Castiga un Jackall la alegere!

pentru userii Rapitori.ro

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Castiga un Jackall la alegere!

Mesaj de danr » 20 Mar 2007, 23:50

Mecanism:
Intra pe www.abrevis.ro in sectiunea Magazin Online / Naluci
( http://www.abrevis.ro/magazin/MAG-produ ... rie=NALUCI ) si alege-ti orice model de vobler Jackall (topwater, swimbait, pencil bait,
jerkbait etc.) ca si cum l-ai cumpara pentru tine. In acest moment, banii
nu conteaza!

Posteaza pe forum, in cadrul acestui topic de concurs numele si modelul
voblerului Jackall ales, dimensiunea, greutatea si culoarea.

Descrie in nu mai putin de 80 de cuvinte:

1. De ce ai ales modelul respectiv;

2. La ce specii de pesti intentionezi sa folosesti voblerul;

3. Ce tehnici de recuperare/prezentare ti se par potrivite pentru
aceasta naluca si si ce tehnici anume ai incerca/experimenta cu aceasta
naluca;

4. Echipamentul pe care l-ai folosi cu naluca aleasa - lanseta,
mulineta, fir etc.;

5. Pe ce ape ai incerca aceasta naluca si cat de "prinzator" ti se pare
modelul ales, la prima vedere;

6. Ce importanta acorzi pescuitului la vobler - fata de celelate
tehnici si naluci (linguri, jiguri etc.).

Echipa Abrevis Fishing va premia la alegere unul dintre concurenti...
chiar cu voblerul ales de concurentul respectiv! Alege Jackall si te
poti alege cu un Jackall!

Pot participa la concurs toti cei care descriu corect voblerul Jackall
ales (nume, model, culoare, dimensiune, greutate) si care raspund
complet la cele 6 puncte ale concursului. Raspunsurile incomplete/incoerente
nu vor fi luate in considerare. Fiecare concurent are dreptul sa-si
aleaga un singur vobler si are dreptul la o singura inscriere. La concurs
participa numai produsele Jackall disponibile pe stoc in saptamana
concursului. Participantii au la dispozitie o saptamana pentru a se inscrie
in concurs, dupa care topicul va fi inchis temporar pana la desemnarea
castigatorului.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Re: Castiga un Jackall la alegere!

Mesaj de johnnybravo » 21 Mar 2007, 00:46

Jackall - SK-Pop Grande
Lungime: 65 mm
Greutate: 9 g
Model: plutitor

Culoarea a 7-a de la stanga la dreapta:
Imagine

Intentionez sa prind la popper ceva rapitori pentru spectacolul ce il ofera

Avat in special dar si stiuca

naluca;
Recuperare cu smucituri incat sa alternez "splash-urile" cu "clonc-urile" dar si cu o recuperare liniara

mulineta, fir etc.;
Global Sea, Okuma Semper, Tornado

Pe Dunare si balti si canalele aferente, mi se pare prinzator altfel n-as fi ales culoarea respectiva.

Deocamdata mica, exista multe modele de naluci ieftine si destul de eficiente.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 21 Mar 2007, 01:34

Jackall, model SK-Pop, culoare - GHOST AYU

1. Sk-pop, pentru ca imi place pescuitul cu topwater-uri, plus ca aici mai am de adaugat mult la trusa, inca destul de subtire pe sector :D

2. Avat in 90% si posibil o sa mai antrenez ceva marlitze cu el.

3. Recuparare, stop, mici smucituri, pop-uri, zvacnituri.... plus alte prestatii in functie de inspiratia de moment :lol:

4. Echipamentul ar fi un XML-762 cu Daiwa Laguna 2000 si Fireline de 6# cu leader mono.

5. De incercat, ar merge in primul rand acolo unde fac de obicei cunostinta cu avatii, adica pe Mures. De prins sunt convins ca o sa o faca, numa' sa se mai incalzeasca putin.

6. Timp acordat pescuitului cu vobler.... hmmmm..... in scadere, inainte dadeam cam 90% cu voblere, acum maxim 40% din timpul de pescuit il mai acord acestor naluci.... asta ca am descoperit si jeleurile :D

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 21 Mar 2007, 07:37

http://www.abrevis.ro/magazin/MAG-prod. ... UCI&id=496 - este al treilea vobler din primul rand de la dreapta la stanga!

