A inceput prohibitie 2009. Cum a ramas?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

ovidiu
veteran
veteran

A inceput prohibitie 2009. Cum a ramas?

Mesaj de ovidiu » 13 Apr 2009, 09:48

Deci... Cum a ramas?

Avem au ba voie la stiuca in timpul prohibitiei generale?
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Apr 2009, 10:01

Avem voie.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 13 Apr 2009, 10:17

se pare ca da ...
adrian ionascu a scris pe un alt site.
dintr-o eroare de comunicare, ca sa-i zic asa, cu colegii de Agentie am inteles gresit ca pescuitul la stiuca cu naluci ar fi oprit pe perioada prohibitiei generale. din pacate eroarea a aparut si intr-un comunicat de presa postat pe situl ANPA.
de fapt pescuitul la stiuca este liber dupa trecerea celor 50 de zile de la publicarea ordinului, atat pentru pescuitul cu naluci cat si pentru cel cu momeli naturale.
S'altare și bunăstare !

charly 33
senior
senior

Mesaj de charly 33 » 13 Apr 2009, 10:23

Abia de sambata 18 aprilie(9 martie+40 zile=17aprilie)De azi pana pe 18 se suprapun cele doua prohibitii = pauza totala.50 de zile sunt doar in delta

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 13 Apr 2009, 11:20

in anii precedenti, cand aveam viza AGVPS (acum am permisul ANPA), baietii de la mine din judet mi-au spus de fiecare data ca n-am voie in prohibitia generala nici la stiuca, pt. ca n-au ei de unde sa stie la ce pescuiesc eu... :evil:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 13 Apr 2009, 11:31

boistean scrie:in anii precedenti, cand aveam viza AGVPS (acum am permisul ANPA), baietii de la mine din judet mi-au spus de fiecare data ca n-am voie in prohibitia generala nici la stiuca, pt. ca n-au ei de unde sa stie la ce pescuiesc eu... :evil:

pai "organele" se gandesc la rele... asta nu inseamna ca toata lumea gandeste asa...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 13 Apr 2009, 11:36

Daca pentru prohibitia la stiuca este trecuta o alta data decat prohibitia generala, atunci in momentul in care se termina cele 40 de zile rezulta ca se poate pescui la stiuca. Altfel ii rog pe cei care vin in control sa imi explice de ce se suprapun cele doua prohibitii pe o perioada de 5 zile!

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 13 Apr 2009, 11:57

Art.1. (1) - Se instituie mãsuri de prohibitie pentru pescuitul oricãror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice în apele maritime interioare si în apele continentale, pe o duratã de 60 de zile, în perioada 13 aprilie - 11 iunie inclusiv, si în apele care constituie frontierã de stat, în perioada 15 aprilie - 29 mai inclusiv, cu exceptiile prevãzute în prezentul ordin.
Art.5. (1) - Se interzice pescuitul urmatoarelor specii de pesti, dupã cum urmeazã:
a) stiucia, cu exceptia perimetrului Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii,pe o duratã de 40 de zile, începand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin
Aceste este un extras din ordinul de prohibitie pe 2009, si nu lasa loc de interpretari. Daca doriti pot sa va trimit tot documentul cu prohibitia sa-l aveti a voi daca vine vre-un smecher sa va ia la bani marunti il puteti plesni cu documentul :lol1:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 14 Apr 2009, 11:07

precizari privind prohibitia la stiuca pe site-ul ANPA
http://www.anpa.ro/index.php?v=comunicate
COMUNICAT DE PRESĂ
Cu privire la ordinul comun privind prohibiţia pescuitului în anul 2009
Luni, 9 martie a.c. a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 147 ordinul comun nr. 84/189
al ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi al ministrului mediului şi
dezvoltării durabile privind prohibiţia pescuitului în anul 2009.
... Se interzice pescuitul ştiucii pe o durată de 40 de zile, cu excepţia perimetrului
Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, unde interdicţia are o durată de 50 de zile,
începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin.
conform acestor precizari dupa 40 / 50 de zile este permis pescuitul stiucii cu orice fel de momeli.
S'altare și bunăstare !

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 14 Apr 2009, 23:07

"Pescuitul sportiv al păstrăvului indigen, fântânel şi a coregonului este oprit începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin şi în perioada 15 septembrie 2009 – 31 decembrie 2010, iar pescuitul lipanului este interzis începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin şi până la 31 mai inclusiv."
Deci din nou va fi si in 2010 aceeasi situatie de confuzie in cazul pescuitului la pastrav indigen, fantanel si coregon! Daca ordinul zice ca e interzis pescuitul intre 15 septembrie 31 decembrie, rezulta ca, la fel ca si anul asta, de la 1 ianuarie se deschide sezonul la pastrav! Evident, desteptii astia de ministri vor da apoi un ordin care va intra in vigoare in martie 2010 prin care vor declara inchis sezonul spre a il redeschide la 1 mai! :lol: :lol: Pai, gogomanilor de ministri, nu era mai simplu sa spuneti "perioada 15 septembrie 2009-1 mai 2010"? Sau nu aveti voie sa mentionati 2 ani diferiti in aceeasi propzitie?
Citat din Parazitii: "Romania-i tara-n care/ Orice dobitoc sinistru/ Poate deveni ministru"! :lol:

Scrie răspuns