Ce se intampla dupa 01.06.2008?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

jumper
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de jumper » 15 Mai 2008, 23:40

Salutare la toti!

Imi permit sa incep un nou topic deoarece consider ca ceea ce se intampla in continuare in pescuitul romanesc este o rusine!

Preiau dintr-un alt topic mesajul colegului de forum pityu:

--------------------------------------------------------------------------------
ANPA, unicul administrator al resurselor acvatice vii din apele apartinand domeniului public al statului, a hotarat (Hotararea nr. 06/11.01.2008 daca nu ma insel !) sa prelungeasca autorizatiile de pescuit ale asociatiilor si implicit permisele de pescuit de anul trecut, pana in data de 01.06.2008, cu intentia sa tipareasca in cele 6 luni de ragaz, permisele pe care trebuia sa le tipareasca din octombrie anul trecut, pentru anul 2008.
Suntem in data de 15.05.2008 si nici o veste de noile permise sau autorizatii. Imediat expira prelungirea (si asa ilegala), iar noile permise nici vorba sa apara.
Vedeti si voi in ce hal a ajuns pescuitul romanesc! Cine a ajuns sa ne conduca !?!
Niste oameni, care nici nu se pricep si nici nu vor sa faca nimic, dar important e ca vor sa conduca! Asta este cel mai important lucru pentru ei. In rest ... Domnul cu mila !
--------------------------------------------------------------------------------

Ce facem dupa 01.06.2008, mai precis dupa ce se termina prohibitia? Vom avea o noua prelungire a prelungirii? S-au tiparit permisele pentru anul acesta? S-a intamplat ceva cu atribuirea dreptului de pescuit pe anumite zone in baza planurilor de management?

Cred ca persoanele de pe forum care sunt in conducerea asociatiilor de pescari sunt datoare cu niste raspunsuri! Si cand ma refer la asociatii de pescari nu ma gandesc la AJVPS carora aceasta nebuloasa nu poate decat sa le convina!

Multumiri! Si fir intins!

Florin

pityu
veteran
veteran

Ce se intampla dupa 01.06.2008

Mesaj de pityu » 16 Mai 2008, 00:40

Jumper a zis :
Si cand ma refer la asociatii de pescari nu ma gandesc la AJVPS carora aceasta nebuloasa nu poate decat sa le convina!
Doamne - da bine ai zis-o !
Da domnule ! Ei sunt cei care tot baga strambe si intarzie totul, pentru ca isi simt sfarsitul! Astia nu fac momentan nimic, decat zi si noapte coc tot felul de variante, doar-doar vor cadea din nou in picioare.
Eu am necaz mare pe actualii guvernanti, ca nu au vointa politica sa puna odata lucrurile la punct. Sunt convins ca au destui "cai troieni" printre ei!
Ce zici ? Am dreptate ?

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 16 Mai 2008, 07:33

Strict la intrebarea din topic:

NIMIC!!!! :evil: :lol: :lol: :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

jumper
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de jumper » 16 Mai 2008, 20:43

pityu ...

vorbesti despre guvernanti ... ei au facut ceva ... de voie (oare?) sau de nevoie (normele UE) ... au dat o lege, au recunoscut dreptul la asociere inafara monopolului comunist numit AJVPS, au stabilit cine poate sa obtina dreptul de a administra ape in scopul pescuitului sportiv, au cerut plan de management pe 5 ani, etc ...

problema este in alta parte ... ANPA ... oameni care primesc bani degeaba .. si primesc bani tot de la noi ... pescari sau nu, cu totii platim niste incompetenti ... nu avem permise tiparite, avem prelungiri ... ne paste inca o prelungire ... nu se stie a cui este o apa ... cine are voie sa puna taxa si cine nu ... avem doar haos

Ma intreb (retoric poate) ... daca se poate ca acest vid de executie a unei legi (asa cum este ea buna sau proasta) nu se poate imputa celui ce ar fi trebuit sa o execute ... nu institutiei ci oamenilor!

De ce oare mai exista ANPA ... de ce au sediu, masini, angajati, diurne, salarii ... din moment ce nu isi indeplinesc sarcinile de serviciu!? Probabil ca directorii au si secretare ... de ele nu mai intreb caci stiu ca ele muncesc! Macar atat!

In rest pesti sa fie!

Am zis!

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 16 Mai 2008, 21:56

Eu cred ca taraganarea asta se datoreaza si faptului ca de la Bruxelles incep sa vina ordine (dispozitii) tot mai clare si la obiect, asa ca ... "ai nostrii" au tot mai putine variante de scapare "basma curata". Eu sunt convins ca ei nu dorm noptile si o tot framanta sa le iese cumva pe plac. Sper insa ca haosul asta nu o sa dureze asa de mult. Surubul incepe sa se stranga si incetul cu incetul va venii soarele si pe strada noastra :!:
Tutun si rabdare :lol: :!:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 17 Mai 2008, 16:43

nimic ... sau mai precis se intampla ceva ... vine vara si caldura peste noi.

despre permise ? pai daca a mers fara ele juma de an de ce sa mai faca o cheltuiala ? mai bine le tiparesc direct pentru la anul. ... dar nu prea are cine sa le tipareasca ... pentru ca normele de aplicare ale noi legi nu au fost "elaborate" asa ca tot nu se stie cum,unde si de catre cine vor fi distribuite permisele de pescuit.

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 18 Mai 2008, 11:33

Dupa parerea mea anul acesta vom pescuii tot anul cu permisele din 2007 prelungite. Asociatiilor li se va percepe cca. (10-20)% din incasarile facute ... pentru bugetul statului si cam asta e tot.
In rest ... sa auzim numai de bine!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 19 Mai 2008, 06:54

taicanoe scrie:
nimic ... sau mai precis se intampla ceva ... vine vara si caldura peste noi.

despre permise ? pai daca a mers fara ele juma de an de ce sa mai faca o cheltuiala ? mai bine le tiparesc direct pentru la anul. ... dar nu prea are cine sa le tipareasca ... pentru ca normele de aplicare ale noi legi nu au fost "elaborate" asa ca tot nu se stie cum,unde si de catre cine vor fi distribuite permisele de pescuit.
Suntem singura tara din lume care da norme de aplicare la legi. L.192/2001 nu a avut norme de aplicare si a functionat bine mersi.
Parerea mea ca normele se dau pentru a deturna sensul unei legi. Asta vrei?

xndrei
junior
junior

Mesaj de xndrei » 19 Mai 2008, 19:35

Niste tarani, dom'le... niste tarani !!!!! :)

Sa nu mai vb. ca in Maramures cer bani degeaba, dublu ca-n SUA ...

Ultima combinatie mortala este "taxa spinning" la barajul Firiza unde daca te prind aia de la mediu te ameninta cu amenzi de 1500 RON
Andrei

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 20 Mai 2008, 19:27

Intr-o discutie cu cei de la ANPA pe acest subiect , raspunsul lor a fost: Cine stie dar oricum va mai dura.
Asa ca anul aceate cred ca vom pescui fara permise de pescuit.

Scrie răspuns