Am vazut ca a aparut regulamentul concursurilor Open la http://www.aventurilapescuit.ro/regulam ... scuit.html
La Reguli generale, la articolul 12 :
12. a- O captura este considerata valida chiar daca înteparea a fost în exteriorul gurii.
Vi se pare corect?
Daca da, cum se poate face distinctia de japca, stipulata la pctul b ?
b- Inteparea intentionata (japca) din exterior a pestelui este strict interzisa.
Vi se pare corect?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Vi se pare corect?
Esteeeeeee!
avand in vedere modalitatile de atac ale pestilor rapitori cred ca e normal sa validezi capturi prinse de exteriorul gurii
japca....e greu si asta sa o demonstrezi atata timp cat in barca cu concurentul nu exista arbitru
din punct de vedere al arbitrajului si mai ales al modului in care se face el in concursurile noastre nu poti da verdict japca
chiar daca observi pe corpul pestelui o rana sugestiva
apoi se poate intampla ca atacul sa fie ratat (al pestelui ) si sa se agate de alt loc decat gura .....repet cred ca numai observarea directa atat a modalitatii de pescuit cat si a momentului exact al recuperarii capturii poate da verdictul...e interpretabil si cred ca cel mai bine e sa ramana in coada de peste
nu esti langa el in momentul in care il aduce in minciog, nu poti sa faci o astfel de afirmatie (rana de pe corp se poate explica usor de oricine gasind orice alt motiv fara pb
japca....e greu si asta sa o demonstrezi atata timp cat in barca cu concurentul nu exista arbitru
din punct de vedere al arbitrajului si mai ales al modului in care se face el in concursurile noastre nu poti da verdict japca
chiar daca observi pe corpul pestelui o rana sugestiva
apoi se poate intampla ca atacul sa fie ratat (al pestelui ) si sa se agate de alt loc decat gura .....repet cred ca numai observarea directa atat a modalitatii de pescuit cat si a momentului exact al recuperarii capturii poate da verdictul...e interpretabil si cred ca cel mai bine e sa ramana in coada de peste

nu esti langa el in momentul in care il aduce in minciog, nu poti sa faci o astfel de afirmatie (rana de pe corp se poate explica usor de oricine gasind orice alt motiv fara pb