Avati si salai

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
edwin
junior
junior

Avati si salai

Mesaj de edwin » 18 Sep 2004, 21:18

Ardelean sadea ce sunt, am picat pe malul Dunarii langa Tulcea,cu speranta ca apele albastre vor fi darnice cu subsemnatul pescar pricajit si cam incepator in ale rapitorilor. Vesnic pus pe bricolaj si in a modifica cea ce alti au inventat, mi-am incercat norocul cu un vobler self made si cu un twister care a suferit un tuning maniera proprie.
Langa mine evoluau localnici care dadeau la taparina la avat si la pestisor la salau. Echipat subtirel cu un fir de 0,24 AYAKA (Mustad) si o varga de 2,7 m am trecut la treaba.
la vobler am luat 4 avati la circa un kil bucata, iar cel care trebuia sa fie nr. 5 s-a dus cu vobler cu tot... :? la voblere originale nu m-a intrebat ce caut pe malul apei :?: !!!!
Suparat (suparat sunt Doamne, iarasi suparat), am trecut la twister.
Rezultat 1 salau la prima lansare (4,5kg), la a doua lansare onor pestele a demonstrat veleitati de submarin nuclear invitand la plimbare twistwerul si 150 m de fir, adica tot cuprinsul mulinetei, eu ramanad sa monologhez sfanta liturghie pe malul apei in varianta proprie ... :!:
Suparat (suparat sunt Doamne, iarasi foarte suparat) apelez la rezerva de fir (0,28 marca identica), montez cel de al doilea twister "preparat", arunc, atac ...adio twister, adio fir... :shock:
Ce vreau sa spun este ca in acea dupamasa pe malul Dunarii singurii pesti prinsi au fost cei care s-au intalnit cu momelile mele, dar nu inteleg ce au avut cu firul de le-au dus naibii si pe acelea?
Twisterul a fost incercat anterior pe Mures, iar in zile in care la alta momeala nu am avut nici o prezenta, in momentul in care foloseam aceasta momeala "preparata" aveam rezultate f.f. bune.
Simplu si ieftin de realizat, daca doreste cineva, ofer "reteta" ca si document atasat, pentru ca la povesti sunt prea slab, asa ca mai bine i-l desenez.
Apropo... toti pesti au facut retur in Dunare, iar pescarii de pe mal au declarat ca nu sunt intreg la minte.... :lol:

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 18 Sep 2004, 23:53

Da, e normal, asa ni se intampla tuturor, cand mergem la Dunare, in majoritatea locatiilor.
Totusi, unde ziceai ca e locul asta? Exact, cu harta si legenda explicitata la maxim! Nu de alta, sa mergem sa iti recuperam cele pierdute... :D

legio1083
veteran
veteran

...

Mesaj de legio1083 » 19 Sep 2004, 00:59

Aloha!
Ce zici tu acolo e ca din cartile di la raionul "oameni bolnavi"... Nu se poate! (parerea mea...) Twister smenuit, cu 28 pe coada, 150... tot! Vreau si eu! Daca as sti ca mi s-ar intampla si mie imi iau o rola de 300m ca sa fiu sigur ca am timp undeva pe parcurs sa recuperez macar cativa m de fir. Salau nu e sigur! Cel mult agata undeva pe parcurs da' nu-si ia viteza, avat exclus, crap la fel, poate doar o nava silurida de peste70... Aia mai fac de astea, dar in cazul asta puteai sta cu el in loc si o ora daca i se punea pata... Pur si simplu peste poate!

Fara suparare, dar te-ai spalat pe ochi dupa ce ai pierdut si rola II , nu de alta dar eu mai visez partide supranaturale, dar totul revine la normal cand ma trezesc...

Trimite-mi si mie te rog pe mail informatiile alea derpre "traducerea" nalucilor, ca si eu sunt pasionat cam de acelleasi chestii.

Numa' bine si stress in fire!

Costi
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

edwin
junior
junior

Avati si salai

Mesaj de edwin » 19 Sep 2004, 08:28

Locurile bune se gasesc peste tot, cel putin asa se spune...dar ca acesta doar mai rar. :D Pe langa santier este un drum,iar la un moment cum mergi pe langa calea ferata se face un pasaj peste linii, treci si dupa circa doi km de infern ajungi la un canal care se varsa in Dunare, o iei pe langa canal si dai de un anafor. Apa are intre 7 si 20 m adancime, primul prag fiind la 1 m de mal. Sunt gropi de 20 m si curent f.f. puternici. :!:

edwin
junior
junior

tuning twister

Mesaj de edwin » 19 Sep 2004, 08:31

vali, trimite adresa de mail ,edwin

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 20 Sep 2004, 09:32

am si eu o intrebare: in ce a constat "bricolarea" twisterului?

Ca am mai taiat si eu din ele, le-am mai topit cu bricheta, fiert, etc...

da' salau peste 3 kg nu cred sa fi vazut vreodata :(

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 20 Sep 2004, 10:40

Ti-am aratat eu aseara in poza. :wink:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 20 Sep 2004, 13:16

corect, frumoasa captura, bag-o pe site!

Nu am prins eu, asta vroiam sa spun.

Scrie răspuns