Cornel, eu cred ca ai trim-ul motorului reglat aiurea si-ti ridica barca de la pupa cand esti in glisaj si... daca mai sunt ceva valuri => ventilarea elicei este "la ea acasa". Si pe tine, ca pe o mare majoritate, te streseaza ca pana la intrarea in glisaj barca se ridica de bot si ai bagat elicea sub barca "la blana".miyagi scrie:Eu am o barca Kolibri de 3,3 si motor de 15 cp in 2 timpi, cizma scurta. Pot face sky nautic cu el insa mai ventileaza din cand in cand fiinda trebuie coborat un pic mai jos. E placa anticavitatie prea sus din cauza oglinzii.
Barca gonflabila si cizma lunga/scurta...
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Re: Barca gonflabila si cizma lunga/scurta...
Bucuresti
Eule ma dau cu motoare pe barci gonflabile de cand eram mic. Am mai avut discutia asta. E placa anticavitatie mai sus. Asta e problema. Eu am tot explicat pe toate forumurile, dar lumea nu pricepe ca placa aia n-a fost conceputa si imprumutata de toti producatorii aiurea ci sa taie cavitatia. Daca n-o bagi sub barca n-are ce sa taie pentru ca n-are coloana de apa cu care se primeneasca apa contaminata cu gazele eliminate de elicie.
Nu-mi ridica nici de pupa si nici de prova. Nu apupeaza si nu aproveaza. Cavitatia apare in mars brusc si nici de la valuri.
Nu-mi ridica nici de pupa si nici de prova. Nu apupeaza si nu aproveaza. Cavitatia apare in mars brusc si nici de la valuri.
42 cm , cam ciudat am citit ca cizma scurta are 38 si cea lunga 51 . Unde ma situez ?miyagi scrie:Ai o dimensiune pe oglinda barcii, de la limita superioara pana la limita inferioara. Care e aia?adieuro scrie:Pt. o barca de fibra open , lungime 4 m , ce motor recomandati ? Cizma scurta , sau lunga ?
Mai sunt si motoare cu garda de 43. Si eu le caut. Cea lunga e de 52., nu de 51.adieuro scrie:42 cm , cam ciudat am citit ca cizma scurta are 38 si cea lunga 51 . Unde ma situez ?miyagi scrie:Ai o dimensiune pe oglinda barcii, de la limita superioara pana la limita inferioara. Care e aia?adieuro scrie:Pt. o barca de fibra open , lungime 4 m , ce motor recomandati ? Cizma scurta , sau lunga ?
Ai putea sa mergi cu cizma lunga montata mai sus pe oglinda. Maximul cat ti-e permis pe placuta de montaj a menghinei.
Nu este de loc ciudat, te situezi la cisma scurta.adieuro scrie:42 cm , cam ciudat am citit ca cizma scurta are 38 si cea lunga 51 . Unde ma situez ?
La motoare lungimea se masoara intre placa anticavitatie si axa surubului la fixarea de pe placa.
Intre axa surubului si suprafata de asezare a menghinei, eu de exemplu mai am 5,5 cm.
Salut,
Pentru motorul din poza sunt date toate cele 3 lungimi la cota B (varianta pana la fata menghinei) dupa cum urmeaza :
S - 15" / 381 mm + 54 mm = 435 mm
L - 20" / 508 mm + 54 mm = 562 mm
UL - 25" / 635 mm + 54 mm = 689 mm
Pentru motorul din poza sunt date toate cele 3 lungimi la cota B (varianta pana la fata menghinei) dupa cum urmeaza :
Multumesc mult,imi puteti arata explicit o cizma medie,exista asa ceva sau sunt baliverne?!!DM scrie:Salut,
-
fane_mincinosu
- utilizator nou

salutare domnu miyagi. eu am achizionat o baracuda de 3,3m. as dori sa iau un motor de 4 cp. va face fata? mai mult de 2 pers. + bagaj nu o sa care si lumea cica ar face fata foarte binemiyagi scrie:Eu am o barca Kolibri de 3,3 si motor de 15 cp in 2 timpi, cizma scurta. Pot face sky nautic cu el insa mai ventileaza din cand in cand fiinda trebuie coborat un pic mai jos. E placa anticavitatie prea sus din cauza oglinzii.