[consiliere] vanzare-cumparare barca, peridoc si motor

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

[consiliere] vanzare-cumparare barca, peridoc si motor

Mesaj de gsteph1968 » 14 Mai 2012, 11:51

salutari tuturor!

am incheiat un deal cu cineva care vinde un peridoc, o barca (4.10m, din fibra) si un motor (VIHR 2 timpi 18cp).
peridocul este in regula, cu RAR, inmatriculat, etc, si vom face tranzactia ca orice vanzare-cumparare auto.
barca, desi e veche, a fost f. bine intretinuta. motorul e vechi dar si asta e in stare buna.

nu stiu insa cum sa procedez cu barca si motorul.
sa fac un soi de act cu 2 martori, sa apelez la un notar, declaratie pe propria raspundere...? are sens sa imi bat capul cu acestea 2?

pentru barca exista o chitanta veche (de prin '89), a fost casata si vanduta de catre o SC din Galati. pentru motor vanzatorul nu mai are nimic (cumparat cam tot asa, apoi reparat cu piese din targ). nu am dubii in ceea ce il priveste pe vanzator (are referinte f. bune),

ideea e ca as vrea sa am un soi de acte care sa teste ca le-am cumparat. in caz ca se gaseste cineva sa ma verifice pe apa.
barca probabil ca o voi inregistra la fisc (dupa ce verific mai intai cat e impozitul :wink: )

asa ca apelez la membrii forumului pentru consiliere.

multumesc!

(postez aici in lipsa unei sectiuni mai potrivite, rog administratorii sa mute daca e cazul)
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Re: [consiliere] vanzare-cumparare barca, peridoc si motor

Mesaj de gsteph1968 » 15 Mai 2012, 18:35

barci sub 7m si motoare sub 15kW (20cp) nu se inmatriculeaza. am avut o conversatie placuta la telefon cu cineva de la capitanie: "daca dvs. doriti neaparat, noi o inmatriculam". costa 218ron.

cred ca un "act de mana" pentru barca si motor va fi ok, asa ca sa ramana la arhiva. eventual in format de hrisov.

barca cu vasle la fisc e vreo 16RON/an.

nu prea e nevoie, practic, de acte pentru motor si barca SH... cel putin sub dimensiunile specificate. opinia unei verisoare avocat a fost ca legal ar trebui sa ai la mana un act, ceva... si in cazul asta intotdeauna se gaseste un prieten cu un SRL sa te ajute.

prin urmare, se poate inchide topicul. multumesc.
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 16 Mai 2012, 13:10

Mergeti la notar cu seria motorului si caracteristicile barcii unde vanzatorul face o declaratie pe propria raspundere ca este bunul sau propriu si semneaza pe raspunderea lui ( costa cam 35 ron) si daca e " ceva problema", organele nu au decat sa cauta pe vechiul proprietar pentru fals in declaratii...
de intrebat nu te va intreba nimeni despre acte, doar daca nu ai ghinionul sa fure chiar atunci una asemanatoare si sa fie dat motorul in "urmarie"...

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 17 Mai 2012, 06:18

kzoli scrie:Mergeti la notar cu seria motorului si caracteristicile barcii unde vanzatorul face o declaratie pe propria raspundere ca este bunul sau propriu si semneaza pe raspunderea lui ( costa cam 35 ron) si daca e " ceva problema", organele nu au decat sa cauta pe vechiul proprietar pentru fals in declaratii...
de intrebat nu te va intreba nimeni despre acte, doar daca nu ai ghinionul sa fure chiar atunci una asemanatoare si sa fie dat motorul in "urmarie"...
multumesc, ceva in genul asta aveam in vedere (era propunerea celui care imi vinde barca).

Scrie răspuns