amazon.com
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
amazon.com
Vreau sa cumpar doua lansete de pe amazon.com ajung pana in faza cand trebuie sa fac plata si nu imi zice nimic de transport doar imi cere datele cardului.
Sunt nedumerit de ce nu-mi calculeaza transportul?Scrie free shipping dar ca de obicei e pt SUA
Ati cumparat careva de acolo?
Sunt nedumerit de ce nu-mi calculeaza transportul?Scrie free shipping dar ca de obicei e pt SUA
Ati cumparat careva de acolo?
Re: amazon.com
Acum 3 ani stiu ca nu trimiteau in Romania...
Poate s-o mai fi shimbat ceva intre timp...
Spor la cumparaturi
Poate s-o mai fi shimbat ceva intre timp...
Spor la cumparaturi

am cumparat eu anul trecut niste carti . la 35 usd am mai avut cam 11 usd shipping .
partea buna e ca au venit via Finlanda ( probabil au ceva statie de redistribuire si reetichetare) si nu am fost nevoit sa achit alte taxe .... ori or fi cartile scutite
partea buna e ca au venit via Finlanda ( probabil au ceva statie de redistribuire si reetichetare) si nu am fost nevoit sa achit alte taxe .... ori or fi cartile scutite

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Am reusit sa ajung la final pe langa shipping mai au o taxa Import Fees Deposit.
M-am documentat si am inteles ca nu sunt taxe vamale inca nu m-am lamurit ce reprezinta.
Asa arata cosul final
Order Summary
Items (2): $136.68
Shipping & handling: $29.99
Total before tax: $166.67
Estimated tax to be collected: $0.00
Import Fees Deposit $41.03
Order total: $207.70
Stiti despre ce e vorba?
Am trimis un mail dar mi-au raspuns cu citate din poliyica lor, nereusind sa ma lamurasca
M-am documentat si am inteles ca nu sunt taxe vamale inca nu m-am lamurit ce reprezinta.
Asa arata cosul final
Order Summary
Items (2): $136.68
Shipping & handling: $29.99
Total before tax: $166.67
Estimated tax to be collected: $0.00
Import Fees Deposit $41.03
Order total: $207.70
Stiti despre ce e vorba?
Am trimis un mail dar mi-au raspuns cu citate din poliyica lor, nereusind sa ma lamurasca
Precum la Ebay multi vinzatori si-au facut contul de asa maniera incit la tranzactiile international sa apara "custom services and international tracking provided" ...si la tine alea-s taxele vamale precalculate. Asa le apare lor acolo.
Daca esti sigur ca nu se aplica taxe vamale pe produsele tale....hmmmm....inseamna ca trebuie sa rezolvi ulterior cu vama romana, pentru ca la vinzatorul Amazon cifra apare automat acolo si nu stiu daca are posibilitatea sa o scoata...
Daca esti sigur ca nu se aplica taxe vamale pe produsele tale....hmmmm....inseamna ca trebuie sa rezolvi ulterior cu vama romana, pentru ca la vinzatorul Amazon cifra apare automat acolo si nu stiu daca are posibilitatea sa o scoata...
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
Raspunsul lor:
Koushik:Amazon Export Sales will estimate and collect an import fee deposit to certain destination countries. Whenever the actual import fee deposit collected is less than we estimated, we'll issue a refund for the difference.
Import fee and Customs fee are two different things, Marius.
Amazon can determine an import fee deposit that you pay when placing the order. Any additional customs charges must be paid by the recipient of the package.
Koushik:Custom fee and Import fee are two different issues. While placing order we charge import fee, but we don't charge custom fee because it will be levied once the package reaches its destination country and this fee will be decided by the destination country.
Yes, you'd need to pay custom fee in addition to paying your order.
Acuma eu nu prea am inteles cum vine sunt taxe vamale sau nu?
Poate din cauza ca am facut limba rusa in loc de engleza.
Cica ar fi taxe vamale si nu prea,atunci de ce le incaseaza daca mai trebuie sa platesc in plus.
Koushik:Amazon Export Sales will estimate and collect an import fee deposit to certain destination countries. Whenever the actual import fee deposit collected is less than we estimated, we'll issue a refund for the difference.
Import fee and Customs fee are two different things, Marius.
Amazon can determine an import fee deposit that you pay when placing the order. Any additional customs charges must be paid by the recipient of the package.
Koushik:Custom fee and Import fee are two different issues. While placing order we charge import fee, but we don't charge custom fee because it will be levied once the package reaches its destination country and this fee will be decided by the destination country.
Yes, you'd need to pay custom fee in addition to paying your order.
Acuma eu nu prea am inteles cum vine sunt taxe vamale sau nu?
Poate din cauza ca am facut limba rusa in loc de engleza.
Cica ar fi taxe vamale si nu prea,atunci de ce le incaseaza daca mai trebuie sa platesc in plus.

In cazul tau, acei 41 de $ (Import Fees Deposit $41.03), ar reprezenta taxele ce trebuie platite de catre curier in numele tau.În cazul în care primiţi un colet ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, eliberarea bunurilor se poate face cu scutire de la plata taxelor vamale numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 150 EURO. În situaţia în care valoarea globală a bunurilor depăşeşte valoarea de 150 EURO eliberarea acestora se poate face numai cu achitarea taxelor vamale.
Bunurile primite ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, pot fi eliberate cu scutire de la plata TVA-ului, numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 10 EURO/trimitere.
Avand in vedere ca din suma totala, cei 41 de $ reprezinta cam 24%, as zice ca ti-au oprit in avans si TVA-ul ce trebuie platit statului roman.
In aceste conditii, cred ca nu vei mai plati nimic cand vei primi coletul.
Am trimis comanda sa vedem ce si cum va tin la curent poate mai sunt si alti interesati.
RYOBI scrie:........ va tin la curent.......
Curent electric Ryobita????????

rapala the best vobler in the world
- Beastmaster
- veteran
In mare ti-a explicat si attilaf: una din modalitatile de livrare din State (ca si in cazul tau) include plata taxelor de import (vama, tva) de catre curier, dupa care se regularizeaza cu suma platita de tine (in baza estimarilor amazon.com). Daca taxele de import sunt mai mari decat estimarea, nu mai platesti nimic. Si invers, vei primi banii inapoi, daca estimarea initiala a fost prea mare.RYOBI scrie:Am trimis comanda sa vedem ce si cum va tin la curent poate mai sunt si alti interesati.
In concluzie, tu nu ar trebui sa mai platesti nimic, ba mai mult, te poti astepta sa primesti niste bani inapoi