Cate bete ati rupt pana acum si cum....

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 22 Apr 2007, 17:43

razvan m. scrie:E inelul de pe acel Shimano Lesath ? Doar atat de putin a tinut ? :lol:
da fratilor, asa e!
mare grija sa aveti ce cumparati!
blancul Lesath-ului e foarte misto, usor, flexibilitate ca la carte, o bijuterie, dar se pare ca cei de la Shimano nu au pus inelul cel mai bun de la Fuji,(probabil pt ca era usor), pe langa asta la garantie nici nu te baga in seama (la pretul asta sa le fie rusine) dar sper sa-i falimenteze concurenta pe cei de la Shimano daca nu schimba politica in acest sens.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 22 Apr 2007, 17:50

nasol, daca la un bat de valoarea asta apar asemenea intamplari :roll: , vin si eu cu intrebarea: cum s-a rupt :?:

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 22 Apr 2007, 18:05

andrei-ovidiu scrie:nasol, daca la un bat de valoarea asta apar asemenea intamplari :roll: , vin si eu cu intrebarea: cum s-a rupt :?:
este un bat foarte usor deci light, inele usoare-sensibile (au un singur picior elastic dar cu limitele lui), am lansat de cateva ori cu peruca > nodul facut + greutatea nalucii (cca10-15g) lovea inelul, il indreptam>deci mai departe se stie ce se intampla...
oricum nu mai imi pare rau, exista solutii...
mai spun o data, cascati ochii la ce cumparati!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 22 Apr 2007, 18:16

deci ai depasit daca nu ma insel limita de aruncare a greutatii, fiind un bat light cred ca are inele ceva mai mici decat un medium si tu ai dat cu peruca+nod+10-15 gr. voblerul...deci :roll: , nici tu nu ai procedat, dar parca nici Lesath-ul de 300 si ceva de euroi n-avea voie sa i se rupa inelul!

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 22 Apr 2007, 18:26

scuze, nu m-am referi la actiune-light, batu are din contra > hard > 20-50g
a fost gandit pt light dar nu adaptat pt ce am platit, daia sa le fie rusine shimano-ishtilor
sau na, nu e bat pt tzarani ca mine o sa spuna experimentatii, dar cine nu mai lanseaza cu peruca de 10ori intr-o viata de bat?

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 22 Apr 2007, 18:48

ai dreptate atunci, la pretul la care e un Lesath n-are voie sa se intample asa ceva, parerea mea!

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 22 Apr 2007, 19:33

ma cum e un inel sensibil? cu ce difera fata de unul insensibil?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 22 Apr 2007, 20:41

Chiar ieri am piz... o lanseta Sert Flexiboat, a doua oara,; prima data s-a rupt la intepare (avat de 6,3 kg !!! pe Sontea 2006), frina mulinetei strinsa ceva mai tare , textil de 10lb, si...zbannng...am scos pestele dar cu tronsonul rupt filfaind in apa....; intre timp un prieten -Paul Sas- a reusit sa o mestereasca foarte bine (spigot , lacuri, ranforsare etc..), dar ieri am lansat de doua ori cu acelasi vobler (Rapala X-rap) si s-a rupt ceva mai sus de locul mesterit anterior...; probabil blancul era fisurat deasupra lucraturii ; voi incerca sa fac un al doilea tronson care sa se adapteze, pt. ca lanseta e extraordinara ; asta e !
Ps> prima lanseta facuta bucati a fost Shimano Technium 2,70m ,15-40 gr, rupta in trei locuri ; actiunea se petrecea undeva la Prut, (eram beat ca o pu..) si am cazut pe rambleul de beton de la baraj!!!!
Din viata scapa cine poate.

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 22 Apr 2007, 20:46

mihaimircea scrie:ma cum e un inel sensibil? cu ce difera fata de unul insensibil?
pote te prinzi si tu daca te uiti la ce picioare au inelele
aici http://www.abrevis.ro/produse.php?Categ ... ING&page=7

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 22 Apr 2007, 22:15

azi am rupt lanseta favorita....
la o simpla lansare cu un jig de 9g.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns