Impresii Belis
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- Danoc
- utilizator constant
Despre plimbarile arbitrilor cu motoarele termice, complet aiurea si fara rost, pot sa confirm si eu ( mansa 2 ). Ulterior am aflat ca se distrau facand intoarceri bruste cu motorul turat, asta dupa ce un pastrav a tras o lumanare si doreau sa-l faca sa sara iarasi si sa-l pozeze. Probabil va dati seama de repercusiunile pe care le are acest incident pt cei ce pescuiam intr-un golf linistit.
O alta problema care trebuia evitata era prezenta pescarilor la stationar pe pista de concurs.
O alta problema care trebuia evitata era prezenta pescarilor la stationar pe pista de concurs.
- StefanDinu
- veteran
Asta ar fi observatia majora.valistrati scrie:Daca facem regulamente pt. a fi respectate doar declarativ atunci nu mai merita efortul de-a le concepe.
Si ar mai fi una: e greu sa fii obiectiv cand esti si observator, organizator, arbitru, concurent, moase comunala ...
Turneul AvP ar trebui sa aibe un comisar care sa nu mai aibe si alte functii si mai ales sa fie prezent. La fiecare concurs se va numi un comisar de concurs. Ei trebuie sa ia deciziile (in litera si spiritul regulamentului) astea. Nu un concurent sau organizatorul.
- StefanDinu
- veteran
-
- veteran
Eu am aflat asta dintr-o discutie privata avuta cu Costel inaintea inceperii mansei 1.cind l-am intrebat daca pot face masuratoare intermediara la mal.MihaiV scrie:Dintre concurentii de la Belis, care ati stiut si care nu ati stiut ca e interzisa masurarea pe apa a clenilor si bibanilor? Iar cei care ati stiut, de unde ati aflat despre asta?
Le multumesc anticipat celor ce-si vor rupe 1 minut pentru a raspunde la aceste intrebari.
Nu am participat la sedinta tehnica anuntata pt.ora 6 ,sau nici macar nu stiu daca a avut loc vre-o sedinta tehnica

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
valistrati scrie:Sa incheiat inca o etapa care a ridicat citeva probleme de arbitraj si organizare (din pacate):
- nerespectarea regulamentului cadru in ceea ce priveste alcatuirea grupelor valorice
- punctarea unui peste "inviat" dupa semnarea fisei de catre concurent si arbitru si intocmirea unei noi fise.
- neluarea nici unei decizii in cazul celor doi concurenti care aveau peste in juvelnice si tractati la mal de catre arbitrul de sector
- "balacirea" malului cu motorul termic tras la "blana" de catre arbitrii inaintea pozitionari pe sector a concurentiilor
- imformatii despre unde si ce se prinde date pe apa unui concurent de catre arbitru in timpul mansei .
Desi par lucruri marunte au dus la nemultumiri si chiar la decizia majora de-a parasi competitia asa cum a facut Dan Vasilescu .
Daca facem regulamente pt. a fi respectate doar declarativ atunci nu mai merita efortul de-a le concepe.
Partea buna a etapei de la Belis au fost premiile substantiale puse la bataie de organizator si vremea frumoasa de care ne-am bucurat.
trist ,

sa speram ca pe viitor nu vor mai fi astfel de incidente!
poate pe viitor toti concurentii vor fi corecti si nu va mai fi nevoe de prea multi arbitrii????
dan nu fi asa intransingent per total nu e chiar asa rau,e suficient sa nu mai participi la etapele romtravel... cred eu
sa-auzim de bine!
La etapele Romtravel oricum nu cred ca va mai participa cineva. Costel mi-a zis inainte de etapa acesta ca e ultimul concurs pe care il organizeaza. I-am zis sa mai astepte cu decizia pana dupa concurs. Sper sa se fi razgandit, fiindca si asa sunt prea putini organizatori. Greselile, chiar daca sunt, pot fi indreptate, cu bunavointa.ATUU scrie:dan nu fi asa intransingent per total nu e chiar asa rau,e suficient sa nu mai participi la etapele romtravel... cred eu
sa-auzim de bine!
Costel a anuntat acest lucru la plecarea in prima mansa. Poate nu s-a auzit de toata lumeaMihaiV scrie:Dintre concurentii de la Belis, care ati stiut si care nu ati stiut ca e interzisa masurarea pe apa a clenilor si bibanilor? Iar cei care ati stiut, de unde ati aflat despre asta?
Le multumesc anticipat celor ce-si vor rupe 1 minut pentru a raspunde la aceste intrebari.
o sedinta tehinca era binevenita .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Merci. Startul a fost la 8:30. Cam pe la ce ora a fost anuntul asta, daca zici ca era la plecarea in prima mansa? Dupa 8? I-a adunat pe concurenti pentru a-i anunta, sau s-a mers pe ideea "cine aude, aude, cine nu sa mearga sanatos?"Sorin scrie:Costel a anuntat acest lucru la plecarea in prima mansa. Poate nu s-a auzit de toata lumea o sedinta tehinca era binevenita .
Nu vreau sa fiu carcotas sau sa critic, ci as vrea sa aflam ce si cum s-a intamplat si daca acei concurenti care au fost penalizati au gresit cu ceva.
- StefanDinu
- veteran
Personal tind sa dau dreptate ambelor parti:
1. Daca este regula o respectam toti (desi nu se prea respecta regulamentul cadru al TAvP si se merge in continuare pe idee regulilor organizatorului). Cine nu o face suporta rigorile.
2. Cum a spus si Berti: e concurs de pescuit nu de tinut pestii in viata. Majoritatea bibanilor au fost adusi din apa adanca si diferenta de presiune i-a cam buimacit. Unii au dat-o in primire dupa 5 minute.
In concluzie: s-a gresit cand nu s-a permis masurarea pe apa si s-a gresit cand nu s-a facut o sedinta tehnica in care sa se comunice ultimele modificari ale regulamentului.
1. Daca este regula o respectam toti (desi nu se prea respecta regulamentul cadru al TAvP si se merge in continuare pe idee regulilor organizatorului). Cine nu o face suporta rigorile.
2. Cum a spus si Berti: e concurs de pescuit nu de tinut pestii in viata. Majoritatea bibanilor au fost adusi din apa adanca si diferenta de presiune i-a cam buimacit. Unii au dat-o in primire dupa 5 minute.
In concluzie: s-a gresit cand nu s-a permis masurarea pe apa si s-a gresit cand nu s-a facut o sedinta tehnica in care sa se comunice ultimele modificari ale regulamentului.