Canale de fuga-Metode, capturi, pareri.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Canale de fuga-Metode, capturi, pareri.
Salutare.
Am avut cateva partide reusite pe canalele de fuga de la mai multe baraje.
In general stilul de pescuit aici trebuie adaptat, fiind deosebit de pescuitul pe lacuri sau pe rauri.
Vreau sa aud mai multe pareri legate de pescuitul din aval de baraje.
Am avut cateva partide reusite pe canalele de fuga de la mai multe baraje.
In general stilul de pescuit aici trebuie adaptat, fiind deosebit de pescuitul pe lacuri sau pe rauri.
Vreau sa aud mai multe pareri legate de pescuitul din aval de baraje.
Spining....Prea bun ca sa fie light...
De obicei e nevoie de jiguri grele,eu pescuiesc in special la salau in astfel de locuri.Merge f bine in perioada asta,daca e apa limpede.O conditie esentiala este ca hidrocentrala sa mearga la jumatate de capacitate,pescuind pe partea pe care nu merg motoarele.Obletii se refugiaza de curent pe aceasta parte si evident.......salaii sunt dupa ei. 

http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
Pe apa tulbure numarul capturilor se reduce simtitor,pe o astfel de apa folosesc shaduri mari care au o vibratie corespunzatoare,astfel incat sa suplineasca lipsa de vizibilitate.Chiar si asa nu se compara rezultatele cu cele de pe o apa usor tulburie(de spinning) 

Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
am pescuit de curand (inainte de ploi) la clean pe un canal de fuga, cu minivoblere de 3-4cm. e imoposibil de pescuit cu voblere de plastic sau rotative din cauza curentului asa ca folosesc voblere sinking de balsa.
aici ploua de vreo 3 zile, sunt slabe sanse sa se poata pescui in urmatoarele 2 saptamani.
aici ploua de vreo 3 zile, sunt slabe sanse sa se poata pescui in urmatoarele 2 saptamani.
In mod normal Salau urmaresc si eu in astfel de zona.
Am mai observat ceva, daca intr-o zona se prinde cu precadere strapazan, va fi evitata da salaii mai mari.
Eu pescuiesc de obicei cu pestisor viu si pluta culisanta sau linie Pater noster insa cu saltatoarea foarte lunga.
Duminica am intalnit o chestie foarte ciudata, am scos lanseta si obletele era retezat de la jumatate. Ma intreb daca a fost stiuca sau salau.
Am mai observat ceva, daca intr-o zona se prinde cu precadere strapazan, va fi evitata da salaii mai mari.
Eu pescuiesc de obicei cu pestisor viu si pluta culisanta sau linie Pater noster insa cu saltatoarea foarte lunga.
Duminica am intalnit o chestie foarte ciudata, am scos lanseta si obletele era retezat de la jumatate. Ma intreb daca a fost stiuca sau salau.
Spining....Prea bun ca sa fie light...
Cred ca a fost salau,ptr montura cu pestisor eu agat ancora in treimea dinspre coada,asa am observat eu ca am mai putine ratari.Din pct meu de vedere stiuca prinde pestisorul de burta dupa care il intoarce si il inghite de la cap.Asa ca probabil un strap a facut "deranjul".
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
din cate stiu eu salaul ataca in zona capului........ma mir ca ai avut ratari mai putine cu carligul spre coada
iar stiuca din lateral si apoi intoarce pifteaua de baboi s-o inghita cu capu inainte
iar stiuca din lateral si apoi intoarce pifteaua de baboi s-o inghita cu capu inainte
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.