ACEST MESAJ A FOST POSTAT PE FORUMUL VANATORILOR DE CATRE UN ANUME EUSTACHE (CARE EU BANUIESC CA ESTE NECULAI SELARU):
PostPosted: Thu Aug 11, 2005 12:49 pm Post subject: Avocatul diavolului
Francisc, Cristian, Claudiu, Florin, Pu?ca?u marin sau cum te mai nume?ti, regret c? macini vorbe...în de?ert, de foarte departe. Adic? analizezi o problem? extrem de nedocumentat, f?când jocul unor ?mecheri ?i al statului, care a instaurat o birocra?ie ?i o corup?ie f?r? precedent în România, atât în domeniul cinegetic, cât ?i în cel politic.
Chiar nu-?i dai seama c? e?ti, cu ?tiin?? sau nu, avocatul diavolului?
AGVPS din România nu are nici un monopol. Convinge-m? c? nu-i adev?rat!
Nu are în gestiune nici un fond de vân?toare sau de pescuit sportiv ?i nici nu a obligat asocia?iile s? i se afilieze. Nici m?car monopolul reprezent?rii externe nu-l are. ?i nici nu este un organism str?in organiza?iilor afiliate, ci se compune din reprezentan?ii ale?i periodic din rândul acestora pentru a le reprezenta interesele. ?i le-a reprezentat mai bine ?i mai corect decât conducerile unor asocia?ii locale, noi, neafiliate, care ?i-au luat fonduri pe lâng? lege ?i le-au exploatat comercial, la sânge, cu str?inii. Sau ?i-au luat fonduri s? braconeze nestingherite.
Satisfacerea intereselor vân?torilor ?i pescarilor sportivi, de a vâna ?i pescui la pre?uri acceptabile, tot AGVPS ?i asocia?iile tradi?ionale au rezolvat-o.
?i tot în fondurile acestor asocia?ii au fost conservate mul?umitor vânatul ?i pe?tele, spre deosebire de fondurile silvicultorilor unde se vâneaz? pe sprâncean? ?i se braconeaz? oficial. Dac? vrei exemple, ?i le pot oferi.
Iar de pe?te ce s? mai vorbim? A fost vreodat? atâta pe?te pe Mure?, pe Olt, pe Cri?uri etc.?
Num?rul pescarilor cu acte în regul? a sc?zut din cauza privatiz?rii iazurilor ?i hele?teielor unde pescuie?te orice domn f?r? a avea nevoie de permis de pescuit. Unde, în lume, se mai întâmpl? a?a ceva? Poate c? doar în Atlantida...
A mai sc?zut ?i din cauza retragerii dreptului de control al paznicilor asocia?iilor de pescari, înlocuindu-i cu o costisitoare inspec?ie de stat piscicol?, retribuit? din bani publici, care nu a prins nici un braconier!
În privin?a liberei asocieri, nu are nici AGVPS, nici oricare dintre AJVPS ?i nici alte AVPS nimic ?i nici nu pot s? aib? ceva. S? se constituie câte vor, spre binele vân?torilor ?i pescarilor.
Problema este c? cei ce se strofoac? verbal în acest sens se opresc la vorbe. Inclusiv Gigi cu Asocia?ia Na?ional? a Pescarilor Sportivi din România cu toat? propaganda de??n?at? f?cut? pe postul OTV. E u?or s? fii traficant de iluzii...
Pentru a organiza o astfel de asocia?ie ai nevoie de cuno?tin?ele referitoare la constituirea ONG-urilor, de spa?iu pentru sediu, de bani s? participi la licita?ie ?i numai în aceste condi?ii te po?i gândi la o asocia?ie care s? aib? ca obiect realizabil vân?toarea ?i pescuitul.
Dac? chiar dore?ti s? fii în mijlocul acestei probleme, de?i nu e?ti nici vân?tor, nici pescar sportiv cu permis în România, atunci începe prin a te documenta. ?i dac? tot vrei s? love?ti în AGVPS, începe prin a-i citi Statutul ?i nu te opri la acesta, ci parcurge ?i proiectul de înlocuire a Legii vân?torii ?i Legea protec?iei fondului piscicol ?i acvaculturii, modificat? de 4-5 ori în 2 ani.
Apoi urm?re?te SITE-ul MAPDR ?i vezi inten?iile statului de a centraliza activitatea cum nici nu se visa pe vremea lui Ceau?escu. Vezi c? acolo, unde, pân? prin ’89, lucrau 10-15 oameni, acum „lucreaz?� peste 160. Ministerul are direc?ii ?i inspec?ii de paz?, care se vor g?rzi na?ionale, pe bani publici care nu fac îns? nimic. Convinge-te!
