Comunicat APR

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pityu
veteran
veteran

comunicat apr

Mesaj de pityu » 19 Iun 2007, 00:10

Nu va suparati colegi, ma simt obligat sa iau apararea administratorilor Lacului Gostilele, respectiv D-lor Radu Burcea (Romica) si Mircea Tvers. V-as intreba - oare cati dintre noi nu am gresit de-a lungul vietii ? Cine ne-a luat capul atunci cand poate am fi meritat cu mult mai mult decat acesti doi oameni deosebiti.
Personal consider cel putin exagerata atitudinea voastra fata de acesti oameni de o aleasa omenie. Eu i-am cunoscut in cele doua etape de concurs de pana acum, la Cupa Lucian Giusca si am ramas cu o impresie deosebita. Cunosc povestea pentru care v-ati suparat pe ei chiar din gura lui Romica si sunt convins ca ceea ce au facut salariatii lor, se poate intampla oricui.
Ganditi-va ca sunt si ei oameni ca si voi, ca si mine - si cu totii suntem supusi greselilor. Eu zic sa fim mai cumpatati cand ne judecam semenii !
Va multumesc !

Gabor Gabriel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Gabor Gabriel » 19 Iun 2007, 10:43

@pityu

oamenii de o aleasa omenie, au alt comportament prin zona mea.
Poate ca la Lupeni e altfel.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 19 Iun 2007, 20:06

@pityu ...proverb:"Daca doi oameni iti spun ca esti beat...nu-ti ramane altceva de facut,decat sa mergi acasa sa te culci"...morala:-stai "relax"si nu face pe avocatul diavolului!...sau mai pe scurt:CHIAR si cine greseste,plateste!...Fir intins ! tuturor. :wink:

pityu
veteran
veteran

comunicat apr

Mesaj de pityu » 20 Iun 2007, 00:45

Dragi colegi !
Am primit mesajele voastre (inclusiv cele pe privat) si va inteleg perfect. Referitor la acele fapte petrecute cu caprioara, aveti perfecta dreptate. Eu nu am sarit in apararea administratorilor, ci v-am spus ca sunt oameni de omenie pentru ca eu asa i-am cunoscut. Cu noi au fost foarte ospitalieri, ne-au ajutat la greu (fiindca si noi am avut ceva necazuri - cu masina) si au refuzat politicos orice incercare de a-i rasplatii in bani sau altfel. Colegul si-a uitat cheile in masina si usile s-au inchis, fara a mai putea intra cumva. A trebuit sa chemam o alta masina de la Lupeni sa ne aduca cheia de rezerva si asta a durat o zi intreaga. Aveam toate proviziile in masina - mancare, apa, etc.
Dansii ne-au chemat la masa, ne-au dat apa minerala, joc de table pentru a trece timpul cat mai usor. A fost o asteptare de dimineata de la ora 6,00 pana dupa masa la 17,00 , timp in care acesti oameni nu ne-au lasat de izbeliste, cum ar fi facut multi altii, ci s-au ocupat de noi, ca de niste oaspeti. La plecare, cand am vrut sa platim, au refuzat politicos orice rasplata.
Pe mine m-a frapat omenia lor (puteau sa ne lase sa fierbem in suc propriu - era o caldura de ... mama focului), dar au vazut ca suntem la greu si au fost alaturi de noi tot timpul.
E vorba de doua fapte diametral opuse.
Viata unui om e lunga. In viata faci fapte bune , dar mai si gresesti. Nimeni nu e perfect ! Daca vreodata in viata asta se va intoarce roata si veti cadea careva in pacat, sa va aduceti aminte ce v-am zis eu. Nimeni dintre noi nu este judecatorul celuilalt si daca cineva a gresit o data nu inseamna ca trebuie sa sarim toti pe el sa-l omoram. Mai exista si cainta, si iertare pe lumea asta - nu numai dusmanie !
Sa stiti ca Romica s-a cait si mi-a spus ca-i pare nespus de rau de tot ce s-a intamplat. Parea abatut si necajit. Eu cred ca s-a cait din tot sufletul si fapte similare cu ce s-a intamplat atunci pe Gostilele nu se va mai intampla niciodata.
Eu cred sincer acest lucru !
Imi pare rau si-mi cer scuze, daca v-am suparat !!!!!!!!!!!!!

vijelie
veteran
veteran

Re: comunicat apr

Mesaj de vijelie » 20 Iun 2007, 08:18

pityu scrie:Nu va suparati colegi, ma simt obligat sa iau apararea administratorilor Lacului Gostilele, respectiv D-lor Radu Burcea (Romica) si Mircea Tvers. V-as intreba - oare cati dintre noi nu am gresit de-a lungul vietii ? Cine ne-a luat capul atunci cand poate am fi meritat cu mult mai mult decat acesti doi oameni deosebiti.
Personal consider cel putin exagerata atitudinea voastra fata de acesti oameni de o aleasa omenie. Eu i-am cunoscut in cele doua etape de concurs de pana acum, la Cupa Lucian Giusca si am ramas cu o impresie deosebita. Cunosc povestea pentru care v-ati suparat pe ei chiar din gura lui Romica si sunt convins ca ceea ce au facut salariatii lor, se poate intampla oricui.
Ganditi-va ca sunt si ei oameni ca si voi, ca si mine - si cu totii suntem supusi greselilor. Eu zic sa fim mai cumpatati cand ne judecam semenii !
Va multumesc !

