CUPA CRĂCIUNUL ȘTIUCILOR | Delta Paradis | 14-15 dec. 2013

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Avatar utilizator
StefanDinu
veteran
veteran
Mesaje: 1513
Membru din: 31 Ian 2006, 17:02
Localitate: Question EVERYTHING!
Contact:

CUPA CRĂCIUNUL ȘTIUCILOR | Delta Paradis | 14-15 dec. 2013

Mesaj de StefanDinu » 08 Dec 2013, 17:28

Complexul DELTA PARADIS va invita la tradiționala competiție de pescuit la știucă care va încheia sezonul concursurilor acestui an: CUPA CRĂCIUNUL ȘTIUCILOR. Situat pe canalul Dunavat, în incinta Dunavat 1, complexul DELTA PARADIS are o suprafață totala de luciu de apa de 1.500 ha fiind unul dintre reperele pescarului de știucă.

PERIOADA: 14-15 decembrie 2013
LOCAȚIE: Complex Delta Paradis
PARTENERI MEDIA: televiziunea „Fishing & Hunting Channel”

I. PROGRAM DE DESFĂŞURARE

Vineri 13.12.2013
19:00 ședința tehnică + tragere la sorti
Sâmbăta 14.12.2013
07:30 intrarea pe apa
08.00 start manșa 1
15:00 final manșa 1
16:30 afișare rezultate intermediare
Duminica 15.12.2013
07:30 intrarea pe apa
08.00 start manșa 2
15:00 final manșa 2
15:30 afișare rezultate intermediare
16:00 festivitatea de premiere

II. PREMII

Fondul total de premiere este de 6.400 lei și este repartizat după cum urmează:
LOCUL 1: 3.000 lei
LOCUL 2: 2.000 lei
LOCUL 3: 1.000 lei
CMMC: 400 lei


III. TAXA DE PARTICIPARE ȘI PLATA EI:
Valoarea taxei de participare: 900 lei/concurent (1.800 lei/echipaj)
Servicii incluse: cazare în camera dubla X 2 nopti; mic-dejun (bufet suedez) X 2 zile; prânz (pachet servite pe balta) X 2 zile; cina (bufet suedez) X 2 zile; transfer Plopu (debarcader Delta Paradis) – Dunavat 1 (complex turistic) si retur; taxa A.R.B.D.D., barca + taxa pescuit

Număr minim de participanți: 15 echipaje
Număr maxim de participanți: 15 echipaje
Informatii suplimentare: După ocuparea celor 15 de locuri, doritorii se pot înscrie pe lista de așteptare în eventualitatea renunțării la participare a altor echipe.

Plata taxei de concurs se face prin virament bancar (prin plata taxei de concurs se prezumă luarea la cunoștință și acceptarea Regulamentului de concurs):
titular de cont: SC ADVADELT TURISM SRL
CUI: RO 11511485
banca: ALPHA BANK – suc. OTOPENI
cod IBAN: RO34 BUCU 1151 2147 6009 1RON
Menţionaţi: Cupa Craciunul Stiucilor

IV. DIRECTOR CONCURS
Ștefan DINU
e-mail: stefandinu9@gmail.com
telefon: 0722.413.651
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Avatar utilizator
StefanDinu
veteran
veteran
Mesaje: 1513
Membru din: 31 Ian 2006, 17:02
Localitate: Question EVERYTHING!
Contact:

Re: CUPA CRĂCIUNUL ȘTIUCILOR | Delta Paradis | 14-15 dec. 20

Mesaj de StefanDinu » 08 Dec 2013, 17:30

REGULAMENT DE CONCURS

Generalități
1. Echipajele sunt formate din 2 concurenți ce vor pescui într-o singură barcă echipata cu rame și/ sau motor electric (organizatorul nu asigură motor termic si/ sau electric și/sau acumulatori)
2. Concursul se desfășoară de a lungul a 2 manșe (1 manșă sâmbătă și 1 manșă duminică) de câte 7 ore fiecare
3. Echipajele vor concura pe un singur sector iar clasamentul se va stabili pe o singură grupă în fiecare manșă.

