ETAPA I LA CONCURSUL DE PESCUIT SPORTIV FLY FISHING FNPSR

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

ETAPA I LA CONCURSUL DE PESCUIT SPORTIV FLY FISHING FNPSR

Mesaj de apsalba » 02 Iun 2007, 16:30

Pentru cei mai dragutii revin cu mai multe informatii si sper cu mai putine greseli,oricum am un butoi plin cu palinca de ardeal si pt. fiecare greseala taxata de catre dumneavoastra voi "plati"cu cate un litru de palinca........... in conditiile in care participatii la competitiile noastre, ceea ce presupune sa fiti membru intr-o asociatie afiliata F.N.P.S.R

PRIMA ETAPA A CONCURSULUI DE PESCUIT SPORTIV FLY FISHING DIN CADRUL F.N.P.S.R. este organizat de Asociatia Pescarilor Sportivi Alba sub egida F.N.P.S.R si se desfasoara pe lacul de acumulare Capalna.

Din Sebes se merge catre Petresti si mai departe pe drumul serpuitor unde peisajul unic din aceasta zona va va duce "drep"la Capalna.

Locul unde va asteptam cu bratele deschise si o masa bogata/zi pentru fiecare dintre dumneavoastra.

CONCURS DE PESCUIT SPORTIV SECTIUNEA “FLY FISHING 2007�

DATA DE DESFASURARE: 09-10. IUNIE 2007
LOCUL: LACUL CAPALNA
TREI MANSE A CATE 3 ORE,
SEDINTA TEHNICA SAMBATA 09.06.2007 ORA 07.00
START COMPETITIE
MANSA I ORA 09.00 – 12.00
MANSA II ORA 15.00 – 18.00
DUMINICA 10 IUNIE 2007
MANSA III ORA 08.00 - 11.00

SPECII ELIGIBILE: CLEAN - 25 cm , PASTRAV - 20 cm

Pentru cazare organizatorii A.P.S.ALBA vor asigura loc de campare si vor pune la dispozitie corturi dotate cu sacii de dormit, saltele si lanterne,gratuit pe perioada concursului.
Pentru cei care solicita rulota pret 50ron/zi.
TAXA PARTICIPARE/CONCURENT 100 RON

POT PARTICIPA DOAR MEMBRII ASOCIATIILOR INSCRISE IN F.N.P.S.R

PENTRU ALTE DETALII VIZITATI www.apsalba.ro
...aici se poate citi regulamentul si adauga observatiile dumneavoastre pertinente.

.....sau sunati la tel.0744500316

Secretar A.P.S.Alba
Stefan Lungu
:D [/

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 02 Iun 2007, 20:00

Asta inseamna ca "dragutii" nu au ce cauta , daca nu sunt afiliati la o asociatie FNPSR . Cel putin eu nu . Atunci nu mai bat drumul de pomana nici eu si nici familia . Dar cred ca nici altii nu sunt lamuriti daca se va pescui de pe mal sau din barca . . Oricum mersi de raspuns .

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 03 Iun 2007, 08:43

:lol:
Altfel suna!Sigur ca se poate mai bine...Sigur ca vor fi observatii...sigur ca cine vrea sa critice...sigur vor fi discutii ca ...de ' suntem urmasii Romei :lol: Desi recunosc ca nu sunt un pasionat al acestei discipline sportive(e ok ,nu?!) , am tot respectul pentru cei care practica acest stil de pescuit si cred ca orice concurs, organizat decent, indiferent cine-l organizeaza, sub ce "patronat", este benefic pentru pescarii sportivi!Iar cine vrea neaparat sa se dea suparat...e treaba lui! :lol:
Fir Intins participantilor la ORICE competitie de pescuit sportiv!

