articole furate de Cronica Romana

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 13 Ian 2005, 11:35

fratilor, gata, i-am prins! :D

Sigur ca ce au facut e inafara legii (L. 8/1996). Există practica de a cita din opera cuiva, însă trebuie arătat atât autorul cât şi sursa.
www.rapitori.ro

Cu privire la daune însă, trebuie sa dovedeşti prejudiciul. Aici marea provocare! Câţi bani a pierdut rapitori.ro ca urmare a acestui fapt.

Ar putea fi obligaţi să nu mai publice aşa ceva, dacă se ajunge la instanţă.

Pe de altă parte, atitudinea lor cu: .......sunt responsabili 2 colaboratori,....ii amendam cu 10% din salariu... etc... nu prea sta in picioare. Adica deloc.
Mai mult, rezultă ca ei aplica regulile unui contract de muncă unuia de cesiune de drepturi de autor. Se înţelege de aici că există oarece probleme în respectarea legislaţiei muncii în colectivul de redacţie la acestei fiţuici.
Mă întreb dacă asta interesează pe cineva :roll:
Mă gândeam la Inspecţia Muncii, eventual....

ÃŽn rest, denotă starea deplorabilă în cere se află ziarul. Mă miram cum mai supravieţuişte. Acu am aflat. Cred ca au un tiraj de 3-4.000 de exemplare.

PS: Discret cum il stiu, cred ca cel mai tare l-a bucurat pe Wavedacer ca a ajuns în ziar.

Pe de altă parte, am putea să cerem cu toţii daune-morale pentru prejudiciul creat prin asocierea noastră cu termenul de "mincinosi". :D

Să vezi atunci publicitate, Dane. :lol:
near the beer

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Ian 2005, 11:41

ar fi putut sa ceara acceptul si n-ar fi fost problema
desigur daca autorii articolelor ar fi fost si ei de acord
mentionau sursa si autorul
putina reclama nu ne strica nici noua
nici nu mai plateau 2 colaboratori pentru cate un copy - paste

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Ian 2005, 11:43

dane, eu zic sa te interesezi ce si cum e cu legea si sa nu-i ierti. :evil: asta e furt pe fatza.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 13 Ian 2005, 11:48

lasa-i sa traiasca si ei... poate le mai creste vanzarea cu articolele astea :lol:
chestia nesimtzita e ca ei vor sa scoata bani dintr-un lucru pe care autorul l-a facut gratuit

Andrei Tianu
junior
junior

Mesaj de Andrei Tianu » 13 Ian 2005, 11:55

NU-i lasa Dane sa scape ca nu o merita si nu cu rubrica aia de toata jena.
Am mai citit Cronica lor si aveau de obicei articole facute la comanda sau ca sa faca reclama, nu au nici cea mai mica idee despre ce inseamna pescuitul sportiv si pe deasupra ne-au trecut membrii la " Mincinosi " ...

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 13 Ian 2005, 12:01

Parerea mea este ca nu se merita sa se ajunga la un proces, daca cei de la Cronica Romana isi recunosc fapta si prezinta public scuze. Merita atentionati si chiar sa le fie batut obrazul.
Si pe mine cel mai tare m-a suparat faptul ca aceste articole au fost trecute la "Cronica Mincinosilor"

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 13 Ian 2005, 12:08

Eu nu i-asi ierta.
Daca functionam asa de ce sa nu lasam si braconierii, de ce n-a ramas si bombonel la putere, ca trebuie si el sa traiasca nu ?

teddy
junior
junior

Mesaj de teddy » 13 Ian 2005, 14:34

Teddy , esti cumva dr. Teodor Buliga ?

Da. Ati vazut ce bine aratam ultima oara cand am trecut pe la Gipo? MA cam strangea pe sub fusta, in rest ma simteam ca nou.

Dane, de cel de-al doilea articol nu stiam cand le-am trimis mailul pe care ti l-am aratat. Mitocanii nu mi-au raspuns inca.
Ce-i de facut? La modul serios vorbesc.
Teodor Buliga

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 13 Ian 2005, 15:04

din punctul meu de vedere - minim:
- comunicat in rubrica cu autorii articolelor si sursa, precum si scuzele de rigoare
- banner www.rapitori.ro o perioada ca despagubire pt. prejudiciu moral pentru aceasta tampenie pe care au facut-o

+ ce mai considera de cuviinta autorii articolelor

voi ce credeti ?

Scrie răspuns