Echipament
4. Este permisă doar folosirea nălucilor (momelilor artificiale): voblere, năluci suple, năluci metalice etc. Este interzisă folosirea momelilor naturale sau a combinațiilor de momeli artificiale cu momeli naturale. Nerespectarea acestei reguli duce la descalificarea echipajului fără returnare taxei de concurs.
5. Este interzisă folosirea simultană pe același forfac a două sau a mai multor năluci, inclusiv monturile de tip Alabama. Nerespectarea acestei reguli duce la descalificarea echipajului fără returnare taxei de concurs.
6. Un concurent nu poate pescui decât cu o singură lansetă, în orice moment al concursului, dar poate avea un număr nelimitat de echipamente de rezervă (lansete, mulinete, năluci etc.). Nerespectarea acestei reguli duce la descalificarea echipajului fără returnare taxei de concurs.
7. Este permisă folosirea sonarului și a dispozitivelor de măsurare a adâncimii apei.
8. Fiecare echipă trebuie să fie dotată cu minciog sau grip propriu.
9. Fiecare echipă trebuie să fie dotată cu mijloace pentru menținerea în viață a capturilor până la măsurare și eliberare. Sarcină păstrării capturilor în stare vie, înainte de măsurare, revine în întregime echipajului.
10. Fiecare concurent trebuie să fie dotat cu vestă de salvare proprie.
11. În timpul manșelor, echipajele nu vor putea primi din partea altor echipaje, a arbitrilor sau a terțelor persoane nici un fel de echipamente sau obiecte până la terminarea măsurătorilor, excepție făcând: apa potabilă, ancoră, motor, vâsle, vestă, medicamente. Nerespectarea acestei reguli duce la descalificarea echipajului fără returnare taxei de concurs.

Desfășurarea concursului
12. La ședința tehnică, desfășurată în preziua competiției, se vor trage la sorți bărcile utilizate (bărcile vor avea numere de identificare) precum și ordinea de start a echipajelor.
13. Ordinea de start se va stabili pentru fiecare zi în parte.
14. Startul se da de la punctul de intrare pe apa, cu plecare în ordinea trasă la sorți la ședința tehnică. Barca trebuie să treacă prin poarta special amenajată, moment în care ia startul următorul echipaj.
15. În timpul manșei, echipajele nu pot pescui la mai puțin de 40 de metri distanță unul de celălalt.
16. Distanța de deplasare pe lângă un concurent nu este limitată (pentru cazurile în care nu este suficient loc) dar se efectuează numai cu acceptul echipajului pe lângă care se trece și numai prin locul indicat de acesta. În cazul în care pista o permite, distanță minima de deplasare este de 20 de metri.
17. Este interzis pescuitul de pe mal. Nerespectarea acestei reguli duce la descalificarea echipajului fără returnare taxei de concurs.
18. Este interzis pescuitul la trenă. Nerespectarea acestei reguli duce la descalificarea echipajului fără returnare taxei de concurs.
19. Este permis pescuitul în derivă inclusiv utilizarea ancorelor textile tip "parașută”
20. Ieșirea unui concurent pe mal în timpul manșei se poate face doar în caz de forță majorム(pierderea ancorei, deteriorarea bărcii sau a mijloacelor de propulsie, nevoi fiziologice) și numai în prezența arbitrului. Excepție fac cazurile extreme.
21. Înțeparea intenționată (japcă) din exterior a peștelui este strict interzisă. Nerespectarea acestei reguli duce la descalificarea echipajului fără returnare taxei de concurs.
22. În caz de vreme nefavorabilă, ce poate pune în pericol viață concurenților (furtună, vânt foarte puternic), directorul de concurs este obligat să întrerupă desfășurarea manșei.
23. La semnalul de încheiere a manșei, toți concurenții trebuie să înceteze pescuitul și să se îndrepte în cel mai scurt timp, către punctul oficial de măsurare a capturilor. Nerespectarea acestei reguli duce la descalificarea echipajului fără returnare taxei de concurs.
24. Dacă există pești în drill, aceștia vor puncta numai în cazul în care sunt scoși din apă în maximum 10 minute de la semnalul de încheiere a manșei.
25. Se interzice transferul de capturi între echipaje sau alte persoane. Nerespectarea acestei reguli duce la descalificarea ambelor echipaje fără returnare taxei de concurs.
26. Dacă un echipaj se retrage în timpul manșei, capturile avute pana în acel moment sunt valabile.
27. În orice moment un arbitru poate perchiziționa barca și echipamentul oricărui echipaj.
28. După încheierea manșei, deplasare echipajelor către locul de măsurare oficială a capturilor se face la o distanță minimă de 10 de metri.
29. Distanța pentru așteptarea în vederea măsurării este de minim 3 metri. Așteptarea se va face în mod obligatoriu cu barca ancorată.

