Langa mine evoluau localnici care dadeau la taparina la avat si la pestisor la salau. Echipat subtirel cu un fir de 0,24 AYAKA (Mustad) si o varga de 2,7 m am trecut la treaba.
la vobler am luat 4 avati la circa un kil bucata, iar cel care trebuia sa fie nr. 5 s-a dus cu vobler cu tot...

Suparat (suparat sunt Doamne, iarasi suparat), am trecut la twister.
Rezultat 1 salau la prima lansare (4,5kg), la a doua lansare onor pestele a demonstrat veleitati de submarin nuclear invitand la plimbare twistwerul si 150 m de fir, adica tot cuprinsul mulinetei, eu ramanad sa monologhez sfanta liturghie pe malul apei in varianta proprie ...

Suparat (suparat sunt Doamne, iarasi foarte suparat) apelez la rezerva de fir (0,28 marca identica), montez cel de al doilea twister "preparat", arunc, atac ...adio twister, adio fir...

Ce vreau sa spun este ca in acea dupamasa pe malul Dunarii singurii pesti prinsi au fost cei care s-au intalnit cu momelile mele, dar nu inteleg ce au avut cu firul de le-au dus naibii si pe acelea?
Twisterul a fost incercat anterior pe Mures, iar in zile in care la alta momeala nu am avut nici o prezenta, in momentul in care foloseam aceasta momeala "preparata" aveam rezultate f.f. bune.
Simplu si ieftin de realizat, daca doreste cineva, ofer "reteta" ca si document atasat, pentru ca la povesti sunt prea slab, asa ca mai bine i-l desenez.
Apropo... toti pesti au facut retur in Dunare, iar pescarii de pe mal au declarat ca nu sunt intreg la minte....