1. Am ales modelul JACKALL TN 70 pt. ca imi plac rattling-urile si versatilitatea stilurilor de pescuit cu ele.

2. Vreau sa-l pescuiesc in special la avat atunci cand ataca f. departe de mal, greutatea acestui Jackall find una de invidiat, dar si la salau si stiuca, nu in ultimul rand somn.

3. L-as recupera in mod constant pe curent, de-a lungul pragurilor unde pandesc avatii, l-as jigui in gropi unde pandesc salii, si somnni, si l-as recupera intre ape, cu mici stopari pt. stiuca.

4. St. Croix Avid, 9', MH, mulineta Shimano Stradic 2500 FB, fir Power Pro de 8 lbs.

5. Cunoscand cat de eficiente pot fi rattling-urile si la cum este finisat si arata acest Jackall nici nu ma indoiesc ca vor aparea rezultate cu el, chiar din primele lansari acolo unde trebuie: pe curent pe rau, in balti si lacuri, in preajma pragurilor si in anafoarele Dunarii.

6. Cu pescuitul la vobler am inceput acest sport, numit spinning, si dupa cum arata trusa mea de pescuit, se stie ca pescuitul la vobler imi ocupa o mare parte din timp atunci cand merga la peste, in proportie de 65-70% sunt un pescar de vobler!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 21 Mar 2007, 08:14

Eu am ales modelul Jackall - Smash Minow 100.
Lungime: 100 mm
Greutate: 16 g
Model: plutitor
Cea mai misto culoare mi se pare Nr. 4 de pe primul rand de la stanga la dreapta. Dar am vazut ca in stoc nu aveti decat una singura ... Pearl Chartreuse.
http://www.abrevis.ro/magazin/MAG-prod. ... UCI&id=478

Am ales modelul respectiv deoarece mi se pare cel mai potrivit dintre toate la pescuitul pe care il practic, are o culoare potrivita pte. ce l-as vrea eu.

Cel mai potrivit mi se pare a fi avatul pentru voblerul asta, dar as cauta cu mare incredere si stiuca cu el.

naluca;
Ca tehnici de prezentare, dupa cum se zice si in descrierea acestuia ar fi cea de jerk-bait, adica zvacniri din varful lansetei cu o anumita amplitudine, in functie de activitatea pestilor. Sunt convins ca ar merge recuperat si liniar la o viteza mult mai mare (ptr. avat) si ar avea o miscare putin mai necontrolata sa zic asa, ceea ce l-ar provoca pe avat.

mulineta, fir etc.;
Ca echipament, eu as folosi pentru rauri mari, cautand avatul un bat Ron Thompson Monterra de 2,40 cu greutatea de lansare 7-22 si mulineta Abu Garcia Cardinal 303, iar pentru rauri medii si lacuri sau balti l-as folosi cu un bat Dragon Millenium Fatso Jerk Cast de 1,95 cu greutatea de lansare cuprinsa intre 25-60 si multiplicator Banax Tova 600L. Nu stiu exact cu ce fir as pescuit pentru ca momentan nu am nici unul, dar ar fi monofilament sio s-ar incadra intre 0,22 si 0,30. Cam astea doua ar fi echipamentele pe care le-as folosi, in anumite conditii.

Ca ape, sunt convins ca ar functiona foarte bine pe Dunare si alte rauri mai mari, cum ar fi Nera, Mures. L-as mai incerca si be ceva balti cautand stiuca si pe lacuri. La prima vedere modelul pare foarte prinzator, si sunt convins ca as avea ceva rezultate cu el in locurile amintite mai sus.

Personal 95% din timp pescuiesc la vobler, restul de 5% fiind alocat pescuitului cu lingurite si jiguri. Alte stiluri de pescuit nu folosesc.
Deci ii acord o mare importanta.

Cam astea ar fi tooate, sunt convins ca voblerul respectiv ar functiona foarte bine la ceea ce l-as folosi eu.

