Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Michael
- Moderator

Ce parere aveti?Eu zic ca e binevenita infiintarea unei astfel de agentii.Sa speram ca va fi in cadrul agentiei mai putina coruptie(in RO e necesara putina coruptie,altfel nu se poate

),si se vor ocupa mai mult de populari,de braconieri,etc.Oricum,suna bine ce zic ei:
"Urmărirea unei exploatări durabile a resurselor acvatice vii din bazinele piscicole naturale, favorizând dezvoltarea durabilă şi adoptarea măsurilor necesare pentru a conserva şi regenera aceste resurse şi ecosistemele acvatice"
-
Borealis Fly
- veteran

-
Este o adaptare la EU (CU).
De la astia sa nu va asteptati la ceva bun ... voi pescarii sportivi. Astia sunt interesati de pescuitul industrial si de acvacultura.
Daca nu va organizati ca pescari sportivi si nu va rupeti de vanatori, facand o org. separata, astia cu acvacultura va vor lua toate baltile si apele curgatoare si le vor transforma in crescatorii de pastrav si de crap.
Singurul lucru care ii intereseaza pe astia este sa castige bani. Ca in aceasta campanie vor distruge toate apele din Ro. Nu este interesant pentru ei. Deci atentie mare.
Nu v-a lasati impresionati de ceea ce declara in comunicatele lor si ceea ce scriu in statute. Din ce vor face bani, unde si cum este interesant pentru voi. In intreaga lume sunt dusmanii pescarilor sportivi. Ca unii inca nu au realizat, este o alta treaba.
Fir intins!
Borealis F
-
bogdank
- veteran

-
A aparut in Monitorul Of. infiintarea Agentiei?
Oricum, nu de agentii si de legi ducem noi lipsa ci de aplicarea lor. Pe Timis-Arad sunt vreo 4 inspectori la Inspectia Piscicola (cu sediul in Arad). Conform cap.9 de negociere cu UE, va trebui ca in fiecare judet sa fie vreo 6.
Oricum, lucrurile se misca. Duminica la Dunare mi s-a povestit ceva ce n-am mai auzit pina acum: controlarea NUMARULUI DE BETE SI A DIMENSIUNII MINIME LA PESTI, CU APLICAREA DE SANCTIUNI DE 800.000!!!! In conditiile in care doi oameni ocupa 50m de mal cu 30 de bete. Super!!! O sa am unde sa dau la salau. :D
- senior

Da nici eu nu am mai auzit! Intradevar, permisele se mai controlau, insa nimeni nu a intrebat de numarul de bete, carlige ca sa nu mai zic de cantitatea de peste si dimensiunea acestuia.
Premiera nationala!
-
Borealis Fly
- veteran

-
mugurel ... inervanta "Matza" asta a ta.

Fir intins!
Borealis F
-
Michael
- Moderator

Borealis Fly scrie:
Daca nu va organizati ca pescari sportivi si nu va rupeti de vanatori, facand o org. separata, astia cu acvacultura va vor lua toate baltile si apele curgatoare si le vor transforma in crescatorii de pastrav si de crap.
Petru,tocmai asta e:ne-am rupt de vanatori.Eu zic ca e o schimbare(sper,in bine).
-
Borealis Fly
- veteran

-
@ Michael:
AGVPS -ul nu mai este Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi?
Sau vrei sa spui ca astia cu Acvacultura o sa va reprezinte pe voi. Mare greseala mare. Nu va lasati inselati. Cum ziceam astia nu sunt interesati decat de abni si va lasa fara ape de pescuit.
Fir intins!
Borealis F
-
Michael
- Moderator

Petru:Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura nu este acelasi lucru cu AGVPS-ul.Se pare ca aceasta noua agentie preia ramura piscicola din vechea AGVPS.Adica ii lasa pe vanatori fara peste

-
mugurel
- senior

@Borealis
Enervanta, dar ii place atat de mult pestele

-
MihaiV
- Moderator

In multe judete erau deja separate cele doua ramuri. Si ce s-a facut?