22:53

Cormoranii de pe Olt sint o problema,dar aia pe doua picioare,nu am vazut nicaieri atitia parasutisti ca pe Olt,japcari,plasari,dar toti spuneau ca are balta peste.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 20 Ian 2012, 22:57

luci_t scrie: poate in loc de lac (mai greu de procurat pe malul apei) ar avea efect si grasimea (slanina) sau uleiul. Daca se inchid porii prin care oul "respira" treaba e facuta :wink:
Sigur, sa nu mai respire oul.

Inafara de asta continui sa cred ca marea problema nu sunt cormoranii cu aripi si pene, ci cei fara aripi si incaltati.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 20 Ian 2012, 23:03

tudor, daca n-ar fi pelicanii cu bocanci cormoranii ar fi ramas in zona deltei, unde e locul. Asa au emigrat si ei unde au putut

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 20 Ian 2012, 23:16

problema braconajului o stim cu toti si din pacate nu o putem combate cu discutiile mai mult sau mai putin sterile de pe forumuri.
la nivelul la care s-a ajuns acuma pe raul Olt, probabil ca doar o paza militarizata cu soldati plantati din 100 in 100m cu cartus pe teava si ordin sa traga, ar mai putea sa salveze situatia.
dar nu asta era titlul topicului si nu despre asta cred ca dorea sa vorbeasca initiatorul lui.
Tudor a venit cu o solutie buna, iar Luci l-a completat f bine, asadar, chiar daca nu cormoranul este flagelul cel mai mare, totusi garantez ca se cunoaste al draqului unde poposesc si traiesc o perioada.
mai sunt si alte solutii facile??

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 20 Ian 2012, 23:28

Nici proprietarii de iazuri private nu au ce sa le faca,au petarde paznicii,se ridica de pe apa si se muta 50 m mai incolo.Exista o solutie bunicica:ciini antrenati sa fuga dupa pasari,nu trebuie vreo rasa anume,dresajul e usor,dar e o solutie temporara.Ar mai fi de incercat si atirnarea unui cormoran spinzurat de git la marginea baltii,cu unele specii de pasari merge.plase pe suprafata baltii.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Ian 2012, 08:06

adiwolf scrie:problema braconajului o stim cu toti si din pacate nu o putem combate cu discutiile mai mult sau mai putin sterile de pe forumuri.
la nivelul la care s-a ajuns acuma pe raul Olt, probabil ca doar o paza militarizata cu soldati plantati din 100 in 100m cu cartus pe teava si ordin sa traga, ar mai putea sa salveze situatia.
dar nu asta era titlul topicului si nu despre asta cred ca dorea sa vorbeasca initiatorul lui.
Tudor a venit cu o solutie buna, iar Luci l-a completat f bine, asadar, chiar daca nu cormoranul este flagelul cel mai mare, totusi garantez ca se cunoaste al draqului unde poposesc si traiesc o perioada.
mai sunt si alte solutii facile??
Corect pentru ambele sublinieri .
solutia cu ouale e ok insa numai daca ai acces si la zonele de cuibarit ceea ce pe Oltul suerior nu prea e cazul . daca ar fi sa taiem pomii in care isi fac veacul (care arata ca in imaginile sf post ww3) se vor muta in alti pomi mai inalti din zona si n-am rezolva nimic. sa acoperim cursurile riurilor si barajele cu plase e iarasi imposibil . sa-i infometam ar fi posibil dar nu e de dorit . pradatori naturali pe care sa-i inmultim nu par sa aiba iar petroliere nu am vazut sa circule pe apele interioare ca sa apara vreo 2-3 deversari accidentale. :twisted:
va las sa meditati la solutii privind poza de mai jos (care a si determinat aparitia topicului) :twisted:
Imagine

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Ian 2012, 19:38

inteleg ca nu v-a placut poza. :roll: poate va plac astea mai mult (din ciclul uite stiuca nu e stiuca):
ImagineImagine
ImagineImagine

e valabil si pentru biban
http://www.luretour.com/?p=1267

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Ian 2012, 19:45

Lasa astea,zi mai bine cum e Oltul si ce-ai facut la pesti. :wink:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 21 Ian 2012, 20:12

kingofbeasts scrie:inteleg ca nu v-a placut poza. :roll: poate va plac astea mai mult (din ciclul uite stiuca nu e stiuca):
http://www.luretour.com/?p=1267
king cand am vazut pozele cu, cormoranii disecati m-am intrebat daca chiar pot sa inghita un peste care e mai lung decat corpul lor (fara gat) si se pare ca pot.
Solutii pt indepartarea lor din zonele in care au emigrat curand? Fara a fi impuscati la gramada?
Pai ar fi una: refacerea potentialului piscicol din delta dunarii => eliminarea braconajului, ca altfel cum s-ar putea inmulti pestii?
Daca asta nu se poate ar mai fi una: capturarea a cat mai multe exemplare si exportarea in tarile in care sunt pe cale de disparitie, din moment ce-s protejati
PS Nu stiti cumva daca e comestibila carnea lor? Am putea incepe si o afacere cu pate de "gasca" :wink:
PPS Daca raspunsul la PS e afirmativ va trimit io o echipa de meseriasi in zona. Is atat de priceputi incat nici cainii nu-i latra, doar scade numarul gainilor de prin cotete :cry:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Ian 2012, 21:24

elias scrie:Lasa astea,zi mai bine cum e Oltul si ce-ai facut la pesti. :wink:
Oltu-i limpede si scazut numa ca din pacate, pana sa ajung la el, mi-a trecut cheful de pescuit cu scoaterea masinii din zapada (aproximativ 4 ore) . avand in vedere ca n-am pescuit rezultatele sunt pe masura :lol: ajunge cu astea ca-s off topic :oops:
luci_t scrie:PS Nu stiti cumva daca e comestibila carnea lor? Am putea incepe si o afacere cu pate de "gasca"
PPS Daca raspunsul la PS e afirmativ va trimit io o echipa de meseriasi in zona
citeam ieri pe un forum de vanatoare ca n-ar fi prea comestibili si ca trebuie tinuti in bait vreo 3-4 zile inainte de a-i gati insa daca as sti ca vor fi vanati de meseriasi le-as face o reclama de delicatesuri....:twisted: :twisted: :lol: :lol:

inca o poza, doua, trei... :
Imagine
Imagine
Imagine

Scrie răspuns