domnule pityu nu va cunosc dar in schimb pe Radu Burcea il cunosc de peste 15 ani si sincer m-a mirat si pe mine ce au relatat baietzii ca au vazut acolo pe lacul unde Burcea este unul dintre patroni si nu administrator :oops: .Administrator este intradevar Mircea T. Fapta care s-a intamplat este fara doar si poate una condamnabila si dupa cum il stiam eu pe Romica nu ar fi lasat sa se intample asa ceva, cu ceva ani in urma, el fiind un tip care ajuta pe toata lumea si care are un suflet de aur. Dar poate ca odata cu mutarea lui acolo pe malul lacului in salbaticie si tzaranism sa ii se fi produs ceva schimbari in comportament " vezi modelul....daca traiesti intre hoti in timp o sa gandesti ca un hotz...":oops: .Sincer mie imi pare rau pentru el si nu ii iau apararea pentru a vedea el si a ma lasa sa merg MOKA pe balta lui ca cine ma cunoaste stie ca nu am pescuit acolo de multi ani si sper ca dumnezeu sa ma tzina tare si sa nu calc pe acea balta nici pe viitor :oops: :evil: *( nu din cauza celor petrecute acum ).

Personal consider cel putin exagerata atitudinea voastra fata de acesti oameni de o aleasa omenie.

aici nu gresiti dupa parerea mea ca din cate am inteles eu majoritatea pescarilor inclusiv unele parti implicate in incident sunt si vanatori si stiu mai bine decat noi pescarii simpli cat de bine se simt si cat de barbati sunt cand reusesc sa doboare un ditamai dragonul de prepelitza sau un ciocarlan :twisted: :wink: :lol: :lol: vitejie maxima :lol: :lol: :lol: :twisted: ................................. ma rog dar nu ai au luat gatul bietei caprioare si ei oricum o fac cu acte...ci un tzaran idiot fara minte care nu a vazut in acea caprioara decat un moment bun de a se "afirma" in fatza bossului :twisted: ......(asta este exact ca in epoca de piatra cand un maciucar de rand pocnea si el din 'greseala' un vanat si il ducea repede la seful clanului sa ii intre in gratzii :lol: :twisted: :lol: ) in ziua de azi daca era sa se aplice legea intra dupa gratii :lol: si nu in gratzii :wink:

deci...concluzia este ca s-a gresit dar s-a si imflat prea tare situatia....parerea mea :twisted:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

zeff
junior
junior

Mesaj de zeff » 20 Iun 2007, 13:10

Eu unul nu judec pe nimeni ,mai ales pentru faptele angajatilor sai. In schimb m-a uimit atitudinea patronilor de ai lasa pe "dinafara"pe cei 2 ( care la urma urmei erau ca si invitatii lor ), pentru simplul fapt ca le-a adus la cunostiinta cele intamplate( chiar daca totodata au informat si pe cei de la fondul silvic).Din aceasta cauza lumea a vazut in fapta lor (a patronilor) acoperirea ( dorinta de musamalizare) unei faradelegi (indiferent de cruzimea sau gravitatea ei) facuta in favoarea unui angajat ,de altfel perceput ca un infractor (braconier).Si care este personajul cel mai de joasa speta in viziunea pescarilor si a vanatorlior? BRACONIERUL.Alfel jos palaria si tot respectul pentru omenia celor ce detin si administraeza lacul ,precum si intreaga lor activitate.
P.S.
Din pacate respectul si increderea se castiga in ani de zile si se pot pierde intr-o clipa.

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 20 Iun 2007, 14:01

creiru' scrie:Eu unul nu judec pe nimeni ,mai ales pentru faptele angajatilor sai. In schimb m-a uimit atitudinea patronilor de ai lasa pe "dinafara"pe cei 2 ( care la urma urmei erau ca si invitatii lor ), pentru simplul fapt ca le-a adus la cunostiinta cele intamplate( chiar daca totodata au informat si pe cei de la fondul silvic).Din aceasta cauza lumea a vazut in fapta lor (a patronilor) acoperirea ( dorinta de musamalizare) unei faradelegi (indiferent de cruzimea sau gravitatea ei) facuta in favoarea unui angajat ,de altfel perceput ca un infractor (braconier).Si care este personajul cel mai de joasa speta in viziunea pescarilor si a vanatorlior? BRACONIERUL.Alfel jos palaria si tot respectul pentru omenia celor ce detin si administraeza lacul ,precum si intreaga lor activitate.
P.S.
Din pacate respectul si increderea se castiga in ani de zile si se pot pierde intr-o clipa.

perfecta dreptate.....respect :wink: :twisted:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

pityu
veteran
veteran

Comunicat APR

Mesaj de pityu » 21 Iun 2007, 09:54

Da ! Din pacate asa este ! :(

Scrie răspuns