ANPA timbru de 2 lei viza permise pescuit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mircea13
veteran
veteran

ANPA timbru de 2 lei viza permise pescuit

Mesaj de mircea13 » 14 Mai 2015, 12:20

AJNPA timbru de 2 lei vize permise pescuit sportiv
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!

mircea13
veteran
veteran

Re: ANPA timbru de 2 lei viza permise pescuit

Mesaj de mircea13 » 14 Mai 2015, 12:46

Nu reusesc sa pun textul pdf dar il transcriu eu dupa raspunsul primit de la ANPA
Reglementarile din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr 28/2014 si Hotararea Guvernului nr 425/2014 privind achitarea taxei de timbru pentru vizarea anuala a permiselor de pescuit recreativ/sportiv in valoare de 2 lei nu sunt incidente Legii nr 117/1999 privind taxele extrajudiciare de timbru cu modificarile si completarile ulterioare.
Presedinte
Cristinel George Gherghisan

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 14 Mai 2015, 14:31

poate vrei sa detaliezi putin :roll: e drept ca din raspuns se cam deduce intrebarea dar nu inteleg de ce intrebarea :roll: ? adica , din ce motiv te interesa incadrarea juridica a respectivului de timbru?

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 15 Mai 2015, 07:10

Asa scrie pe site-ul www.anpa.ro
Practicarea pescuitului recreativ/sportiv pentru anul 2015 se face în baza permisului de pescuit recreativ/sportiv, a chitantei privind plata taxei de autorizare pentru anul 2015 sau a talonului de pensie, dupa caz.

Chitanţele privind plata taxei de autorizare (original plus copie), precum şi taloanele de pensie (original plus copie), însoţite de timbrul fiscal în valoare de 2 lei, se vor viza de către personalul structurilor regionale ale A.N.P.A., sau de către reprezentanţii asociaţiilor de pescari (recreativ/sportiv), legal constituite, aflate în evidenţele A.N.P.A., după caz, cu respectarea reglementărilor în vigoare.

Cont plata permise trezorerie : 20A1603
Daca te uiti pe verso permisului de pescuit emis de ANPA o sa observi 8 casute.Ideea lor initiala era ca in fiecare an sa fie aplicat un timbru colant pe una din casute. Ulerior au renuntat la aceasta idee si nu au mai tiparit aceste timbre colante dar le-a venit ideea cu timbru fiscal.In 2013 sau 2014 Guvernul Romaniei a emis o HG prin care a desfiintat o serie de impozite si taxe mici circa 100 care mai mult ingreunau munca celor de la Fisc decat aduceau venituri la Stat. Eu i-am intrebat daca taxa de 2 lei cu timbru nu a fost desfiintata de Guvern iar ei mi-au raspuns ce ai vazut mai sus.
In concluzie trebuie cumparat timbru fiscal de 2 lei si aplicat pe permisul de pescuit sportiv in fiecare an. :lol1:

Maniacs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Maniacs » 15 Mai 2015, 10:59

Teoretic timbrul ala ar fi necesar in momentul in care depui actele pt. eliberarea permisului (plsticului) ... In rest ar trebui sa fii "legal" cu dovada achitarii taxei pe anul in curs ... Dar in Romanica se poate orice ...
Vremurile frumoase au trecut ...

Ned
junior
junior

Mesaj de Ned » 28 Mai 2015, 19:20

O taxa de2 lei care dovedeste ca ai platit 30 de lei .Pentru aia 2 lei poate gasim un timbru fiscal de 20 de bani care sa dovedeasca ca i-am platit si tot asa.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 28 Mai 2015, 20:40

degeaba daca nu-i stampilat de "organ" :wink:

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 29 Mai 2015, 09:16

Este de-a dreptul rusinos. In weekend am un musafir din strainatate. Asta inseamna ca daca il invit la pescuit , mai intai il duc la trezorerie, apoi mergem la posta dupa timbru , pe urma o sa-l duc pe la ANPA si abia dupa aia mergem pe lac . Nu stiu ce o sa priceapa omul . Daca nu vom prinde nici macar un peste (sanse extrem de mari), probabil ca va crede ca toate taxele astea sunt pt a umple gaurile din bugetul statului.

Unditeanu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Unditeanu » 29 Mai 2015, 11:25

Sau il duci la o asociatie si pentru cativa leuti in plus, banui ca nu e gaura mare in buget pentru cine plateste, le are gata intr-un singur drum.

Poate primeste si cateva zile de pescuit gratuit pe zonele administrate.

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 29 Mai 2015, 16:28

danone scrie:Este de-a dreptul rusinos. In weekend am un musafir din strainatate. Asta inseamna ca daca il invit la pescuit , mai intai il duc la trezorerie, apoi mergem la posta dupa timbru , pe urma o sa-l duc pe la ANPA si abia dupa aia mergem pe lac . Nu stiu ce o sa priceapa omul . Daca nu vom prinde nici macar un peste (sanse extrem de mari), probabil ca va crede ca toate taxele astea sunt pt a umple gaurile din bugetul statului.

Sau il duci pur si simpu la pescuit... iar in situatia in care prin absurd va controleaza cineva (amendeaza)...spui ca de fapt ala este permisul de pescuit :lol: :lol:

Scrie răspuns