ACEST MESAJ A FOST POSTAT PE FORUMUL VANATORILOR DE CATRE UN ANUME EUSTACHE (CARE EU BANUIESC CA ESTE NECULAI SELARU):
PostPosted: Thu Aug 11, 2005 12:49 pm Post subject: Avocatul diavolului
Francisc, Cristian, Claudiu, Florin, Puşcaşu marin sau cum te mai numeşti, regret că macini vorbe...în deşert, de foarte departe. Adică analizezi o problemă extrem de nedocumentat, făcând jocul unor şmecheri şi al statului, care a instaurat o birocraţie şi o corupţie fără precedent în România, atât în domeniul cinegetic, cât şi în cel politic.
Chiar nu-ţi dai seama că eşti, cu ştiinţă sau nu, avocatul diavolului?
AGVPS din România nu are nici un monopol. Convinge-mă că nu-i adevărat!
Nu are în gestiune nici un fond de vânătoare sau de pescuit sportiv şi nici nu a obligat asociaţiile să i se afilieze. Nici măcar monopolul reprezentării externe nu-l are. Şi nici nu este un organism străin organizaţiilor afiliate, ci se compune din reprezentanţii aleşi periodic din rândul acestora pentru a le reprezenta interesele. Şi le-a reprezentat mai bine şi mai corect decât conducerile unor asociaţii locale, noi, neafiliate, care şi-au luat fonduri pe lângă lege şi le-au exploatat comercial, la sânge, cu străinii. Sau şi-au luat fonduri să braconeze nestingherite.
Satisfacerea intereselor vânătorilor şi pescarilor sportivi, de a vâna şi pescui la preţuri acceptabile, tot AGVPS şi asociaţiile tradiţionale au rezolvat-o.
Şi tot în fondurile acestor asociaţii au fost conservate mulţumitor vânatul şi peştele, spre deosebire de fondurile silvicultorilor unde se vânează pe sprânceană şi se braconează oficial. Dacă vrei exemple, ţi le pot oferi.
Iar de peşte ce să mai vorbim? A fost vreodată atâta peşte pe Mureş, pe Olt, pe Crişuri etc.?
Numărul pescarilor cu acte în regulă a scăzut din cauza privatizării iazurilor şi heleşteielor unde pescuieşte orice domn fără a avea nevoie de permis de pescuit. Unde, în lume, se mai întâmplă aşa ceva? Poate că doar în Atlantida...
A mai scăzut şi din cauza retragerii dreptului de control al paznicilor asociaţiilor de pescari, înlocuindu-i cu o costisitoare inspecţie de stat piscicolă, retribuită din bani publici, care nu a prins nici un braconier!
ÃŽn privinţa liberei asocieri, nu are nici AGVPS, nici oricare dintre AJVPS şi nici alte AVPS nimic şi nici nu pot să aibă ceva. Să se constituie câte vor, spre binele vânătorilor şi pescarilor.
Problema este că cei ce se strofoacă verbal în acest sens se opresc la vorbe. Inclusiv Gigi cu Asociaţia Naţională a Pescarilor Sportivi din România cu toată propaganda deşănţată făcută pe postul OTV. E uşor să fii traficant de iluzii...
Pentru a organiza o astfel de asociaţie ai nevoie de cunoştinţele referitoare la constituirea ONG-urilor, de spaţiu pentru sediu, de bani să participi la licitaţie şi numai în aceste condiţii te poţi gândi la o asociaţie care să aibă ca obiect realizabil vânătoarea şi pescuitul.
Dacă chiar doreşti să fii în mijlocul acestei probleme, deşi nu eşti nici vânător, nici pescar sportiv cu permis în România, atunci începe prin a te documenta. Şi dacă tot vrei să loveşti în AGVPS, începe prin a-i citi Statutul şi nu te opri la acesta, ci parcurge şi proiectul de înlocuire a Legii vânătorii şi Legea protecţiei fondului piscicol şi acvaculturii, modificată de 4-5 ori în 2 ani.
Apoi urmăreşte SITE-ul MAPDR şi vezi intenţiile statului de a centraliza activitatea cum nici nu se visa pe vremea lui Ceauşescu. Vezi că acolo, unde, până prin ’89, lucrau 10-15 oameni, acum „lucreazăâ€? peste 160. Ministerul are direcţii şi inspecţii de pază, care se vor gărzi naţionale, pe bani publici care nu fac însă nimic. Convinge-te!
