ce sunt ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 07 Sep 2006, 17:14

pe aici se numeste halau
instrumentul este legal pe zona de frontiera
e legal numai cel cu latura de max 1 metru care se considera a fi folosit la prinderea pestisorilor momeala vie.
Peste 1 metru e ilegal

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Sep 2006, 17:16

unde scrie treaba asta ?

in ordinul cu prohibitia pe 2006 este mentionat doar faptul ca se poate folosi ca unealta de pescuit industrial pe zona de frontiera

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 07 Sep 2006, 17:47

nu mai stiu pe unde e scris.
asa am auzit si eu daca vrei ia-o de buna daca nu nu.

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 08 Sep 2006, 12:55

NÃPÃ?TCÃ, nãpãtci, s.f. (Reg.) Crâsnic (pentru pescuit). – Din ucr. napadka

TRANDADÃ?, trandadale, s.f. (Reg.) Prostovol. [Var.: trandadáie s.f., trandavái s.n.] – Et. nec.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Sep 2006, 13:10

e clar acum

halaul e legal pe dunare in zona de frontiera
bazat pe ce mi-au spus cei de la ajvps, ca este ilegal, m-am certat ca prostu cu politia de frontiera
care sustineau ca e legal, si ca oamenii au permis de pescuit industrial pe el si de aia ii lasa

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 08 Sep 2006, 13:51

Exceptand situatiile in care tocmai s-a schimbat legislatia, in general cei de la Politia de Frontiera sunt destul de bine pusi la punct la capitolul asta.
Cu lacrimi Bastus!

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 08 Sep 2006, 15:23

Dar o plasa de cca un metru inaltime,plumbuita jos,lunga de 2-3 sute de metri,alternand monofilament(in proportie de 70%)cu ata,care se baga sub apa si-i ancorata,marcata la capete de bidoane de 10l,in care se prinde cega la greu,in zona Baziasului,este legala?Poate sa-mi spuna cineva si cum se numeste?Apropo,cega nu cumva este interzisa la capturare?

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 08 Sep 2006, 16:19

Cucu Ionel scrie:Dar o plasa de cca un metru inaltime,plumbuita jos,lunga de 2-3 sute de metri,alternand monofilament(in proportie de 70%)cu ata,care se baga sub apa si-i ancorata,marcata la capete de bidoane de 10l,in care se prinde cega la greu,in zona Baziasului,este legala?Poate sa-mi spuna cineva si cum se numeste?Apropo,cega nu cumva este interzisa la capturare?

aia parca e setca, si este interzisa!!! dar cum in aceasta tara pe aia de sus care se scobesc in nas ii dor in........ stiam ca toate speciile de sturioni is protejate....dar acum....aici....ce mai conteaza.... :evil:

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 08 Sep 2006, 19:00

danr scrie:pe aici se numeste halau
instrumentul este legal pe zona de frontiera
In zona Brasovului(sau cel putin in satul meu) i se spunea "lingura",iar la postrovol "rochie"

Jean Scurtu

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 09 Sep 2006, 08:31

Gerula scrie:Exceptand situatiile in care tocmai s-a schimbat legislatia, in general cei de la Politia de Frontiera sunt destul de bine pusi la punct la capitolul asta.
mda. poate pe la voi.
pe prut inca nu se stie cu exactitate care zone se pot pescui sportiv si care nu. e la bunul plac al sticletilor. cica, citez: "n-am primit inca ordinul, dom'le...eu ce vina am?"
mai mult, unu' ma vede ca dau la spinning si zice cu seninatate:
- "dom'le, ce te chinui asa, n-ai o tripla mare sa dai mai jos, intra crap, ten, avat..." :shock: :evil: :evil:

cretinul, am sa regret multa vreme ca nu i-am cerut sa se legitimeze. dar il gasesc eu pana la urma... :evil:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Scrie răspuns