ASOCIATIA DE PESCARI SPORTIVI "RAPITORII" ???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

il Presidente
junior
junior

Mesaj de il Presidente » 03 Dec 2006, 16:45

si eu sint de aceeasi parere dar una e sa dai la spinn tot anul si sa mai "pacatuiesti" din cind in cind si alta sa dai la static tot sezonul si toamna brusc te apuca dorul de niscaiva stiuculite

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 03 Dec 2006, 18:25

Salut! Hai sa va spun si eu parerea mea:nu poti face o asociatie de p.la rap. acum,pentru ca legislatia e ciudata!Poti pescui in apele nationale judetene(auzi cum suna:apele NATIONALE ale judetului "X"-fain!) ale asociatiei ,deci in ce judet o facem?Sau poate in judetul Romania daca ne lasa ,nu?Asta ca sa ma refer la ce se intelege in general prin Asociatie.Deci parerea mea e ca o astfel de asociatie este foarte posibila cand vom pescui cu permis unic pe tara(sau vigneta) ,cand imi cumpar acest drept de la Trezorerie(eventual) si cand o sa facem Asociatia Pescarilor de Rapitori ca pe un superhobby!! Adica ne organizam ,tragem concursuri, eventual facem/gestionam niste balti private (cu rapitori in ele :D ) si atunci da , nu mai conteaza ca suntem din judete diferite! Suntem toti pescari si avem o pasiune comuna:rapitorii!!!Pana atunci incalzim tava' !
:cry:
Parerea mea!
...Intinde-ti firele ,dar nu in agataturi!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 03 Dec 2006, 18:46

il Presidente scrie:nu sint nocivi dar nici folositori.un fel de substanta inerta care nici nu ar ajuta dar nici nu ar folosi prea mult.eu mizez pe spinner-ul pur singe :D :D
Aham, inteleg :twisted: da' stii tu ca pt a face o asemenea asoc si ca sa fie ceva reprezentativ, la nivel national, aceasta asoc tre' sa fiinteze c'un nr de filiale???...si daca in 18 ipotetice filiale din alte judete, nu se vor gasi "spineri pur sange", care as faca parte din aceasta asoc si se vor inscrie "niste parliti" care mai dau si dupa somn sau crap, ai fi ingadiutor???....eu nu cred in "spineru' pur sange", mai mult ca sigur nici tu nu esti, asa ca lasa fanteziile din desene animate...este o mare greseala sa'i condamni pe cei care pescuiesc, pesti din fam cipirinidelor...apropo, n'ai pescuit niciodata altfel decat spiningind???...
Sa'nteleg, ca PP este o asoc cu nocivi si d'aia ai vrea alta???... :twisted:
ÃŽmi plac peştele...

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 03 Dec 2006, 18:57

O asociatie a pescarilor de rapitori e o idee buna. Insa nu trebuie facuta o asociatie doar de dragul de a va asocia. Trebuie un scop. Un obiectiv spre care trebuie sa tindeti. Acest "ideal" trebuie sa fie mai ambitios decat faptul de a avea sau nu o balta in gestiune sau o portiune de rau. Acestea din urma vor veni, dar asta nu inseamna ca asociatia si-a atins telul. Telul final va fi atins in momentul in care toata lumea va practica acest sport, pasiune, intr-un mod civilizat care nu va pune in pericol mediul inconjurator si va lasa copiilor vostri o natura inca si mai darnica decat ati gasit-o voi.
Eu m-am angajat in asa ceva din 2002. Nu vad inca capatul tunelului.
Si probabil ca nu-l voi vedea. Dar daca nimeni nu se ocupa si cu astea apele voastre vor fi moarte, sau aproape, in putina vreme.

