concesionare lac
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
concesionare lac
daca tot s-a vorbit despre concesionare unui lac
iti trebuie un lac asupra caruia sa ai controlul
sa-l poti pazi usor, sa fie un lac bun, sa poti practica piscicultura ( sa-l poti goli toamna pt. navodire ( chinezesc, caras, platica, altele )
astea sunt conditii minime
este ideal sa fie mai mare, aproape de bucuresti, sa nu aiba sat pe margine, etc
iti trebuie un lac asupra caruia sa ai controlul
sa-l poti pazi usor, sa fie un lac bun, sa poti practica piscicultura ( sa-l poti goli toamna pt. navodire ( chinezesc, caras, platica, altele )
astea sunt conditii minime
este ideal sa fie mai mare, aproape de bucuresti, sa nu aiba sat pe margine, etc
eu stiam pe cineva care dadea 3 bazine
unul mai mare, si doua mai mici pt. puiet
omu a constatat ca nu e in stare sa se ocupe, samd, si ceda concesiunea
vroia vreo 10 mii de euroi ca sa cedeze concesiunea
nu mai stiu ce suprafata avea, nu era urias oricum
oricum, daca dupa aceea nu mai ai un buget d einca 10 mii euroi sa zicem, nu- ai ce face
intai si intai, preiei lacul fara baboi complet
trebuie sa-ti faci un calcul realist, daca practici piscicultura cat peste poti scoate intr-o perioada ciclica de timp
vezi cati bani tb. sa bagi, si vezi cat scoti pe urma la navodirile anuale
ar trebui din vanzarea pestelui pasnic sa-ti acopei cheltuielile si sa-ti amortizezi investitia
si banii din pescuitul sportiv sa fie bomboana de pe coliva
altfel nu merge.....
unul mai mare, si doua mai mici pt. puiet
omu a constatat ca nu e in stare sa se ocupe, samd, si ceda concesiunea
vroia vreo 10 mii de euroi ca sa cedeze concesiunea
nu mai stiu ce suprafata avea, nu era urias oricum
oricum, daca dupa aceea nu mai ai un buget d einca 10 mii euroi sa zicem, nu- ai ce face
intai si intai, preiei lacul fara baboi complet
trebuie sa-ti faci un calcul realist, daca practici piscicultura cat peste poti scoate intr-o perioada ciclica de timp
vezi cati bani tb. sa bagi, si vezi cat scoti pe urma la navodirile anuale
ar trebui din vanzarea pestelui pasnic sa-ti acopei cheltuielile si sa-ti amortizezi investitia
si banii din pescuitul sportiv sa fie bomboana de pe coliva
altfel nu merge.....
Aceeasi socoteala am facut-o si eu, de multe ori. Ba chiar mult mai in amanunt!
Am propus schiar unora si altora, cu balti ideale. Nu i-a interesat, la pasnici se fac mult mai multi bani si nici nu e atata bataie de cap (barci, control mai dificil...).
Deci singura solutie e sa o facem in numele unei asociatii, cu acces super limitat. Si am creste si ceva pasnic, asa cum ai zis.
Am propus schiar unora si altora, cu balti ideale. Nu i-a interesat, la pasnici se fac mult mai multi bani si nici nu e atata bataie de cap (barci, control mai dificil...).
Deci singura solutie e sa o facem in numele unei asociatii, cu acces super limitat. Si am creste si ceva pasnic, asa cum ai zis.