Codul rural si al pescuitului
Institutul National de Asistenta pentru Cetateni, vazand ca Noul Cod Civil care va intra in vigoare in toamna acestui an (nu se stie cum, de vreme ce nu exista incă un Cod de Procedură Civila), la capitolul agricultura, agricultori, intreprinzatori agricoli, nu cuprinde decat categoria arendasilor, INAC considera ca fiind necesara adoptarea unui cod civil rural dupa modelul francez (Code rural et de la pêche maritime, Version consolidée au 25 juillet 2011 - http://www.legifrance.gouv.fr/affichCod ... 0006071367 ) in procedura de urgenta.
Necesitatea unui cod civil agricol este impusa de situatia dezastruoasa din agricultura romanească, situatie determinata de legislatia incompleta, incoerenta si neaplicabila din acest sector economic de importanta nationala si avand in vedere efectele crizei economice si alimentare globale asupra puterii de cumparare a populatiei.
Absorbtia de numai 3% din cele 11 miliarde euro (pentru perioada 2007 – 2013) acordate de Uniunea Europeana Romaniei pentru agricultura, demonstreaza deficientele legislatiei romanesti privind agricultura, gospodaria agricola de subzistenta/semi-subzistenta, muncitorul agricol si intreprinzatorul agricol.
Avand in vedere ca nici unul dintre partidele politice reprezentate in Parlament nu are dorinta si vointa politica de a promova acest proiect de lege, atat de necesar pentru noi toti, INAC, in conformitate cu Procedura legislativa a Camerei Deputatilor,
"INITIATIVA LEGISLATIVA - Initiativa legislativa apartine Guvernului, deputatilor, senatorilor, precum si unui numar de 100.000 de cetateni cu drept de vot, in conditiile prevazute de Constitutie." http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=introcd1-i
vrea sa propuna Parlamentului Romaniei in urmatoarea sesiune un proiect de lege cu titlul: „Codul rural si al pescuituluiâ€
Codul rural si al pescuitului
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Eu unul sunt satul de petitii. Vreau sa vad mai mult de atat. Spre exemplu as milita pentru un astfel de cod, in care sa fie inclusa obligatia comunitatilor sa-i excluda pe membrii acestora cand se dovedesc a fi braconieri, au retinut mai mult peste decat e admis, ca in jungla amazoniana. Am vazut o chestie cu arapaima care mi-a placut. Desi ei erau o mana de indieni bastinasi au reusit sa inteleaga importanta resursei piscicole. Fapte, nu vorbe!