Numa bine.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 21 Mar 2007, 09:17

Jackall- Mask Flashbelly 100, culoare - Hot Tiger

1. Am ales acest model deoarece se preteaza la majoritatea speciilor de pesti vizate de catre pescarii de rapitor. Mai mult, consider ca este un vobler care poate fi folosit indiferent de conditiile existente, iar foarte important pentru mine, este dimensiunea destul de mare a acestui vobler.
2. Intentionez sa folosesc voblerul acesta in special la salau, dar si la somn.
3. As opta pentru o recuperare constanta, destul de lenta, si datorita faptului ca acest vobler permite o actiune la orice nivel de adancime, as recupera atat intre ape cat si in gropi in cautarea somnilor si a salailor.
4. Echipamentul pe care l-as folosi nu ar fi unu foarte usor deoarece sunt de parerea ca acest vobler poate aduce capturi destul de mari. As folosi o mulineta marimea 3-4, fir de 0.25 chiar 0.27 mm si un bat de carbon de 2.70 m.
5. Pe Dunare si baltile aferente acesteia.
6. Personal apreciez voblerul mai mult decat celelalte naluci datorita rezultatelor favorabile avute. In plus voblerele par sa ofere cea mai mare diversitate de modele si culori.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 21 Mar 2007, 09:20

Eu prefer modelul:
Mikey
140mm
32g
floating

1)Modelul si marimea sunt ideale pentru apele pe care pescuiesc (vegetatie submersa aproape de suprafata cu mici canale in vegetatie )

2)Doresc sa-l folosesc exclusiv la stiuca.

3)La vedere cu atingere spre jerk-ing cu mici pauze pt a se putea ridica peste pragurile de iarba.

4)Am doua lansete la care se preteaza acesta naluca Shimano Speed Master si un Loomis Hot Shot echipate cu Stradic si Power Pro de 20 lbs.

5)Pe balti cu iarba multa si poate in coada barajelor de pe Olt zona Fagaras.

6)99% vobler

PS.De la prima vedere i-am gasit si balta unde sunt convins ca va produce cateva surprize...

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 21 Mar 2007, 09:20

Baby Giron
Lungime: 61 mm
Greutate: 7,8 g
Model: scufundator

Inca caut un model care imita cat mai bine prada cautata de rapitor. Mi se pare rezonabil ca culoare si raportul dimensiune greutate. Pescuiesc pe un rau destul de rapid si de mare desi nu e neaparat adanc asa ca am nevoie de aruncari lungi dar fara ca greutatea sa fie mai mare de 10 grame (sunt destule praguri).

avat si stiuca

naluca;
reperare rapida la avat la suprafata si zig-zaguri violente care le fac cu schimbarea pozitiei corpului la 90 de grade ,
super lenta la stuica la adancime cu recuperare liniara

mulineta, fir etc.;
mulineta michell excelence 2,4 metri actiune mediu-fast 10-40 grame, okuma epix pro, fir mono trabucco 0,23 sau textil 0,12, stuna pike mono 9 Kg , agrafa cabelas duolock. La avat nu folosesc decat nodul rapala.

pe mures dar in locuri mai linistite fiind imitatie de caras si apoi toate baltii unde ar putea sa fie stiuca. In principal ar fi totusi pe Mures in coturi unde apa este mai linistita. Pe apele care pescuiesc adica pe cele din jurul Targu Muresului pestii sunt destul de speriosi asa ca necesita o prezentare cat mai realista a nalucilor de aceea aleg modele cat mai aproape de modelul natural ca dimensiune cat si ca culoare *in principal culoarea. la culori tipatoare nu am reusit sa prind deocamdata..

tehnici si naluci (linguri, jiguri etc.). Cam 50% dar depinde de sezon si de conditiile atmosferice si de accesul in zona de aruncare. De obicei duc cu mine o multime de naluci de diferite tipuri si in functie de inspiratie incerc cu 2-3 tipuri de naluci (vobler si rotativa in cam toate cazurile).
the angler is catching xxx, not by the lure

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 21 Mar 2007, 12:35

cred ca ati omis un amanunt:
danr scrie: ....................
Descrie in nu mai putin de 80 de cuvinte:
.....................
Michael va recomanda Regulamentul forumului

johnnybravo