ciprinidu da Dunare si hypermarketu jmeker

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Sile
utilizator constant
utilizator constant

ciprinidu da Dunare si hypermarketu jmeker

Mesaj de Sile » 22 Mai 2006, 09:33

Pentru ca nu sunt un pescar iscusit si ma intalnesc mai des cu pestii pa rafturile cu gheata decat in Delta apelez la sprijinu dvs punandu-va o intrebare ?

In weekend io si cu familia am vizitat un hypermarket unde-am ramas bulversati vazand pa gheata langa niste pesti un stegulet unde scria ca-s de Dunare (si implicit pretul era corespunzator). Acuma desi ii vad destul de rar vii (de obicei cand ii pescuiesc in Dunare) imaginea lor mi-a ramas intiparita pa retina. Sablonul respectiv (sui) nu se potrivea deloc cu imaginea lata si gheboasa a ciprinizilor care se odihneau pa gheata din hypermarket. Acuma ori respectivii nu erau intr-adevar din Dunare ori erau niste exemplare bizare pescuite printr-o metoda "selectiva" permisa acum in prohibitie?

Va rog insistent sa-mi raspundeti la intrebarea asta cel putin tot ata de des cum va aratati ofuscati de interventiile unui distins membru al forumului.
Mie-mi place-n Delta!

Gerula
veteran
veteran

Re: ciprinidu da Dunare si hypermarketu jmeker

Mesaj de Gerula » 22 Mai 2006, 09:41

Sile scrie:Pentru ca nu sunt un pescar iscusit si ma intalnesc mai des cu pestii pa rafturile cu gheata decat in Delta apelez la sprijinu dvs punandu-va o intrebare ?

........................................

Va rog insistent sa-mi raspundeti la intrebarea asta cel putin tot ata de des cum va aratati ofuscati de interventiile unui distins membru al forumului.
Hmmm :twisted: :roll:
Cu lacrimi Bastus!

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 22 Mai 2006, 09:42

acelasi lucru l'am observat si eu la metro in craiova. sigur nu's crapi prinsi in dunare.

fishi
veteran
veteran

Re: ciprinidu da Dunare si hypermarketu jmeker

Mesaj de fishi » 22 Mai 2006, 09:43

Va rog insistent sa-mi raspundeti la intrebarea asta cel putin tot ata de des cum va aratati ofuscati de interventiile unui distins membru al forumului.[/quote]
Este obligatoriu ??????
Ofuscati????...........oare de ce???????

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 22 Mai 2006, 09:48

Crapi ,mda....dar de stiuca nu spuneti nimic.La un moment dat fusese interzisa comercializarea si cu toate astea metro vindea la greu.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 22 Mai 2006, 10:03

stiuci? la metro n'am vazut decat pixuri, cu atat mai grav :wink:

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 22 Mai 2006, 10:10

Desi in mod normal in Dunare ar trebui sa se prinda doar crap salbatic, de citiva ani incoace am tot vazut rase de crap de cultura capturate la bat (inclusiv crap oglinda, peste 10 kile). In al doilea rind la Dunare nu mai este prohibitie. Iar in al treilea rind, nu vad de ce nu ar face smecheria sa vinda peste de crescatorie cu titlul "de Dunare", ca poate l-au cumparat de la vreo ferma de pe malul Dunarii :evil: Nu-i tot de la Dunare?? :lol:
Lasind gluma, Inspectia Piscicola si OPC ar putea rapid rezolva problema etichetarii false, trebuie doar sesizate. Am mai vazut si eu file de fitofag pe care scria "File de crap". Si firma respectiva a primit "felicitare" de la Inspectia Piscicola.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 22 Mai 2006, 10:47

pai si cum ii determina provenienta bogdan? ca e din dunare sau din bazinul vreunei ferme piscicole? ala de dunare n'are acte si celalalt are?

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 22 Mai 2006, 11:33

In al doilea rind la Dunare nu mai este prohibitie
Esti sigur?
se reduce perioada de prohibitie pentru apele de frontiera, dupa cum urmeaza:
Pentru Dunăre şi braţele sale, pentru zonele de frontieră cu Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi Uniunea Statală Serbia şi Muntenegru durata prohibiţiei se reduce la 30 zile, în intervalul 10 aprilie – 9 mai, comparativ cu o durată de 60 de zile în celelalte ape naturale.
Pestii respectivi au fost prinsi intr-o zona de frontiera? Daca da atunci trebuia sa-mi dau seama, ca probabil aveau si PG. Dunarea are si brate si zone intregi care nu sunt zone de frontiera si acolo e inca prohibitie. Sau nu?

Oricum io cred ca pe de-o parte hypermarketu-i jmeker si pe de alta legea nu-i clara adica colegii lu ionascu nu-si fac treaba bine.
Mie-mi place-n Delta!

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 22 Mai 2006, 13:15

Eu scrisesem cu o tenta ironica cele de mai sus. Si daca se vrea, bineinteles ca se poate dovedi provenienta pestelui. Dar, se vrea:?:

Scrie răspuns