ce se intampla cu muresul?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
ce se intampla cu muresul?
Stie cineva ce se intampla cu muresul , am primit informatii ca vin pesti morti pe mures zona gura ariesuIui . Daca stie cineva despre ce e vorba il rog sa spuna .
Re: ce se intampla cu muresul?
Salut,
Nu stiu 100% sigur dar am auzit de la localnic din Buru ca anual vine Cianură cu apa Ariesului,
apoi nu stiu daca are legatura asta cu Rosia Montana sau nu, poate cineva stie mai mult si ne lamureste si pe noi.
Nu stiu 100% sigur dar am auzit de la localnic din Buru ca anual vine Cianură cu apa Ariesului,
apoi nu stiu daca are legatura asta cu Rosia Montana sau nu, poate cineva stie mai mult si ne lamureste si pe noi.
-
- junior
Din cand in cand mai ploua pe la noi.buzias scrie:Stie cineva ce se intampla cu muresul , am primit informatii ca vin pesti morti pe mures zona gura ariesuIui . Daca stie cineva despre ce e vorba il rog sa spuna .
Pe Aries in sus se varsa tot felul de porcarii in apa de la Cuprumin si alte exploatari din amonte.
cel putin o data sau de doua ori pe an daca nu de mai multe se "curata" de pesti ariesul.
Ma doare sufletul la cat de bine arata raul cand trec pe langa el si stiu in acelasi timp ca e pustiu in ce priveste pestii.
Dupa jumate de an cand incep sa urce din Mures, iar ii spala..si tot asa..
Cod: Selectaţi tot
Probleme serioase pe râul Mureș la intrare în județul Alba. O poluare accidentală s-a produs în amonte de localitatea Noșlac iar la această oră mortalitatea piscicolă este în creștere.
Din informațiile obținute până la această oră se pare că a avut loc o evacuare accidentală în județul Mureș iar comisarii Gărzii de Mediu se află în teren pentru rezolvarea problemei. Vom revenii cu amănunte …

Scrie Monitorul oficial de Alba , foarte bine pentru ce au inchis sezonul de pescuit ? toate icrele si toti puietii de peste sau dus pe p...
Oricum erau mai scupe taxele de curatire a ceanurii din fabricile lor , decat amenda pe care o platesc pentru ca au dat drumu acestei substante pe rau .. dar pe cine intereseaza treaba asta , asta e Romania ..

Strike Pro number one fishing
Cica problema ar fii de la Lechinta! S-au luat probe din apa pentru analiza siiiii......cica rezultatele au fost ok!
Sunt multe astfel de rauri poluate mai mult sau mai putin!!! Problema e ca nu se ia nici o masura!!! Amenzile sunt la misto sa vada fraierii ca noi ca s-a luat o ''masura'' dar cu cateva spagi pe la Mediu se uita tot!!! In alte tari civilizate inchideau companiile care faceau astfel de catastrofe naturale si administratorii lor ajungeau dupa gratii ani buni, nu 2-3 ani si daca scriau 2-3 carti faceau 6 luni!!! In Romania totul se uita, vezi atatea cazuri de coruptie la nivel inalt cum nu exista nici in statele din Africa!!! Zici sa fi roman si sa iei masuri, dar......nu te asculta nimeni!!! Sloganul Romaniei ar trebui sa sune c-am asa: ''Toata lumea fura, orice,oricum,oricand,oriunde!!!" si in loc de frunza aia nenorocita ar trebui sa fie o mana care-ti intra-n buzunar!!!
Aaa... si daca nu-l furi tu pe X te fura el sigur pe tine...totul tine de cele 5 secunde de ''desteptaciune'', in orice domeniu!!!
...Un lucru aproape comun pana prin anii 2000 cand s-a inchis definitiv Upsom Ocna Mures.Ma refer la poluari accidentale .Cica!
Asta era deasupra de Aiud.Mai sus de Ocna Mures (amonte si de Najlac) este Gura Ariesului.Cand ploua puternic ,se spala malurile Ariesului si a afluentilor acestuia si gata cu poluarea accidentala.Cica!
Mai sus de Gura Ariesului urmeaza varsarea raului Niraj .Si asta ,uneori ...tot accidental.Cica!
Sa mai zic ?Amonte este combinatul chimic Azomures .In trecut erau si aici poluari acidentale.Cica!
Si uite asa putem ajunge si mai sus pe unde ciobanii ,pe langa transhumanta si alte cele mai spala cate o oaie.Accidental normal.Cica!
Ps:singura sansa a Muresului este ca acum are o cota destul de mare si debitul crescut al apei atenueaza unda de poluare.Pe vremuri se folosea debitul crescut al Muresului pentru eventuale deversari controlate...Accidental normal.Cica!
Pss:in jurul Aiudului ,in anii de glorie ai fostei IMA ,malurile Muresului au fost consolidate temeinic cu steril
rezultat in urma proceselor metalurgice...Adica metale grele !Tot un fel de poluare da' care nu se vede cu ochiul liber ca leucemia ia ceva timp...
Oamenii mananca cu mare placere pestele din Mures si mai ales rapitorul ca asta e mai nobil!Mai nobil si de doua ori mai plin de metale grele ...Poate un magnet ar fi mai bun pe Mures decat un jig!
Mai ales la somnul mare!
Pofta buna!

Ps:singura sansa a Muresului este ca acum are o cota destul de mare si debitul crescut al apei atenueaza unda de poluare.Pe vremuri se folosea debitul crescut al Muresului pentru eventuale deversari controlate...Accidental normal.Cica!

Pss:in jurul Aiudului ,in anii de glorie ai fostei IMA ,malurile Muresului au fost consolidate temeinic cu steril

Pofta buna!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Deversare "accidentala" de la Fabrica de zahar din Ludus. Tone de peste mort intre Ludus si gura Ariesului. A trecut o saptamana de atunci...pescari pe mal care sa alerteze autoritatile n-au fost (e prohibitie generala), autoritatile nu se autosesizeaza si satenii din zona au "curatat scena crimei" si au umplut carutele cu peste.
Fir intins in 2015!
Fir intins in 2015!
https://www.totpescuit.ro
sorin ai vazut cu ochii tai , chiar atata peste a murit ?
re ;am fost sambata la Mures sa vad cum mai e si pe la ora 7 era rosu
re ;am fost sambata la Mures sa vad cum mai e si pe la ora 7 era rosu
Strike Pro number one fishing