ambarcatiuni
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
ambarcatiuni
am o intrebare daca are cinva o barca ( din fibra) cu motor de 30 de cp si nu are acte la barca ( niciun fel de act) are sanse sa faca ceva cu ea ? sa o inscrie etc. ?
- moneytehnik
- veteran
Re: ambarcatiuni
Deocamdata se poate inscrie. Motorul e prea mare.Trebuie sa stergi numarul de cai de pe el si eventual sa pui un colant cu maxim 20 cp pe motor. faci un act de vanzare-cumparare la un birou de copiat acte precum ca ai cumparat barca de la un prieten si cu actul asta te duci la Taxe si Impozite si declari barca.Platesti impozitul pe anul in curs si gata. Cam asta este si asa ai inscris-o.
Conform legii, barcile pina in 7 m lungime si cu motor de pina la 20 cp se inscriu doar la primarie, iar ce trec peste valorile astea se inscriu la Capitanii zonale(cu o caruta de bani).
Conform legii, barcile pina in 7 m lungime si cu motor de pina la 20 cp se inscriu doar la primarie, iar ce trec peste valorile astea se inscriu la Capitanii zonale(cu o caruta de bani).
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)
Vorbim aici si despre pneumatice 2-3 m cu motoare mici gen 2.5-6 hp ?moneytehnik scrie: Conform legii, barcile pina in 7 m lungime si cu motor de pina la 20 cp se inscriu doar la primarie, iar ce trec peste valorile astea se inscriu la Capitanii zonale(cu o caruta de bani).
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
- moneytehnik
- veteran
Nu cred. Dar nici nu sunt sigur... si ca sa nu spun prostii, o sa ma documentez si revin.Nemernic scrie:Vorbim aici si despre pneumatice 2-3 m cu motoare mici gen 2.5-6 hp ?moneytehnik scrie: Conform legii, barcile pina in 7 m lungime si cu motor de pina la 20 cp se inscriu doar la primarie, iar ce trec peste valorile astea se inscriu la Capitanii zonale(cu o caruta de bani).
PS. barcile pina in 7 m lungime si cu motor de pina la 20 cp le-as asimila cu scuterele iar cele pneumatice mici - cu bicicletele.
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)
Spune-mi Legea, OH, sau ce o fi de unde citestimoneytehnik scrie:
o sa ma documentez si revin.

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
- veteran
Monitorul Oficial nr. 827 / 09.10.2006 - Ordonanta de urgenta nr. 74/2006 .
Articolul 51 (4) paragraful (5) :
(5) Nu se �nmatriculează sau nu se �nscriu �n registrul de evidenţă următoarele categorii de nave:
a) ambarcaţiunile cu o lungime mai mică de 7 m şi/sau cu o propulsie mai mică de 15 kW(20.11 CP);
b) ambarcaţiunile propulsate prin forţa umană;
c) ambarcaţiunile de agrement cărora nu li se aplică reglementările naţionale privind introducerea pe piaţă a acestora, cu excepţia ambarcaţiunilor destinate să transporte persoane �n scop comercial şi a ambarcaţiunilor pe pernă de aer .
Asta am gasit aici:
http://www.barci.ro/legislatie.php
Cred ca e in vigoare...spor.
Articolul 51 (4) paragraful (5) :
(5) Nu se �nmatriculează sau nu se �nscriu �n registrul de evidenţă următoarele categorii de nave:
a) ambarcaţiunile cu o lungime mai mică de 7 m şi/sau cu o propulsie mai mică de 15 kW(20.11 CP);
b) ambarcaţiunile propulsate prin forţa umană;
c) ambarcaţiunile de agrement cărora nu li se aplică reglementările naţionale privind introducerea pe piaţă a acestora, cu excepţia ambarcaţiunilor destinate să transporte persoane �n scop comercial şi a ambarcaţiunilor pe pernă de aer .
Asta am gasit aici:
http://www.barci.ro/legislatie.php
Cred ca e in vigoare...spor.

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!