Copca

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mihali
veteran
veteran

Copca

Mesaj de mihali » 20 Ian 2008, 16:06

Ne'ar prinde bine o discutie despre copca. Mai este gheata.
Unii zic: copca de sfredel este prea mare (sfredel confectionat artizanal sa din comert)
Altii zic: copcile prea dese (ex. din doi in doi metri) sperie pestele
Altii zic: copca pe gheata transparenta _ nu e buna
Altii zic: copca cu multa zapada _ iar nu e buna
Eu zic: foarte eficienta , mai ales la apa limpede si mica, copca mascata

Dv. ce ziceti ? Sunt sigur ca exista mici si mari secrete personale. Fiti darnici si destainuti'le.

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 20 Ian 2008, 17:38

Pescuitul la copca cred ca e o adevarata aventura....
Prin '94 sau '95 mai pescuiam la copca si rapitor si ceva pasnic.....dar atunci nu depaseam 80kg......
Acum ca am sarit 100 nu mai duc din principiu, nu de alta dar nici nu stiu sa innot macar(nu ca m-ar ajuta la ceva in situatia data).
Cat despre secrete, la copca nu exista asa ceva....poti sa prinzi peste si la copca mare si la cea mica....totul a sa pici pe bancul de pesti.
Iarna se strange in bancuri mari si se retrag la apa adanca....cam asta ar fi si papa cu multa placere larva de libelula.
Atentie cand paraie gheata :lol: :lol: :lol: :lol:

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 20 Ian 2008, 17:59

dan popa scrie: Iarna se strange in bancuri mari si se retrag la apa adanca....cam asta ar fi si papa cu multa placere larva de libelula.
De doua saptamani, merg cam de cinci ori pe saptamana, bibanul mare se prinde numai la apa mica ( 70 cm-1,5m) departe de vegetatie, iar cel mic la aceeasi adancime dar pe langa sau in vegetatie. La adancimi parca n'ar mai fi peste. La apa de un metru , zic eu, degeaba cazi pe banc daca il sperii. De aia pomeneam de copca mascata.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 20 Ian 2008, 18:43

mai mihali, daca ziceai si tu treaba asta cu bibanul la apa mica mai de dimineata, nu mai aram toat gheata de pe locurile unde apa are 5-6 m. :D degeaba, evident!

cum dreacu e aia copca mascata? ii pui un capac de WC deasupra? :shock:
near the beer

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 20 Ian 2008, 22:47

costica_fishing scrie: cum dreacu e aia copca mascata? ii pui un capac de WC deasupra? :shock:
E o idee cu capacul de WC!!! Dar pana atunci,ca e greu de carat, eu folosesc vechea metoda: daca am zapada pe gheata, pun un pumn de zapada in copca si o amestec cu apa in asa fel incat pluta sa se miste nestingherita;
: daca nu am zapada ramane destula de la sfredel (gheata
maruntita)
Nu mai vad prin copca pana la fundul apei dar nici pestele nu ma mai vede, ca doar vorbim de adancime mica. Si nu in ultimul rand , daca este zapada, acopar totul in jurul copcii ca sa nu fie un loc suspect de luminos prin care umbra mea (are si asta tot 100 kg) sa'i lase in contemplare sau sa'i sperie . Ce ziceti? Bun capac?

AdrianS
junior
junior

Mesaj de AdrianS » 20 Ian 2008, 23:00

Criminale, chestiile de mai sus, colega! Se adevareste, cati pescari atatea obiceiuri. Am si eu cateva:

1.Am sfredel dar nu-l folosesc decat daca dau dupa rapitor, caz in care fac o gramada de copci, merg alandala pe gheata :wink: , caut firul apei, misc marmusca sau dandineta 10 minute aici, fac alta copca, iar dau 10 minute... Daca dau la fix fac copci patrate :D , cu toporul, nu stiu de ce mi-a intrat in cap ca trage mai bine la gauri patrate... :roll:
2.Niciodata nu trebuie sa-ti cada umbra pe copca. :o
3.Piesa de rezistenta: daca e zapada pe gheata dupa ce fac gaurile arunc cu apa in zona sa topesc zapada, taman invers de ce zici tu, Mihali. Habar n-am daca e mai bine... :evil:

Tineti cont ca am vreo 110 kile si mi-e foarte frica pe gheata... mi-a trecut odata o crapatura chiar pe sub scaun, printre copci... am crezut ca fac infarct... altadata paraia gheata la fiecare pas ce-l faceam, lasam cate un pic de "sange" la fiecare metru strabatut... da tot ma duc.

Am fost si azi cateva ore, la Snagov. N-am prins nimic mai acatarii... :cry:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 20 Ian 2008, 23:55

mda: secretul meu?

multe gauri de la multe in sus...si sondaj, nu pescuiesc la nimereala...cateodata sondez 1-2 ore fara sa pescuiesc deloc...gasesc locul si il topesc!
simplu!

azi nu am gasit salai...am gasit o gaura cu carasi..am prins 5 la dandineta...poate daca aveam mono de 0,12mm silibelule luam mai multi dar la power pro 10lb si carlig de nr1, mai greu...totusi...au gresit 5 carasi...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

AdrianS
junior
junior

Mesaj de AdrianS » 21 Ian 2008, 00:09

Evident ca pastrezi secreta balta pe care ai fost. Chestie care ma face sa nu cred o iota din ce spui acolo. Lucrurile astea nu se posteaza daca nu spui si locul in care ai fost, mai bine nu scrii nimic. Asa ca... mai sondeaza... :wink:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 21 Ian 2008, 07:06

stie cineva cu siguranta cum stau lucrurile cu oxigenul din apa lacurilor si a baltilor dupa ce au inghetat ? este egal repartizat sau unde se aduna ? :?

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 21 Ian 2008, 08:14

AdrianS scrie:Evident ca pastrezi secreta balta pe care ai fost. Chestie care ma face sa nu cred o iota din ce spui acolo. Lucrurile astea nu se posteaza daca nu spui si locul in care ai fost, mai bine nu scrii nimic. Asa ca... mai sondeaza... :wink:
topicul este despre pescuit la copca, nicidecum despre locuri de pescuit la copca; remarca ta este complet deplasata.
intreaba, si-ti voi spune unde am fost la pescuit!
5 carasi au fost pura intamplare...eu p[escuiam dupa salau.
daca-si va reveni frigul ma voi duce si saptamana viitoare; ieri am patit pe mai multe portiuni de lac sa fie 10cm de apa cu zapada pe gheata, ceea ce te facea sa te simti mai putin comfortabil... plus ca apa aia pegheata va inmuia gheata care aparent avea 15-18cm dar zbura freza prin gheata...asa de moale era...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns