Guvernul recunoaște prin HG doar sporturile profesioniste, la propunerea federațiilor sportive, nu altceva. Sporturile obisnuite se recunosc prin ordin al ministrului. Pescuitul sportiv a fost recunoscut de statul român cu mult înaintea apariției legii sportului, așa că nu te mai agita.
Cât privește CIPS-ul, nu trebuie să facă ovații nimănui, ci doar să aplice prevederile din propriul statut. Cu referire la art. 6 alin.2 lit.b). Atât și nimic mai mult.
PS Te credeam puțin mai mobilat pe la mansardă decât ipochimenii ăștia de pe forum. După logica voastră, CIO ar trebui să interzică sporturile hipice (sporturi olimpice) iar acele superbe animale (mă refer la caii care fac echipă cu sportivii) ar trebui să fie sacrificați și transformați în salam.
Nu mai duce grija AG pentru că știe ce are de făcut.
Pana la urma, asta este problema. Pasajul subliniat. Puteti sa ne indicati ordinul ministrului prin care a fost recunoscut, ca sport obisnuit, pescuitul competitional ?
Nu cred ca puteti sustine ca federatia de pescuit, ulterioara aparitiei legii 69/2000, nu trebuie recunoscuta strict conform acestei legi.
Deci, este, sau nu este ? Daca aveti actul normativ de recunoastere, OK. Nu-l aveti...nu mai este OK !
Iar CIPS, v-a raspuns (trebuie sa va reamintesc) ca va lua in discutie notificarea dvs. dupa ce veti aduce o atestare oficiala a institutiei publice responsabile, din care sa rezulte faptul ca federatia este singura indreptatita sa organizeze competitii.
Aveti, sau nu aveti hartia asta ?
Eu nu ma agit deloc, in schimb dvs. ar trebui sa va agitati cu mai mult folos.