Cupa Moldovei-Regulament 2007

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 20 Apr 2007, 10:30

De asemenea, regulamentul de concurs al Cupei Moldovei-Baracuda 2007 a suferit urmatoarele modificari:

Intrucit in urma analizelor si simularilor de clasamente efectuate pina in acum a rezultat ca:
In cazul in care in participantii la un concurs sunt impartiti in grupe ce sunt inegale din punct de vedere al numarului de concurenti; concurentii ce fac parte din grupa cu un numar mai mare concurenti sunt dezavantajati in cazul in care se foloseste pentru clasamentul final al concursului locul obtinut in cadrul grupei.

In baza acestui fapt s-a hotarit modificarea regulamentului de concurs astfel:

Aliniatele de mai jos:
"Clasamentul final al concursului se face pe baza sumei locurilor obtinute in manse.
Concurentul cu cea mai mica suma se va clasa pe locul 1."

Vor fi modificate astfel:
"Clasamentul final al concursului se face pe baza sumei punctelor-mansa obtinute.
Concurentii care nu au nici o captura punctabila in mansa respectiva vor primi 0 puncte-mansa
Pentru concurentii care au avut cel putin o captura punctabila, punctele-mansa se calculeaza cu formula:
Puncte-mansa = NC + 1 - loc.obtinut.in.grupa
unde NC este numarul de concurenti din grupa cu cei mai multi concurenti.
Concurentul cu cea mai mare suma de puncte mansa se va clasa pe locul 1.
Pentru departajarea concurentilor ce obtin acelasi numar de puncte-mansa vor fi utilizate urmatoarele criterii in ordine: puncte-peste mai multe, nr.capturi mai mic, CMMC mai mare.
In cazul in care si dupa aplicarea acestor criterii egalitatea se mentine, concurentii vor ocupa acelasi loc, iar locurile imediat urmatoare in clasament nu se acorda."
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 24 Apr 2007, 10:37

Nick scrie:Noi am vrut sa eliminam bibaniada clasica fiecarui concurs de la noi.Vrem ca cei care sunt pe podium,sa fie pescari completi,sa stie sa prinda si salau si stiuca,ptr. ca daca stii sa prinzi biban nu inseamna ca esti cel mai valoros pescar din competitie.Al doilea motiv care ne-a determinat sa luam aceasta masura, a fost faptul ca degeaba gaseam o pista de concurs cu potential de stiuca si salau,ptr ca daca vroiai sa castigi strategia principala era axata pe biban,neglijand in buna parte stiuca si salaul.
Iar in ceea ce priveste impartirea pe manse,s-a facut asa pentru a fi cat mai echitabil avand in vedere ca biban se pescuieste o singura mansa.In celelalte doua manse in care nu va puncta bibanul fiecare concurent va avea sansa sa pescuiasca in fiecare din cele sectoare.
Sincer nici noi nu am auzit in alta parte de asemenea prevederi,dar asta nu ne impiedica sa le luam in calcul daca acestea duc la imbunatatirea competitiei in sine.
Acestea au fost motivele care ne-au determinat sa modificam regulamentul de anul trecut.Ca vor avea o influenta buna sau nu,vom vedea cand vom trage linia peste anul competitional 2007.
Nick,

daca stau sa analizez capturile , din punct de vedere al celui ce a castigat Cupa Moldovei 2006 , stau cam asa:
Etapa Ciric - locul 2 : o stiuca in prima mansa , un shalau intr-a doua.
Etapa Rogojesti - locul 1: prima mansa un biban, a doua masa bibani iar a treia bibani si o singura stiuca din tot concursul. Aici, de altfel ca si la etapa AVP organizata pe acelasi lac , stiucile au fost foarte timide.
Etapa Padureni - locul 1 : o stiuca si doi bibani in prima mansa (dupa cate tin minte , doar un pescar a mai prins una in prima mansa), o stiuca de 54 cm in a doua si 3 bibani in ultima.

Daca analizati si fisele concurentilor, o sa realizati ca au fost FOARTE PUTINI care au reusit sa prinda specii diferite , iar aceia s-au clasat pe podium. Concluzia o las sa o trageti voi dar tineti cont ca un pescar complex isi selecteaza singur specia pe care crede ca o poate captura in acel loc de pescuit , de pe aceea pista. Altfel spus, daca ma duc intr-un loc unde cred ca este poasibil sa prind o stiuca , dupa descriere tipica a locului , voi incerca sa prid o stiuca si-moi voi adapta echipamentul si adancimea de pescuit...... asa mai departe.

Am in memorie o poveste legata de Zmeu , un bun pescar din Bucuresti... la un concurs de pescuit la rapitor , fara limita de dimensiune (asa era pe atunci , cred) toata lumea nu a prins nimic , ... Zzmeu realizand ceeace se intampla , a scos un fir foarte subtire , un micro shad (de la un tip din obor, 14 il stie) si-a castigat concursul...... Asta insemna din punctul meu de vedere un pescar complex, strategie in functie de concurs si de potential. Intrebare: daca tot de biban ne este firca , de ce nu pescuiesc toti concurentii la biban si astfel n-avem nici o retinere ? rapunsul pot sa ti-l dau eu: pentru ca bibanul intr-un concurs nu se prinde chiar asa de usor pe cat se crede.
Nick scrie:Al doilea motiv care ne-a determinat sa luam aceasta masura, a fost faptul ca degeaba gaseam o pista de concurs cu potential de stiuca si salau,ptr ca daca vroiai sa castigi strategia principala era axata pe biban,neglijand in buna parte stiuca si salaul........
Da-mi un exemplu , de care pista de concurs vorbesti :shock: ?
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 24 Apr 2007, 15:49

