Dupa un timp am vrut sa completez raspunsul, dar … imi trecuse randul deja … o fac acum:miky scrie: de repopularea si ingrijirea apelor publice are datoria sa se ocupe in primul rand si neconditionat statul care percepe taxe si impozite de la contribuabili si pentru acest lucru, ... si daca n-o face trebuie fortat s-o faca ...ca n-are scuze... asa cum contribuabilul nu se poate sustrage de la plata taxelor si impozitelor, nici statul n-are voie sa se sustraga de la a-si face datoria ,...
pe langa stat, pot participa la aceste actiuni in masura in care vor si pot unele asociatii (sau toate ar fi cu atat mai bine), dar acestea nu se pot substitui statului sa-i preia aceasta problema pe de-a intregul, ... si nici statul n-ar trebui sa fie de acord cu asta,...
poate ca unul din principalele roluri ale asociatiilor de pescari ar trebui sa fie acela de a forta statul sa ramana treaz si responsabil, … si nicidecum sa-i fure untul de sub nas in timp ce acesta doarme linistit …
eu fac aceasta afirmatie din convingere … probabil ca n-o sa fie multa lume de acord cu ea….
Va rog insa sa dam un pic de atentie altor vorbe spuse tot aici pe forum intr-un alt topic … de malin:
Pentru ca el zice niste lucruri importante, … si o face cat se poate de bine:
E drept ca n-am urmarit foarte amanuntit tot ce s-a mai scris, dar e pentru prima oara cand mi se pare ca cineva reuseste sa puna degetul direct pe rana si nu doar pe marginea ei… si o face clar si limpede … punctand cateva idei din care eu unul inteleg asa :malin scrie:. Noua lege a pisciculturii nu acorda mai mult spatiu pescuitului sportiv decat cea de pe vremea lui Gh. Gheorghiu Dej. Mai mult pescuitul sportiv nu mai are nici un for oficial care sa reprezinte o autoritate in domeniu.
… iar batalia pentru federatie nu rezolva problema. O federatie a celor din breasla apara interesele membrilor dar nu face regulile. O federatie sportiva se ocupa exclusiv de sport. Deci ramanem in continuare fiul ploii intr-un stat care se comporta (prin intermediul slujbasilor sai din domeniu) ca si cum s-ar simti mai bine daca pescuitul sportiv ar dispare din Romania.
In toata colcaiala asta de interese nu cred ca veti gasi prieteni adevarati ai pescuitului sportiv. Dizolvarea societatii civile, incepute de securitatea lui Ceausescu, functioneaza perfect si astazi. Pescarii, prin numarul lor REAL, sunt o amenintare atata timp cat se AUTO-ORGANIZEAZA pentru ca nu mai raspund la ordine. Sunt liberi sa ia decizii si prin asta devin incontrolabili.
Miza?
1)Apele publice. Vedeti ceva dincolo de asta? Eu da. Sute de mii de oameni care vor vota din patru in patru ani si din punctul de vedere al pescarului sportiv (multumit sau nemultumit).
2) Deturnarea tendintelor actuale de a nu mai recunoaste structurile corupte si intens politizate
3) Reteta sigura pentru a anihila o revolutie anticomunista este sa-i pui in pozitia de lideri chiar pe comunisti. Avem deja 17 ani de experimente in acest sens. Banii pusi in joc de Popescu mimand misionarismul, relatiile si miscarile de trupe pe care le observ in ultimul timp, ma fac sa inteleg mai bine cat de importanta va fi lupta care se va da in lunile ce vor urma.
4) Nu cautati prietenii pescuitului in alta parte atat timp cat ei sunt doar printre voi, pescarii.
“in toata colcaiala asta de interese� … fie ca suntem pescari de competitie, asociatii sau simpli doritori de pescuit recreativ fara a fi membrii cuiva, exista un segment de interes comun care ne leaga pe toti in afara faptului ca ne place pescuitul cu undita: vrem toti sa avem si in viitor unde pescui …. si acesta e un deziderat pe care ar trebui sa-l parcurga la brat asociatiile impreuna cu toti pescarii de bun simt..fie ca sunt sau nu membri …
Amenajarea catorva “piste de competitie� in regim privat al unor asociatii, este o pretentie absolut normala a acestora,…dar sa nu uitam ca pistele de “antrenament� pentru toata lumea raman totusi apele publice….iar "furtul" acestora devine o problema pentru noi toti …
In lipsa unui “for official�, poate ca ar fi bine ca asociatiile sa aiba ca obiectiv principal si lupta pentru pastrarea statutului si integritatii apelor publice, chiar daca in timp vor sa se ocupe numai de competitii sau ecologizari . … in acest demers ele ar trebui sa stie ca vor fi sustinute nu doar de membrii lor ci de toata suflarea pescuitului sportiv… Vorba lui malin:� prietenii pescuitului sunt doar printre noi�…
Atata vreme cat si pescarii simpli neafiliati si asociatiile sunt prietenii pescuitului, de ce sa nu fie prieteni si intre ei,…doar vor acelasi lucru…
Punandu-si un astfel de obiectiv, anevoios dar necesar,…, asociatiile ar putea vorbi atunci nu in numele a cateva sute de pescari ci in numele a cateva sute de mii de pescari, …. Atunci si pescarii se vor simti altfel reprezentati, si vor privi cu alti ochi asociatiile,…si se vor simti atrasi de ele…
Segmental asta de drum trebuie sa-l facem impreuna, abia apoi putem merge la pescuit linistiti, unii pe malurile noastre nestiute inca de nimeni, altii in competitii adevarate…. Inainte de a cauta aliati in alte parti, asociatiile ar trebui sa stranga in jurul lor pescarii, dar nu cu forta … cu mintea si cu inima…