...capturi , recorduri , povesti...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 29 Sep 2011, 16:34

sorin tot scrie:5-5.5 kg. Nu va mai jucati cu kilogramele.
Sorine !!!
...greu de crezut , dar se pare ca nu totdeauna , recordurile omologate , reflecta realitatea
...sunt deacord cu ce sustineai tu si anume ca ce-i omologat ramane in istorie , restul e "can-can", dar
... trebuie sa recunoastem ca sunt capturi superioare celor inregistrate ca si record
...problema adevaratelor recorduri este complexitatea , comoditatea , necunosterea modalitatii sau imposibilitatea inregistrarii si omologarii lor .

...o completare : cel putin in cazul avatilor , lungimea nu reflecta si greutatea
...primavara nu-i ca toamna... :lol: :D :lol:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 29 Sep 2011, 17:07

IGFA e o organizatie din USA. Nu recunoaste decat recordurile omologate de partenerii lor. In Europa sunt foarte putine centre de omologare. Din cat am avut rabdare sa caut, in Anglia, Franta, estul UE sau in Rusia nu exista centrele astea. Am gasit in Germania si Spania. Ceea ce nu explica de ce mreana de exemplu - care creste in Spania cat casa - apare ca record de 6.12 kg ... prinsa in UK :lol: . Oricum, ne fiind o asociatie europeana e normal sa fie praf la capitolu "pestii din Europa". Asociatie "internationala" cu sediul in Romania pot sa-mi fac si eu. Eliberez oriunde in lume certificate pentru centrele de omologare (contra cost bineinteles) si creez o gramada de "recorduri" mondiale. E o vrajeala.

Macar o lista cu recorduri nationale daca am avea... asa, sa avem un simt al proportiei intre pescarii civilizati. Chiar daca civilizatia n-a ajuns la nici la 10% din pescarii romani.

ceva de genu asta:

http://www.gofishing.co.uk/Angling-Time ... h-Records/

Scrie răspuns