acvaristica

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

robisibiu
junior
junior

acvaristica

Mesaj de robisibiu » 02 Mar 2014, 19:37

Salutare tuturor. Fiind un forum dedicat pescarilor ma intreb daca sunt printre noi sunt pescari care au aceasta pasiune"pestii de acvariu" a-si dori sa discutam despre propriile acvarii, plante, pesti chestii homemade si altele

Adrian SB
veteran
veteran

Re: acvaristica

Mesaj de Adrian SB » 02 Mar 2014, 19:55

Salut Robi,
Eu am un acvariu la birou, are 120 l, si arata destul,de bine pana in urma cu 3 luni. Acum arata de parca a trecut uraganul Catrina prin el. Mi-au murit carasii mari, si ceilalti, de au ramas doar 3 pesti.
Urmeaza sa il curat din nou si sa il repopulez. Vad ca esti din Sibiu, esti pasionat? Ai si pesti mai frumosi de vanzare?
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

robisibiu
junior
junior

Mesaj de robisibiu » 02 Mar 2014, 21:15

pesti momentan nu am de vanzare dar spune ce te-ar interesa si vedem fac cateva drumuri saptamana ce urmeaza la bucuresti dupa niste pesti pt un prieten . pot sa iti aduc si tie

robisibiu
junior
junior

Mesaj de robisibiu » 02 Mar 2014, 21:24

pesti am deocamdata putini de 2 sapt am doar acvariu sunt la inceput si nu prea stiu multe de aceeae am creat acest subiect . am
4 carasi aurii
2 carasi negri
2 caraci cu ochi telescopici
un caras patat ( nu stiu exact ce soi e ...)
acestia au in jur de 6 -8 cm fiecare .
4 guppy de 4 -6 cm

si inca
3 pesti nu stiu ce sunt din piata i-am luat nici aia nu stiau le zicea "zebre roz "
si 2 melci.
m-am gandit sa imi schimb preferintele ( imi place carasul auriu) doar din cauza ca fac foarte mlta mizerie si a-si opta pe niste scalari.de vreo 8-10 cm dar de unde ii iau eu avea ultima oara doar carasi guppy xifo.. si neoni chestii de eastea ce nu prea imi plac.

steff
veteran
veteran

Mesaj de steff » 02 Mar 2014, 21:36

Salut Robi,
Toti pestii enumerati de tine mai sus convetuiesc intr-un singur acvariu? :shock:
Cati litri are acvariul tau si ce filtrare ai la el?

robisibiu
junior
junior

Mesaj de robisibiu » 02 Mar 2014, 21:40

steff scrie:Salut Robi,
Toti pestii enumerati de tine mai sus convetuiesc intr-un singur acvariu? :shock:
Cati litri are acvariul tau si ce filtrare ai la el?
pai acvariu e de 120 l cred dac anu ami mare :)) am un singur filtru Anael fan 1 ( mi l-a adus din germania cineva) el filtreaza pana la 320 l/h + am o pompa de aer care imi baga constant aer pe 2 iesiri

robisibiu
junior
junior

Mesaj de robisibiu » 02 Mar 2014, 21:46

http://www.happypets.ro/aquael-internal ... -2226.html asta e filtru da acesta zice ca doar 230l/h pe la meu scrie 320

steff
veteran
veteran

Mesaj de steff » 02 Mar 2014, 22:03

OMG...
Robi, va trebui sa iei masuri urgente. Va trebui sa renunti la o parte din pesti... daca ar fi dupa mine, as renunta imediat la carasi. Stiu, pare dur ce-ti scriu, dar nu faci altceva decat sa-i chinui.
Carasii sunt frumosi, cresc repede, mananca mult... c a c a mult si la filtrarea pe care o ai, acvariul tau e pe cale sa "sara in aer".
Cu filtrula ala (aquael fan 1) e frectie la piciorul de lemn. Nu te intreb daca ai facut ceva teste la apa aia din acvariu. Nu trebuie suplimentata filtrarea ci mai degraba inlocuita filtrarea cu ceva de calitate in genul filtrelor de tip canistra.
Sunt sigur ca ai probleme cu algele si la fel de sigur ca ai mari probleme in a mentie un echilibru in acvariul ala.
Cu carasii in acvariu, nu vei avea niciodata un acvariu plantat. Astia sunt ca "porcii", scurma tot substratul si vei avea tot timpul plantele in "aer".
Stiu ca aveti apa buna la Sibiu. Pana ai sa te hotarasti cu ce pesti ramai, pune mana si primeneste apa. Nu hranii pesti cu multa mancare iar daca raman resturi de mancare va trebui sa o aspiri.

Cauta si citeste despre acvarii si pesti. Sunt cateva forumuri de acvaristica unde daca intri si citesti ai sa te lamuresti cum sta treaba.

Sper sa nu fiu inteles gresit.

Spor la lucru.

robisibiu
junior
junior

Mesaj de robisibiu » 02 Mar 2014, 23:01

ce ai vrut sa zici cu saritul in aer? nu am inteles

cu algele nam treaba schimb apa o data pe saptamana (curat filtrul zilnic asa mi-o zis tipul de unde mi-am luat pestii).
vreau sa scap de toti pesti sa imi iau scalari.. dar nah la inceput stii cum e am fost tentat sa cumpar ce am vazut ca arata bine..
am avut si mai multi pesti dar iam vandut in acvariu asta am avu 50 de carasi era extra populat.!!!!
o idee de filtu e poate ( denumire marca si un link daca stii)

steff
veteran
veteran

Mesaj de steff » 02 Mar 2014, 23:40

robisibiu scrie:ce ai vrut sa zici cu saritul in aer? nu am inteles
Filtrarea ta este aproape inexistenta... dpdv al chimismului apei, pestii tai sunt intoxicati ("daca inoata asta nu inseamna ca sunt si fericiti"... daca imi permiti o astfel de formulare).
Ciclul azotului:
Imagine
robisibiu scrie: cu algele nam treaba schimb apa o data pe saptamana
Deocamdata nu ai treaba cu algele dar din momentul in care vor izbucni (e doar o chestiune de timp), va fi prapad, nu vei mai reusi sa le tii sub control.
robisibiu scrie: (curat filtrul zilnic asa mi-o zis tipul de unde mi-am luat pestii).
Foarte rau... cine te-a invatat asta, e clar ca nu stapaneste fenomenul, e doar un "bun" vanzator. Nu mai spala buretele ala din filtru sau in cel mai bun caz il speli superficial in apa pe care o scoti atunci cand faci schimbul de apa (il mozolesti putin in apa aia si-atat). In acel burete se formeaza bacteriile care ajuta la filtrare. Cauta si citeste despre filtrare si ai sa intelegi fenomenul.
robisibiu scrie: vreau sa scap de toti pesti sa imi iau scalari.. dar nah la inceput stii cum e am fost tentat sa cumpar ce am vazut ca arata bine..
Asta e gresala incepatorului si bucuria vanzatorului. Acvariul tau este mic si nu ai sa reusesti sa tii in el mai mult de 4 scalari. Pt inceput poti sa-ti cumperi un maxim de 8 buc la o dimensiune de 2 - 3cm. Daca le vei oferi apa buna si hrana adecvata vor creste repede si se vor alege perechi. Din momentul in care ajung la maturitate si s-au ales perechi, in acvariul tau poti tine max doua perechi. Atentie, sunt pesti teritoriali si va incepe scandalul :).
robisibiu scrie:o idee de filtu e poate ( denumire marca si un link daca stii)
Imagine

Apa limpede si pesti sanatosi iti doresc.

Scrie răspuns