Eu cred c? trebuie, dup? ce te documentezi, s? alegi între varianta statului ?i cea a societ??ii civile. Dac? optezi pentru sus?inerea societ??ii civile interesate în domeniul cinegetic sau halieutic – ca s? vorbim ca la carte – trebuie s? intri în pielea membrilor acesteia ?i s? încerci din interior, cu argumente nu cu vorbe goale s? îmbun?t??e?ti ceva. A?a, putem s? ne juc?m de-a vân?toarea ?i pescuitul virtuale, cât vrem noi, în lips? de alte preocup?ri sau când ne apuc? dorul...de taifas mioritic.
Cât despre conducerile AJVPS ?i AGVPS, dac? nu intri în structur?, las?-i pe cotizan?i s? aleag? cum vor. „S? dea cu bucile de p?mânt� actualii conduc?tori, dup? cum zici, ?i s? pun? pe al?ii, mai competen?i.
Dar este treaba lor, nu a ministerului ?i nici a ta, a lui R?du?? ?i a lui ?iriac ori a lacheilor acestora. De intoxicare cu vorbe goale ne-am s?turat, dragi tovar??i...de vân?toare ?i pescuit imaginare.
avocatul diavolului
Moderatori: Adelin, dr.pike, tudor, johnnybravo, Moderatori
puscas marin?
buna poanta... nu stiu de cind esti plecat din tara dar trebuie sa intelegi ca exista oameni pentru care asta echivaleaza cu o tradare. adica tu ai plecat si ei au ramas...pai e corect?
si mai vrei si sa vorbesti ?sa ai o parere? sa ne zici noua (atoatestiutorilor) cum merge treaba la altii? pai deja asta e prea mult! nu stii ca noi avem o relatie iubire-ura cu strainatatea? si ca "noi nu ne vindem tara , o dam pe gratis" ?
nu pune la inima asemenea mesaje.vin de la oameni care nu stiu ce inseamna libertatea de opinie si care cauta un paratrasnet la frustrarile lor.are dreptate domnul eustache:sunt asociatii de tip vechi care merg bine. respect! dar daca s-ar putea sa mearga foarte bine cu numai citeva modificari?oare nu merita incercat?tocmai ca exista si celalat tip de "asociatii" care fac breasla de rusine si care ar fi fortate astfel sa isi revizuisca atitudinea.
o alta problema spinoasa pe care o atinge domnul eustache este plata direct la locul de pescuit.meseria mea de baza nu este pescuitul.au fost ani in care de abia reuseam sa dau de doua ori la peste (ce vremuri triste
) iar ca mine multi domni (asa cum ne numeste domnul eustache) va intreb pe toti : asta e principala problema a pescuitului in romania? nu mai exista braconieri ,nu se mai polueaza apele , nu se mai scot la plasa bancuri intregi de pesti subdimensionati,Marea Neagra a fost repopulata cu stavrid , calcan si lufar iar ultima problema a ramas fapul ca sunt oameni care prefera sa plateasca exact pentru cit pescuiesc.
sa inteleg ca domnul eustache nu este de acord nici cu existenta cartelelor ConnexGo?
la final o intrebare, parca stiam ca in florida e mai mult mlastina nu desert , dar poate ma insel eu si stie domnul eustache mai bine...
nu pune la inima asemenea mesaje.vin de la oameni care nu stiu ce inseamna libertatea de opinie si care cauta un paratrasnet la frustrarile lor.are dreptate domnul eustache:sunt asociatii de tip vechi care merg bine. respect! dar daca s-ar putea sa mearga foarte bine cu numai citeva modificari?oare nu merita incercat?tocmai ca exista si celalat tip de "asociatii" care fac breasla de rusine si care ar fi fortate astfel sa isi revizuisca atitudinea.
o alta problema spinoasa pe care o atinge domnul eustache este plata direct la locul de pescuit.meseria mea de baza nu este pescuitul.au fost ani in care de abia reuseam sa dau de doua ori la peste (ce vremuri triste
sa inteleg ca domnul eustache nu este de acord nici cu existenta cartelelor ConnexGo?
la final o intrebare, parca stiam ca in florida e mai mult mlastina nu desert , dar poate ma insel eu si stie domnul eustache mai bine...
Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare
Pe ce forum este postat mesajul.
Ca asa as vrea sa-i pun si eu cateva intrebari Tovarasului Selaru !
Ca asa as vrea sa-i pun si eu cateva intrebari Tovarasului Selaru !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii