chinezii solzosi invadeaza sua
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
chinezii solzosi invadeaza sua
http://news.yahoo.com/s/ap/20100624/ap_ ... reat_lakes
vine invazia chineza peste yankei. pazea!!!
vine invazia chineza peste yankei. pazea!!!
- rookie4ever
- utilizator constant
- semlecangheorghe
- veteran
- pescardeclean
- utilizator constant
rookie4ever scrie:Salutare!
E cazul ca stimabilii yankey sa importe niste romanasi priceputi... ca doar la ei este voie si la japca

Ar trebui apoi sa ia niste masuri ca nici specia invaziva "romanu" sa nu se raspandeasca in alte habitate!

NU AI INTELES BINE. E o bariera care emite impulsuri electrice care sperie fitofagii. Sunt renumiti ca sunt foarte sensibili la impulsuri electrice.semlecangheorghe scrie:Din putina engleza pe care o stiu,acolo scria ca oficialii vor sa foloseasca pescuitul electric ca sa mute fitofagii.Drace,mai ramine sa vedem asa ceva pe you tube.
Aici avantaj EUROPA care a intalnit migratia speciilor din Asia si Africa in mod natural avand legatura cu ambele pe pamant.
In Romania carpul asta e considerat peste cu potential economic (in schimb avatul si cleanul nu

Nu stiu cum credeau ca nu o sa migreze natural in statele din Nord?

Stiti care e specia invadatoare pe care Estul Europei a facut-o cadou Vestului Europei dupa deschiderea canalului Rhin-Main-Donau *(Dunare)?

the angler is catching xxx, not by the lure
- semlecangheorghe
- veteran
Gheorghe.
Ai tradus aproape bine
Acel
Vezi si pe youtube celebrele "bowfishing"... Silver carp-ul (fitofagul) filtreaza apele de plancton, si in apele unde acesta abunda, populatia autohtona de pesti s-a redus cu peste 40% din cauza privarii de hrana si oxigen.
In rest, si Sir Jones are dreptate. Ca solutie impotriva migrarii catre Marile Lacuri, spera ca prin amplasarea unor bariere electrificate in ape, si a plaselor normale, sa se impiedice migrarea crapilor, dar eu mi-as paria toti banii pe crapi
. Daca nu au reusit sa tina in frau populatia de Snakehead, nu vad cum ar putea sa ii opreasca pe crapi, care deja sunt "Acasa" acolo.
Ai tradus aproape bine

Acel
nu se refera la " a muta", ci la " a inlatura". Pentru ei crapul e otrava apelor, si nu au nevoie de el nici ca furaj macar.remove
Vezi si pe youtube celebrele "bowfishing"... Silver carp-ul (fitofagul) filtreaza apele de plancton, si in apele unde acesta abunda, populatia autohtona de pesti s-a redus cu peste 40% din cauza privarii de hrana si oxigen.
In rest, si Sir Jones are dreptate. Ca solutie impotriva migrarii catre Marile Lacuri, spera ca prin amplasarea unor bariere electrificate in ape, si a plaselor normale, sa se impiedice migrarea crapilor, dar eu mi-as paria toti banii pe crapi

- semlecangheorghe
- veteran
Stiu de ce este in stare crapul chinezesc,crede-ma,
Nu stii tu cit ii blestem eu cind dupa un drill de ala de infarct am in vobler o dihanie de aia.Acuma m-am mai obisnuit...Stiu din primele secunde daca iar am priponit vreunul sau ii somn sau mai stiu eu ce..
Stiu ca pare of topic dar nu este asa:in urma cu ceva timp pe lacul de acumulare Taut ,s-a constatat moartea citorva zeci sau sute de kg de caras.Nu se stie din ce cauza.Dar nu asta vreau sa spun,ci faptul ca a aparut un articol in presa locala,in care era consemnat faptul ca reprezentantii Ministerului Mediului,au declarat ca nu au putut stabili cauza mortalitatii piscicole pentru ca:"nu aveau mijloacele necesare pentru a recolta si transporta probe"
Adica ce nu aveau?Obanala lada frigorifica sau macar o sacaosa din aia de aluminu?Sau un recipient cu dop pentru apa?
Adica aia in State se dau de pamint sa limiteze cumva invazia de fitofag,cheltuiesc bani seriosi nu gluma,si la noi n-au nici macar de o sacosa de aluminu fonduri ,da bani iau pentru orice autorizatie si semnatura..Da ce frumos arat site-ul Anpa,si cel al Ministerului mediului....

Stiu ca pare of topic dar nu este asa:in urma cu ceva timp pe lacul de acumulare Taut ,s-a constatat moartea citorva zeci sau sute de kg de caras.Nu se stie din ce cauza.Dar nu asta vreau sa spun,ci faptul ca a aparut un articol in presa locala,in care era consemnat faptul ca reprezentantii Ministerului Mediului,au declarat ca nu au putut stabili cauza mortalitatii piscicole pentru ca:"nu aveau mijloacele necesare pentru a recolta si transporta probe"

Adica ce nu aveau?Obanala lada frigorifica sau macar o sacaosa din aia de aluminu?Sau un recipient cu dop pentru apa?

Adica aia in State se dau de pamint sa limiteze cumva invazia de fitofag,cheltuiesc bani seriosi nu gluma,si la noi n-au nici macar de o sacosa de aluminu fonduri ,da bani iau pentru orice autorizatie si semnatura..Da ce frumos arat site-ul Anpa,si cel al Ministerului mediului....
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- veteran
Exact, asta e ANPA: un site frumusel, un sediu, cativa functionari si...pauza! Cred ca daca ai lua la puricat fisele personale ale directorilor, sefilor de buirouuri ai avea marea surpriza sa vezi ca maxim 30% sunt ingineri piscicoli cu diploma. Restul juristi, economisti, filologie, filosofi, geografi etc.semlecangheorghe scrie: Adica ce nu aveau?Obanala lada frigorifica sau macar o sacaosa din aia de aluminu?Sau un recipient cu dop pentru apa?![]()

Cat despre crapul chinezesc eu tot astept ziua cand si la noi se va da liber la pescuit cu arc sau arbaleta ca parca e mai nobil decat japca, nu?

Cat despre yankei e clar ca nu vor opri invazia chinezilor solzosi, doar daca nuu baga masiv pike urias, bass lacom si snakehead care sa le manance puii. Altfel no chance!