Braconaj Mihailesti!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Armand
veteran
veteran

Braconaj Mihailesti!

Mesaj de Armand » 01 Aug 2005, 13:08

Salutare fratilor!
Am fost de cateva ori pe Arges in aval de Mihailesti si am fost oripilat de halul in care braconeaza cei de la Hidrocentrala. Ieri am stat max o ora si cat am stat au prins la japca in continuu crapi chinezesti(sper ca post-ul meu sa nu fie o inspiratie pentru japcari).
Sunt constient ca nu prea avem ce face in general cu braconierii dar astia sunt angajati ai statului si sunt usor de gasit, reperat. Deci absolut toti, de la gardieni pana la electricieni, mecanici, toti care lucreaza acolo braconeaza in continuu.
Spuneti-mi va rog unde as putea sa fac o plangere?
Nu as avea nimik impotriva sa pescuiasca intr-o pauza. nu e nimic aberant in asta. Dar circa 30 de kg de peste prins de un singur om intr-o ora cred ca depeseste nevoile unei familii oricat de mari.
Spining....Prea bun ca sa fie light...

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 01 Aug 2005, 13:27

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 01 Aug 2005, 13:29

Poti sa incerci si la un post TV. Si atunci poate o se sesizeze cine trebuie :?

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 01 Aug 2005, 13:42

Ar fi o suuper idee cu Televiziunea. La orice ora daca mergi cu o camera micuta sa nu ii deranjezi cumva, ii poti filma pe baieti la treaba. In plus debitul pe Arges este dat de cheful lor sa prinda peste. Vor sa prinda peste la japca deschid vanele mai tare sa fie apa involburata... si tot asa.
Merci baieti!
Nu ramaneti indiferenti!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 01 Aug 2005, 14:18

chinezescul ala a cazut din baraj cand s-au dat drumul la stavilare, nu e nativ din arges aval de centrala

japca sub baraj este un fenomen national, si n-o sa se starpeasca niciodata

din punctul meu personal de vedere, chinezescu ar trebui starpit asa ca nici o paguba ca-l jepcuiau aia
mai nasol e cand dau la japca la somn, salau, romanesc, etc....

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 01 Aug 2005, 14:30

Crapi chinezesti prindeau cand am ajuns eu acolo. Era destul de cald. Mai dimineata pinsesera un somn de vreo 20 de kg si am mai vazut daja scos un crap romanesc de 5-6 kg.
Baietii lucreaza foarte profesional, cu gafa mobila(pe sfoara) cu tot ce au nevoie. In cazul in care nu stiti locul, baietii pescuiesc chiar de deasupra iesirii apei din baraj(loc ideal de japca). Pestii pe care ii agata trebuiesc ridicati drept in sus 10-15 metri.
Si nu vreau sa imi imaginez ce ramane in urma lor, adik pesti prea mari sa ii poata ridica cu ancora sau care nu au fost agatati prea bine. Dar, "are balta peste"!

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 01 Aug 2005, 18:02

dan ai vazut japca selectiva ?
:D da la japca si gata ce cade aia baga in traista
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Scrie răspuns