Iti dau exemplu pista de la Manjesti,pe care nu ai fost dar despre care poti afla detalii de la Ovidiu,care a prins salau si biban de nu-i mai venea sa plece de pe balta.Avand in vedere ca pe balta este f. mult biban de 25-35 de cm,am vrut sa evitam o bibaniada si sa exploatam si potentialul baltii in materie de salau si stiuca care deasemeni se afla in nr. destul de mare.Daca va fi viabil sau nu regulamentul,asta vom afla numai dupa concursuri.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 24 Apr 2007, 15:58

Confirm Manjesti
214 pesti in 3/4 zi de pescuit cu martori
si bibani cat "bocancul":)
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 24 Apr 2007, 17:46

da ma ai prins tu 214 bibani :evil: - te cred ca si eu sunt pescar :lol:

asa cum ziceam , daca dau de un loc unde este grupat salaul nu are rost sa dau la biban ca un shalau punctabil face cat doi bibani , adica eu scot 110 shalai si 14 214 bibani si l-am batut :wink:

puteati eventual sa faceti concursuri pe specii , o balta exclusiv la biban , una exclusiv la stiuca si una exclusiv la shalau (ideea lui 14) daca tot doreati sa faceti altceva decat actualul regulament AVP.

Sincer , credeam ca mai devreme sau mai tarziu (speram mai devreme) ca cel putin un concurs sa-l organizati in cadrul turneului AVP astfel incat sa avem competitii in toata tara.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 24 Apr 2007, 18:40

Gyorg scrie:da ma ai prins tu 214 bibani :evil: - te cred ca si eu sunt pescar :lol:

asa cum ziceam , daca dau de un loc unde este grupat salaul nu are rost sa dau la biban ca un shalau punctabil face cat doi bibani , adica eu scot 110 shalai si 14 214 bibani si l-am batut :wink:

puteati eventual sa faceti concursuri pe specii , o balta exclusiv la biban , una exclusiv la stiuca si una exclusiv la shalau (ideea lui 14) daca tot doreati sa faceti altceva decat actualul regulament AVP.

Sincer , credeam ca mai devreme sau mai tarziu (speram mai devreme) ca cel putin un concurs sa-l organizati in cadrul turneului AVP astfel incat sa avem competitii in toata tara.
Cred ca il prezidente a uitat sa puna urmatorul semn intre cifre:
2+1+4 bibani ,asa mai vine de-acasa :wink: :wink:
Subscriu la ideea de-a introduce o etapa din zona Iasului in turneul AVP.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 24 Apr 2007, 22:04

au fost 214(doua sute patrusprezece)pesti din care marea majoritate au fost salai
o zi de exceptie

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 25 Apr 2007, 07:39

Pai daca majoritatea au fost shalai , exemplu cu Manjesti era de fapt vorba de shalaniada ?
Vb lui Ovidiu , fratilor se vede ca nu prea mergeti la pescuit ca de timp nu duceti lipsa !

Sper sa nu va suparati pe mine dar chiar mi-a parut rau ca nu pot veni . Chiar daca programul este foarte incarcat , poate imi faceam timp ... dar nici doresc sa particip la un concurs cu un astfel de regulament. Parerea mea este ca incercati sa nascociti un alt fel de regulament, crezand voi ca acest regulament va selectata pescari mai capabili decat actualul regulament AVP. Eu zic ca va inselati iar timpul o va demonstra !

Va doresc numai bine si inca sper ca in viitorul apropiat sa reveniti la ceeace a fost, ca tare mi-e dor de concursurile organizate de voi.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 25 Apr 2007, 07:54

Gyorg scrie:Pai daca majoritatea au fost shalai , exemplu cu Manjesti era de fapt vorba de shalaniada ?
Vb lui Ovidiu , fratilor se vede ca nu prea mergeti la pescuit ca de timp nu duceti lipsa !

Sper sa nu va suparati pe mine dar chiar mi-a parut rau ca nu pot veni . Chiar daca programul este foarte incarcat , poate imi faceam timp ... dar nici doresc sa particip la un concurs cu un astfel de regulament. Parerea mea este ca incercati sa nascociti un alt fel de regulament, crezand voi ca acest regulament va selectata pescari mai capabili decat actualul regulament AVP. Eu zic ca va inselati iar timpul o va demonstra !

Va doresc numai bine si inca sper ca in viitorul apropiat sa reveniti la ceeace a fost, ca tare mi-e dor de concursurile organizate de voi.

esti tare, ...asta suna a "la revedere, imi pare rau dar pierd trenu" :twisted:
Gyorg, uite cum sta treaba: anu trecut regulamentul a fost mai mult decat perfectibil, si tu stii asta foarte bine. acu vii si zici ca l-am facut mai nasol ca anu trecut...ce dreak, do za maths si vezi ca amendarea regulamentului de anul trecut e perfect justificata. spetele simulate de Teodor o dovedesc.
nu asta e problema ci oftica si (dez)interesu unora, ce zici? :wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Apr 2007, 08:50

oby 1 scrie:au fost 214(doua sute patrusprezece)pesti din care marea majoritate au fost salai
o zi de exceptie
Daca imi aduc aminte in ziua aceea nu prea a mers bibanul (doar daca dadeai dupa el)
Eu stiu ca am prins vreo 10-12 bibani in ziua aceea, si aia "imbracati" bine, au intrat la shaduri de 10-12 cm..... in rest salai
Ultima oară modificat 25 Apr 2007, 09:08 de către paul, modificat 1 dată în total.

Scrie răspuns