ce peste e asta?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
gabysssu
utilizator nou
utilizator nou

ce peste e asta?

Mesaj de gabysssu » 02 Iun 2012, 16:01

saluatre pescari.
sunt nou pe forum.tin sa va anunt ca eu sunt din zona iasului si pana acum am prins doar caras,crap,biban si cativa somni.
acum sunt in italia si am dat de o balta plina cu peste.
am prins cateva exemplare dar nu pe cele mai mari din balta.in balta de care va spun sunt copaci cazuti si apa este destul de linistita si curata iar pestii se pot vedea prin apa.exista si acei pesti colorati ca de acvariu,pestele regina
am deschi topicul pentru ca nu stiu cum se numesc pestii pe care i-am prins,si va intreb pe voi pescari care ati avut de a face cu mai multe specii de rapitori.imi dau seama ca pestele prins de mine este rapitor pentru ca are dinti in partea de sus si de jos,si este prins la vobler si lingurita.dupa ce am prins cateva exemplare am ramas cu impresia ca cei prinsi de mine au fost beti pentru ca trec cu boblerul sau lingurita pe langa ei si nici macar nu au o reactie.am sa atasez poze cu pestii in speranta ca o sa imi puteti da un raspuns

Imagine

link poza http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

johnnybravo
Moderator
Moderator

Re: ce peste e asta?

Mesaj de johnnybravo » 02 Iun 2012, 16:07

e bass, de care tip las pe altii sa zica :))

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 02 Iun 2012, 16:08

largemouth bass
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

gabysssu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gabysssu » 02 Iun 2012, 16:34

Ms de rapunsuri.imi puteti da cateva sfaturi pentru a putea prinde aceat peste?
momeli voblere tot ce tine de acest peste.
in balta in care a fost prins sunt exemplare imense.
multam mult

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 02 Iun 2012, 19:39

Presupun ca stau pe linga tot felul de structuri din apa, copacii de care zici in special. Pentru inceput incearca vreo doua modele de spinerrbait ,in speranta ca dai de exemplare mari si agresive. Daca nu merge, baga jiguri nu foarte grele, cu shaduri sau gruburi cu cozi mai mari si portante, sa le poti juca mai lent.Cu astea nu ezita sa ajungi cit de jos poti in albie, chiar cu riscul de a pierde citeva. Oricum fii pregatit cu fir destul de rezistent si frina strinsa mai tare, ca tendinta imediata e sa se intoarca prin ascunzisurile din care au atacat. Deci in prima faza trebuie sa fii capabil sa-i extragi un metru-doi din locul atacului.
Cu spinerbaiturile poti incerca si prin vegetatia de la maluri, daca exista asa ceva.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

gabysssu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gabysssu » 03 Iun 2012, 09:35

Jedi scrie:Presupun ca stau pe linga tot felul de structuri din apa, copacii de care zici in special. Pentru inceput incearca vreo doua modele de spinerrbait ,in speranta ca dai de exemplare mari si agresive. Daca nu merge, baga jiguri nu foarte grele, cu shaduri sau gruburi cu cozi mai mari si portante, sa le poti juca mai lent.Cu astea nu ezita sa ajungi cit de jos poti in albie, chiar cu riscul de a pierde citeva. Oricum fii pregatit cu fir destul de rezistent si frina strinsa mai tare, ca tendinta imediata e sa se intoarca prin ascunzisurile din care au atacat. Deci in prima faza trebuie sa fii capabil sa-i extragi un metru-doi din locul atacului.
Cu spinerbaiturile poti incerca si prin vegetatia de la maluri, daca exista asa ceva.

am sa incerc sa ii starnec curiozitatea cu viermi de cauciuc,raci etc.
pana acum i-am plimbat momeala pe la nas insa au fost f putini care au venit dupa ea.e posibil ca nici eu sa nu o misc asa incat sa ii starnesc curiozitatea facandul sa atace. oricum e prima data cand pescuiesc boss. am mai citit ca are comportament asemanator cu stiuc si prefera acelasi tip de momeli.
o sa revin cu detalii dupa ce revin de pe balta.
fir intins :respekt:

gabysssu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gabysssu » 04 Iun 2012, 10:40

cu ce pot sa starnesc un rapitor atunci cand apa e tulbure?

Scrie răspuns