PS:eu as baga ceva greseli...la una cupa palinca/greseala...se merita!Nu de alta, dar ,in Ardeal, anul 2006 a fost exceptional din punct de vedere al prunelor :lol: :lol: :lol:

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 03 Iun 2007, 09:43

Zamfi , nu te supara dar daca nu sunt membru afiliat nu am voie sa concurez ? Banii mei nu au aceeasi valoare ? De ce pescarii sunt cei care trebuie sa resimta divergentele dintre AGVPS si asociatiile nou infiintate . Ce vina am eu ca pescar ca nu am cotizat la o asociatie afiliata (nici macar nu stiu care sunt afiliate ) dar imi place sa pescuiesc la musca si sa ma intalnesc cu prietenii sau sa-mi fac cunostiinte noi . Sa fac 600 km. doar ca sa fiu spectator ? :shock: . Asta nu intleg eu pentru ca oi fi eu mai greu de cap dar daca am un magazin , chiar daca sunt suparat ca altcineva deschide un magazin langa mine si clientul nu gaseste ceea ce cauta la concurenta si am eu in magazin , nu-l dau afara ci il servesc . Asta daca nu vreu sa dau faliment !

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 03 Iun 2007, 10:04

@genu
Chiar nu am de ce sa ma supar!Sigur ca de fapt tu ai dreptate...dar asta este situatia in RO la aceasta ora!Uite , nici eu nu pot sa particip la concursurile organizate de AGVPS... :lol:Decat daca devin membru la o asociatie afiliata; optiunea imi apartine ,nu? Sigur ca poti observa ca aceasta traditie e mai veche , cam de pe vreamea cealalta...Deci nu FNPSR inventeaza roata :lol: Deci ce sa facem , ne adaptam!Eu nu zic ca e bine sau e rau asa, constat si incerc sa ma adaptez la situatie. Pe undeva, trebuie sa ne adaptam si noi la ce inseamna chestiile private(chiar si in pescuit)!Peste tot in lume exista concursuri deschise( open) ,dar si concursuri pentru membrii unei asociatii, federatii, etc..etc... :lol:
Ca sa-ti dau dreptate , ca DA e posibil ca pescarii sa piarda, am sa-ti spun ca am un prieten care este membru in ambele federatii(sau ce or fi astea...) deoarece vrea sa participe la toate concursurile de stationar...
O zi buna!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 03 Iun 2007, 10:06

genu scrie:Zamfi , nu te supara dar daca nu sunt membru afiliat nu am voie sa concurez ? Banii mei nu au aceeasi valoare ? De ce pescarii sunt cei care trebuie sa resimta divergentele dintre AGVPS si asociatiile nou infiintate
genule, n-ai inteles,...
apsalba scrie: POT PARTICIPA DOAR MEMBRII ASOCIATIILOR INSCRISE IN F.N.P.S.R
asta face parte din "campania de promovare si de atragere de noi membri"... :lol:
astazi e la moda sa fii exclusivist !!! ... uite APR, acum FNPSR, ... da bine la imagine !!!...tu trebuie sa fii testat inainte... esti din partea adversa, si daca mergi acolo te apuci sa critici,... si se incing spiritele, ...si la spirite incinse se consuma prea multa tuica,... si nu mai ramane pentru greseli... :lol: :lol: :lol:
uite,... daca vii la sibiu, te astept cu mici si bere,...(au mai ramas de la referendum, ca pe aici prin sibiu nu prea s-au consumat) :lol: :lol: :lol: , indiferent unde esti afiliat,... :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 03 Iun 2007, 10:34

nu este adevarat ca daca nu esti membru AGVPS nu poti participa la concursurile organizate de membrii acestei org. si acelasi lucru e valabil si pentru APR.La Valea Argovei au participat liber membrii AGVPS,APR,Anglers XXI,WSB etc.Patru din concursurile din Turneul AVP sint organizate de Cluburi Agvps.Mai mult ca sigur ca si concursul de la Capilna va fi un alt concurs, care se vrea absolut elitist, dar va fi un concurs de buzunar,nu concurs de casa.Baietii de la PP organizeaza concursuri zonale si nu au pretentia ca sint concursuri nationale si pentru asta ii respect.In plus concursurile lor sint open: nu pun restrictii de participare.Credeti ca prin restringerea dreptului de participare la doar membrii Federatiei va creste numarul de participanti si implicit calitatea concursului?Ma indoiesc pina la pamint.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Iun 2007, 18:27

Ati mai deschis si la alta sectiune acelasi subiect. Nu-i nimic.
Dar v-am pus cateva intrebari si inca astept o serie de raspunsuri (daca nu e secret):

