Shot Gun, Recunosc ca am pescuit pe paraul Tarlung undeva destul de aproape de Cheia, mergand spre Sacele (cam la 5 - 10 km de Cheia) si mi s-a parut o apa mica, despadurita, saraca in cascade si bulboane, f atinsa de viituri. Am pescuit intai la lingura rotativa apoi la rame si lacuste cca 4 ore intr-o zi si 2-3 ore a doua zi si am prins 2 pastraviori de 12-16 cm eliberati cu grija. Am mai intalnit pescari si erau dezamagiti, mi-au spus ca poate tre sa merg la izvoare insa colo e debit ff mic. Asta era in 2005, acum poate ca au populat.
Rasnoava, acum. A fost pastrav mult pana cand au venit pasionatii de masini si motociclism care isi spala cu detergenti masinile in parau, diversi soldati din astia de munte care "pescuiesc" si ei cu explozibili si altele, braconieri de ocazie care vin cu fel de fel de chestii. Am dat in sepembrie 2007 si in afara de zeci de chibiti care s-au strans in jurul meu...nu a muscat deloc. E f prost pazit desi acum cativa ani patrulau mereu padurarii (poate unde a fost luat de AJVPS...cine stie, inainte era al Romsilva, poate de aia si pazeau)
Polistoaca (izvorul Prahovei pana spre Azuga) - e mai mult un mit ca sunt in acea apa destul de poluata pastravi! Crede ma ca am dat de multe ori si am luat doar cativa langa Azuga, adica exemplare fugite de pe raul Azuga mai la vale. Spre Sinaia am luat si de 300-400 grame si am vazut la kilogram dar era...curcubeu. Polistoaca asta e un rau frumusel pacat ca trece prin Predeal si arunca "gospodaii" cu te miri ce, de la carpe, lemne, coji de cartofi pana la ambaleje de detrgenti si pungi! Shot Gun, zii pe bune, chiar ai prins pe Polistoaca mai jos putin de Predeal sau chiar pe la Azuga?
Dane, daca vrei sa prinzi sigur du-te pe paraul Leuca, un parau frumos care se varsa in Polisoaca pa drumul spre Rajnov, la iesirea din Predeal, chiar in dreptul unitatii de vanatori de munte. Crede-ma ca prinzi aproape intotdeauna acolo, dar maxim 22 cm! Trebuie sa negociezi cu soldatii de la postul de control langa unitate care in mod abuziv incearca sa te convinga ca nu prea e voie pe rau in sus! A trebuit de cateva ori sa le arat legitimatia de cadru si m-au lasat. Ultima data cand am fost am trecut de soldati dar nu si de un....urs de vreo 70 de kg, asa ca am pescuit doar o ora! Mergi si pe cele 3 paraie care formeaza Paraul Mare, cel care trece prin Rajnov. Nu stiu care din ele e deschis la pescuit, poate sun la filiala si intreb.
Timisul. Nu vreau sa fiu rautacios dar RNP interzice acolo de cel putin 7-8 ani, desi in atata vreme avea imp sa se refaca de n ori. Plus c padurarii nu ezita sa pescuiasca desi altora le interzic. Vin sute de brasoveni la iarba verde, sa nu mergi never in week end....in loc sa te simti bine la pescuit va trebui sa faci fata valului de chibitzi si de manelisti. Groaznic!
Cred ca Intorsura Buzaului e un loc bun, se faceau si concursuri acolo...
Va rog spuneti-mi si mie cat costa permisul de munte la Brasov, eu am avut anul trecut de Prahov (campina) dar parca as lua anul asta de Brasov. Si de unde se cumpara? Au sediu cumva in piata aia mare, de unde se ia auobuzul spre Poiana? Poate imi iau acum in week endul asta cand trec vineri dimineata prin BV.