bowfishing

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

alexc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexc » 12 Sep 2007, 19:03

S-a dus naibii tot farmecu' pescuitului... :(

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 12 Sep 2007, 19:29

Eu nu as fi asa de critic la adresa acestui fenomen "bowfishing".
In State, introducere crapului prin anii 70 este considerata in momentul de fata, ca fiind unul dintre cele mai mari dezastre biologice. Crapul a distrus aproape toata fauna din raurile pe care le ocupa, si din cate am vazut intr-un documentar, constitutie deja pestele majoritar in multe rauri si lacuri din USA. Fiind considerat un peste atat de "daunator mediului", s-au introdus legi draconice impotriva celor ca elibereaza crapul prins, si mai ales, a celor care populeaza intentionat ape publice cu aceasta specie. Dupa ei, crapul este un rau ce trebuie inlaturat cu orice mijloace.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 12 Sep 2007, 19:30

PS. Am mai vazut filmulete in care specia vizata nu era doar crapul, ci si Gar xxx si inca vreo 2 specii..

Jexy
senior
senior

Mesaj de Jexy » 12 Sep 2007, 19:33

trage crapul nu gluma la sageata, bine ca e c&r :shock: :shock: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 12 Sep 2007, 19:44

Ar trebui sa fie sagetile fara spin, sa nu-i raneasca... :crazy1:

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 12 Sep 2007, 20:24

Si in Australia acelasi lucru se intampla.Orice crap prins trebuie neaparat executat.Parerea mea e ca ar trebui sa importe niste uzine poluante din Romania si rezolva baieti tot ce misca pe acolo.
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 12 Sep 2007, 22:25

attilaf scrie:Eu nu as fi asa de critic la adresa acestui fenomen "bowfishing".
In State, introducere crapului prin anii 70 este considerata in momentul de fata, ca fiind unul dintre cele mai mari dezastre biologice. Crapul a distrus aproape toata fauna din raurile pe care le ocupa, si din cate am vazut intr-un documentar, constitutie deja pestele majoritar in multe rauri si lacuri din USA. Fiind considerat un peste atat de "daunator mediului", s-au introdus legi draconice impotriva celor ca elibereaza crapul prins, si mai ales, a celor care populeaza intentionat ape publice cu aceasta specie. Dupa ei, crapul este un rau ce trebuie inlaturat cu orice mijloace.
Prin anii 70 (vorbesc de secolul 20 :lol:) am pescuit crap in America si era introdus de mult. Poate te referi la fitofag. Sau la crap dar in anii 70 ai secolelor 15, 16, 17, 18 sau 19. :crazy1:

alexc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexc » 13 Sep 2007, 07:05

pai si ce face crapul de e asa de distrugator?

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 13 Sep 2007, 08:24

tudor scrie: Prin anii 70 (vorbesc de secolul 20 :lol:) am pescuit crap in America si era introdus de mult. Poate te referi la fitofag. Sau la crap dar in anii 70 ai secolelor 15, 16, 17, 18 sau 19. :crazy1:
corect, Tudor, in sec 19 a fost introdus datorita ratei foarte bune de crestere. cel putin materialul pe care l-am citit eu spunea ca a scapat in apele naturale accidental.

alexc,
mananca, orice, de la icra la platica iar dupa ce ajunge la o anumita dimensiune nu mai are nici pradatori naturali.
Carping Club

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 13 Sep 2007, 08:28

faine filmuletze 8) .eu cred ca iti trebuie ceva ore de antrenament :lol: si cum la noi in rauri nu prea gasesti dihanile alea cred ca trebuie sa mergi pe un lac si sa te antrenezi la "reginutze" :lol:
la noi se stie de "tepusa" si se mergea la sfarsitul ierni cand erau amortiti pestii pe raurile mici dar rata de a prinde ceva era foarte mica :lol: asa ca cred ca au uitat de genul asta de a prinde peste plus ca mai si induri frigul si riscai sa si cazi in apa :lol:
ce le mai trece si prin cap americanilor :lol: :lol:

Scrie răspuns