Eu cred că trebuie, după ce te documentezi, să alegi între varianta statului şi cea a societăţii civile. Dacă optezi pentru susţinerea societăţii civile interesate în domeniul cinegetic sau halieutic – ca să vorbim ca la carte – trebuie să intri în pielea membrilor acesteia şi să încerci din interior, cu argumente nu cu vorbe goale să îmbunătăţeşti ceva. Aşa, putem să ne jucăm de-a vânătoarea şi pescuitul virtuale, cât vrem noi, în lipsă de alte preocupări sau când ne apucă dorul...de taifas mioritic.
Cât despre conducerile AJVPS şi AGVPS, dacă nu intri în structură, lasă-i pe cotizanţi să aleagă cum vor. „Să dea cu bucile de pământâ€? actualii conducători, după cum zici, şi să pună pe alţii, mai competenţi.
Dar este treaba lor, nu a ministerului şi nici a ta, a lui Răduţă şi a lui Ţiriac ori a lacheilor acestora. De intoxicare cu vorbe goale ne-am săturat, dragi tovarăşi...de vânătoare şi pescuit imaginare.
avocatul diavolului
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
puscas marin?
buna poanta... nu stiu de cind esti plecat din tara dar trebuie sa intelegi ca exista oameni pentru care asta echivaleaza cu o tradare. adica tu ai plecat si ei au ramas...pai e corect?
si mai vrei si sa vorbesti ?sa ai o parere? sa ne zici noua (atoatestiutorilor) cum merge treaba la altii? pai deja asta e prea mult! nu stii ca noi avem o relatie iubire-ura cu strainatatea? si ca "noi nu ne vindem tara , o dam pe gratis" ?
nu pune la inima asemenea mesaje.vin de la oameni care nu stiu ce inseamna libertatea de opinie si care cauta un paratrasnet la frustrarile lor.are dreptate domnul eustache:sunt asociatii de tip vechi care merg bine. respect! dar daca s-ar putea sa mearga foarte bine cu numai citeva modificari?oare nu merita incercat?tocmai ca exista si celalat tip de "asociatii" care fac breasla de rusine si care ar fi fortate astfel sa isi revizuisca atitudinea.
o alta problema spinoasa pe care o atinge domnul eustache este plata direct la locul de pescuit.meseria mea de baza nu este pescuitul.au fost ani in care de abia reuseam sa dau de doua ori la peste (ce vremuri triste
) iar ca mine multi domni (asa cum ne numeste domnul eustache) va intreb pe toti : asta e principala problema a pescuitului in romania? nu mai exista braconieri ,nu se mai polueaza apele , nu se mai scot la plasa bancuri intregi de pesti subdimensionati,Marea Neagra a fost repopulata cu stavrid , calcan si lufar iar ultima problema a ramas fapul ca sunt oameni care prefera sa plateasca exact pentru cit pescuiesc.
sa inteleg ca domnul eustache nu este de acord nici cu existenta cartelelor ConnexGo?
la final o intrebare, parca stiam ca in florida e mai mult mlastina nu desert , dar poate ma insel eu si stie domnul eustache mai bine...

nu pune la inima asemenea mesaje.vin de la oameni care nu stiu ce inseamna libertatea de opinie si care cauta un paratrasnet la frustrarile lor.are dreptate domnul eustache:sunt asociatii de tip vechi care merg bine. respect! dar daca s-ar putea sa mearga foarte bine cu numai citeva modificari?oare nu merita incercat?tocmai ca exista si celalat tip de "asociatii" care fac breasla de rusine si care ar fi fortate astfel sa isi revizuisca atitudinea.
o alta problema spinoasa pe care o atinge domnul eustache este plata direct la locul de pescuit.meseria mea de baza nu este pescuitul.au fost ani in care de abia reuseam sa dau de doua ori la peste (ce vremuri triste

sa inteleg ca domnul eustache nu este de acord nici cu existenta cartelelor ConnexGo?

la final o intrebare, parca stiam ca in florida e mai mult mlastina nu desert , dar poate ma insel eu si stie domnul eustache mai bine...
Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare
Pe ce forum este postat mesajul.
Ca asa as vrea sa-i pun si eu cateva intrebari Tovarasului Selaru !
Ca asa as vrea sa-i pun si eu cateva intrebari Tovarasului Selaru !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii