Barca cu motor in Delta

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Sebicu
utilizator constant
utilizator constant

Barca cu motor in Delta

Mesaj de Sebicu » 25 Sep 2009, 13:53

Am plecat in Delta fara nicio rezervare, plan sau ceva de genu. Am mers la Dunavat, Murighiol, Partizani si in final la Pardina. In aceeasi zi. Am trecut prin toate aceste locuri pt ca nu am gasit nicaieri ce cautam: barca cu motor mic (4-6 cai) de inchiriat (fara barcagiu). Cand ceream asa ceva, toata lumea se mira si ni s-a spus ca nu o sa gasim nicaieri. Si asa a fost. Stie cineva unde as putea gasi la un pret rezonabil inafara de Mila 23?
Viata este grea. Avem noroc ca se termina repede...

sebi/7
veteran
veteran

Mesaj de sebi/7 » 25 Sep 2009, 14:51

nu cred ca poti gasi cu motor asa mic; pentru dunare e ca si inexistent motorul asta, de aia nimeni nu se complica cu el; incearca totusi la pensiuni care au si barci de inchiriat; eu am stat la una in Nufaru', Delta Sky Fishing ii zice; vezi ca au si pagina de net
Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!

Sebicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sebicu » 25 Sep 2009, 15:38

In primul rand nu vreau pt Dunare ci petru calale / ghioluri, iar un 6 cai e arhisuficient. Toata lumea inchiriaza barca cu rame. Asta chiar ca e ca si inexistenta. Vrei motor? 70-100 lei ora de mars. Adica te plimba un pic sa vezi ce frumoasa e delta, ti-a luat banu si gata. Daca vrei sa pescuiesti toata ziua, avem de inchiriat si barca cu rame. Sau barca cu motor si barcagiu. Care nu sta toata ziua, te rupe la bani si care cel mai probabil este "un expert" in pescuit plin de sfaturi de care chiar nu am chef.
In fine, la Pardina am gasit o barca cu barcagiu, motor de 5 cai si suficienta pentru pescuit 3 persoane (inclusiv barcagiul). Pret 150 lei toata ziua (pana noaptea), nu am platit benzina separat sau nujtiu ce alte pretentii (bautura...etc). Neasteptat de bine dar caz izolat. Si a mers pe unde am vrut si pe unde nu.
Vreau sa mai merg inca o data peste vreo luna dar in alta parte. Dar asta ar fi o conditie: barca cu motor de inchiriat. Daca exista cerere de ce nu exista si oferta?

sebi/7
veteran
veteran

Mesaj de sebi/7 » 25 Sep 2009, 15:47

in cea mai mare parte de acord cu tine; 4-6 cai suficient pt ce vrei tu; numai ca pentru a ajunge pe ghioluri/canale/japse, tot pe dunare tre sa treci.
Corect ar fi sa gasesti ce vrei cind vrei si la pret bun; numai ca...nu prea se intimpla; cei care si-au facut hoteluri pe acolo nu-s chiar amariti, la fel si clientii lor; asa ca eu nu ma astept sa gasesc. Incerca sa inchiriezi/imprumuti de pe la vreo cunostiinta un motor de asemenea capacitate de la tine din zona si sa-l iei cu tine.
In alta ordine de idei: la ce, cind, unde si cit timp te duci la delta?

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 25 Sep 2009, 15:53

Lagune cu 10-15-20 cai sunt gramada in Delta, toate de inchiriat, dar cu barcagiu! Este de inteles daca socotesti cat costa o barca si un motor, plus ca iti trebuie mai multa minte ( nu neaparat carte ) cu barca pe Dunare,, decat cu Loganu' pe Corso! Tu mi-ai inchiria barca ta in ziua in care ne cunoastem? Poate-o vand pe drum spre Tulcea, poate-i fierb motorul, poate dau cu elicea-n pietre, poate-s doar prost si ma ineaca catamaranu :datz:
Eu mai degraba iti imprumut masina si nevasta ( cu tot cu soacra ) :lol:
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

Sebicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sebicu » 25 Sep 2009, 16:03

sebi/7 scrie:In alta ordine de idei: la ce, cind, unde si cit timp te duci la delta?
La stiuca/avat/biban/salau (in ordinea asta), peste vreo luna, pentru cateva zile (3-4)

Sebicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sebicu » 25 Sep 2009, 16:25

ss scrie:Lagune cu 10-15-20 cai sunt gramada in Delta, toate de inchiriat, dar cu barcagiu! Este de inteles daca socotesti cat costa o barca si un motor, plus ca iti trebuie mai multa minte ( nu neaparat carte ) cu barca pe Dunare,, decat cu Loganu' pe Corso! Tu mi-ai inchiria barca ta in ziua in care ne cunoastem? Poate-o vand pe drum spre Tulcea, poate-i fierb motorul, poate dau cu elicea-n pietre, poate-s doar prost si ma ineaca catamaranu :datz:
Eu mai degraba iti imprumut masina si nevasta ( cu tot cu soacra ) :lol:
Cum exista "rent a car" ar trebui sa existe si "rent a boat". Se poate face si un contract, se poate cere un permis (daca e necesar), barcile si motoarele pot fi asigurate etc.
Ideea cu motorul este buna, m-am gandit si eu sa vin cu motorul in portbagaj dar e greu de procurat, iar de cumparat pentru 1-2 iesiri pe an in delta...

sebi/7
veteran
veteran

Mesaj de sebi/7 » 26 Sep 2009, 09:28

corect, nu merita sa-l cumperi numai pentru 2 iesiri in delta...la motor ma refer; nu e scump din cite stiu eu un motor de 4 cai, dar nu prea il gasesti; in plus...din punctul meu de vedere, poate fi folosit si in alte locuri, nu numai in delta; deci mie mi-ar fi folositor in cazul in care as avea timp. Tizule, nu-sh de unde esti...dar presupun ca din bucuresti; nu poti merge cu gonflabila pe undeva la peste acolo? ca tare bine ti-ar prinde un motoras de asta.. :wink:
oricum, fir intins la delta!

Sebicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sebicu » 26 Sep 2009, 09:59

Bine mi-ar prinde, dar stii tu...familie mare...remuneratie mica... :)
De loc sunt din Comanesti (Bacau) dar acum stau in Ploiesti. Timp imi fac si pt pescuiala dar pe langa Bucuresti nu am mers inca.

sebi/7
veteran
veteran

Mesaj de sebi/7 » 26 Sep 2009, 10:05

...pai si unde pescuiesti pe linga...ploieni? 8) :lol: :lol: nu ai vreun lac acolo? ca nu stiu zona; sau bati numai in delta? nu cumva in zona Victoria? ca s-ar putea sa ne stim...
:-)

Scrie răspuns