Tudor

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 03 Dec 2006, 19:03

Ca bine zice exu...Mai ales ca asta e un forum de pescari la rapitori adica nu de rapitori numai la spinning :lol: Si pentru cei care prind crapi tot respectul daca stiu sa-i prinda! Chiar si la spinning :lol: :lol: Sigur ca oamenii au forumul lor si totul e ok! Eu recunosc ca cel mai mare rapitor al meu (somn) ,care e si cel mai mare peste scos pe mal de baiatu' a fost prins la peste viu...Si chiar nu imi este rusine de lucrul asta...Si sunt convins ca oricare dintre noi ar fi vrut sa-i curga adrenalina in sange cum am patit eu...
Hoooo ca n-am dat cu parul!!!! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 03 Dec 2006, 19:10

tudor scrie: nu trebuie facuta o asociatie doar de dragul de a va asocia. Trebuie un scop. Un obiectiv spre care trebuie sa tindeti. Acest "ideal" trebuie sa fie mai ambitios decat faptul de a avea sau nu o balta in gestiune sau o portiune de rau. Acestea din urma vor veni, dar asta nu inseamna ca asociatia si-a atins telul. Telul final va fi atins in momentul in care toata lumea va practica acest sport, pasiune, intr-un mod civilizat care nu va pune in pericol mediul inconjurator si va lasa copiilor vostri o natura inca si mai darnica decat ati gasit-o voi.
Tudor
:idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
:( :cry:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

il Presidente
junior
junior

Mesaj de il Presidente » 03 Dec 2006, 19:32

exu-le nu am treaba cu asociatia PP .eu cred in spinnerul pur singe pt eu chiar asta fac in 98% din timpul meu petrecut la pescuit.restul de 2% inseamna "pacatul"

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 03 Dec 2006, 19:41

mah daca asociatie ii mai greu...poate un club :D nu vreau numai o portiune de rau sau lac...vreau sa si avem actiuni de curatare a raurilor, chiar daca nu-s ale noastre...populari...etc.. :) azi am scos vreo 20m de plase mono si le-am dat foc...in ele erau niste bibanei si cativa balosi frumosi ce bateau spre 300-400g,dar din pacate erau deja putreziti... :cry: :evil: si unu sarise cu gura...noroc ca am copilarit in comuna si am rezolvat problema :D

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 03 Dec 2006, 20:34

pt a clarifica lucrurile in pp sunt mai multi pescari de stationar decit de spining, iar un pescar exclusiv de spining nu cred sa avem in asociatie.sunt fo citiva care usor usor renunta la static, dar pina nu-i vad caisi rup(sau dau mie :roll: )ultimul bat de pluta nu ii cred

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 03 Dec 2006, 20:44

:)
Deci parerea mea e ca o astfel de asociatie este foarte posibila cand vom pescui cu permis unic pe tara(sau vigneta) ,cand imi cumpar acest drept de la Trezorerie(eventual) si cand o sa facem Asociatia Pescarilor de Rapitori ca pe un superhobby
o asociatie de genul celei de care vb nu inseamna ca nu poate avea in cadul ei ca si membrii oameni ce mai cocheteaza si cu alt gen de pescuit
ideea e simpla
actiunile unei asociatii sunt mult deasupra stilului pe care il practici in primul rand
ca un somn a fost pescuit la viu ...nu e nici o problema ...este si asta un stil de a pescui rapitori..
cand oamenii se organizeaza sub o forma sau alta nu o fac pentru a merge altfel decat si pana acum la pescuit
cred ca majoritatea sunt suficient de organizati pt asta :)
mult timp din motive pur de timp liber mergeam si singur la peste deci nu e neaparat nevoie de organizare
parerea mea ca atunci cand faci o asociatie ai in vedere mult mai multe aspecte decat mersul la pescuit si tocmai pentru asta o faci

iar ca sa revin ...Asociatia Pescarilor de Rapitori nu e imposibil de facut ...nici din cauza legislatiei nici din punctul de vedere al eventualilor oameni ce sunt dedicati acestui gen
iar daca exista nu a fost facuta ca pe un super hobby

il presidente ....folositor este orice om care face ceva ....!

...oricum..... "va urma"

Scrie răspuns