1. Cine organizeaza concursul? - ati raspuns
2. Pot sa particip? - nu ati raspuns
3. Cum pot sa ma inscriu? - nu ati raspuns
4. Care e regulamentul concursului? - nu ati raspuns (pe site-ul citat sunt propuneri de regulament, dar nu e nici o varianta finala!)
5. Conteaza in campionatul FNPSR? - nu ati raspuns
6. Unde se va desfasura sedinta tehnica? - nu ati raspuns
7. Cate sectoare vor fi? - nu ati raspuns
8. Care sunt limitele lor? - nu ati raspuns
9. Care masa va fi asigurata de organizator? - nu ati raspuns
10. Exista locuri de campare unde sa-mi pun cortul propriu? - ati raspuns
11. Cum se stabileste clasamentul? - nu ati raspuns
12. Ce inseamna "05-29" din: "DUMINICA 10 IUNIE 2007-05-29 "??? - ati sters, deci probabil era o greseala. Litrul de palinca i-l cedez lui Teoo, ca-i e tare sete! Stie el de ce!

Deci ce se intampla cu celelalte raspunsuri? Daca nu vreti sa raspundeti spuneti ca nu vreti si gata, stau acasa si nu va incurc!
Dar nefiind obisnuit cu competitiile nici nu va dati seama ce mare importanta au aceste raspunsuri si ce avantaj urias au cei care organizeaza prin faptul sa stiu raspunsul mai din vreme. Evitarea acestor raspunsuri nu e deloc fair!!!! Zau ca nu inteleg aceasta secretomanie!!!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Iun 2007, 07:14

Va raspund punctual la intrebari:
2. Da.
3. Am vazut ca figurati pe forumul apsalba ca inscris.
4. Forma finala este pe forumul apsalba.ro
5. Conteaza.
6. Sedihnta tehnica se tine la locatia competitiei.
7. In functie de numarul de inscrisi, se va decide.
8.Idem
9. Masa de pranz, seara si o masa festiva dupa concurs.
10. Vom monta o tabara de corturi la fel ca la etapa de spin de la Sacel, sau poti sa vii cu cortul propriu.
11. Clasamentul se va face prin cumulare de pucte si se va finaliza dupa ultima etapa de concurs.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Iun 2007, 07:43

3. Am vazut ca figurati pe forumul apsalba ca inscris.

+++ Da, fiindca intre timp am sunat la un numar de telefon furnizat de Gyorg si am vorbit cu dl Stefan Lungu.

6. Sedihnta tehnica se tine la locatia competitiei.

+++ aici inca-s nelamurit. Teoo mi-a zis ca la coada lacului, dl Stefan Lungu a spus ca e la mijlocul lacului. N-as vrea sa umblu de bezmetic prin padure cautand un grup de 5 oameni intre 6 si 7 dimineata.

7. In functie de numarul de inscrisi, se va decide.

+++ Ce legatura are numarul de inscrisi cu numarul de sectoare? In regulament spune: "lacul se împarte în general într-un numar de sectoare egal cu numarul de manse". Deci, dupa mintea mea, ar trebui sa fie 3 sectoare clar delimitate si diferite! Atentie: nu trei grupe de pescari! Poate fi o singura grupa si 3 sectoare!

8.Idem

+++ Sper ca v-am lamurit la punctul 7.

+++ Intre timp au mai aparut cateva nelamuriri:
a) se pescuieste cu spin sau fara?
L-am intrebat pe dl Stefan Lungu si nu stia. A zis ca posteaza un raspuns, dar daca nu-l posteaza rapid nu mai am cand sa-mi leg muste.
Regulamentul spune "este recomandata folosirea cîrligelor fara spin si a minciocului".

b) Pana la urma care sunt dimensiunile minime care puncteaza? Am vazut ca s-au tot schimbat. Nu mi-a fost f clar de ce. Inteleg ca ar fi ceva legat de lege, dar legea da dimensiunile minime de la care pot fi retinuti pestii (omorati), iar acolo cleanul de exemplu are 25 cm intre varful botului si baza inotatoarei caudale, ceea ce inseamna circa 29 cm intre extremitati. Dar limita asta e pentru cazul in care pestii sunt retinuti. In cazul in care concursul se organizeaza in maniere "C&R" dimensiunea minima punctabila poate fi oricare.

Multumesc!

Scrie răspuns