Măsurarea peștilor
30. Punctează doar știuca (esox lucius) având dimensiunile minime de 40 cm.
31. Măsurarea capturilor se face cu ajutorul jgheaburilor, între extremitățile corpului peștelui: vârful botului și vârful cozii (în poziție adunată).
32. Măsurarea capturilor se face pe apă (în timpul manșei) și la mal (doar la finalul manșei) doar în spațiul special delimitat în acest sens.
33. Înregistrarea capturilor se face într-o Fișa de arbitraj, întocmită în trei exemplare (una destinată arbitrilor, una echipajului și una directorului de concurs). Pe Fișa de arbitraj sunt înscriși numai peștii punctabili (specie țintă și dimensiune) cu dimensiunile capturilor, fără a se rotunji în plus rezultatul măsurării. Fișa de arbitraj este considerată validă dacă formularul este completat în întregime, corect, semnat de arbitru și unul dintre concurenți. Reprezintă responsabilitatea concurenților și a arbitrului ca Fișa de arbitraj să fie completată corect, în întregime și semnată de ambele părți.
34. Se poate măsura un număr nelimitat de pești dar punctează doar cei mai mari 5 pești/ mansa.
35. Echipajele trebuie să fie prezente în spațiul oficial de măsurare a capturilor în maxim 40 minute de la finalizarea manșei. Echipajele care întârzie, dar nu mai mult de 60 de minute, nu vor puncta cel mai mare pește.
36. Echipajele care ajung la punctul oficial de măsurare după 60 de minute de la terminarea manșei, nu vor puncta nici un pește.

Clasamente
37. Pentru fiecare pește punctabil prins si înregistrat, echipajul va primi 1 punct pentru fiecare centimetru, fără a se rotunji în plus rezultatul măsurării.
38. Punctele totale acordate unui echipaj într-o manșă se obțin prin cumularea punctelor fiecărei capturi.
39. Dacă două sau mai multe echipaje sunt la egalitate într-o manșă, ele vor fi departajate dupムnumărul capturilor, iar în cazul în care egalitatea persistă vor avea un punctaj egal cu media aritmetică a locurilor în cauză.
40. Clasamentul final se stabilește prin cumularea punctelor obținute în celor două manșe.
41. Dacă în clasamentul final două echipaje sunt la egalitate, departajarea se face pe baza numărului de capturi, iar dacă egalitatea continuă, departajarea se face pe baza celei mai mari capturi.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Avatar utilizator
StefanDinu
veteran
veteran
Mesaje: 1513
Membru din: 31 Ian 2006, 17:02
Localitate: Question EVERYTHING!
Contact:

Re: CUPA CRĂCIUNUL ȘTIUCILOR | Delta Paradis | 14-15 dec. 20

Mesaj de StefanDinu » 08 Dec 2013, 17:57

Listă Înscrieri:

echipa 1: Cristi BUNGHEZ - Laurentiu BRATU
echipa 2:
echipa 3:
echipa 4:
echipa 5:
echipa 6:
echipa 7:
echipa 8:
echipa 9:
echipa 10:
echipa 11:
echipa 12:
echipa 13:
echipa 14:
echipa 15:
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

haralambie
junior
junior
Mesaje: 95
Membru din: 25 Mai 2011, 06:41
Localitate: Pe Apa.. la pescuit ... de preferat din barca!

Re: CUPA CRĂCIUNUL ȘTIUCILOR | Delta Paradis | 14-15 dec. 20

Mesaj de haralambie » 08 Dec 2013, 20:27

lrs reloaded..... uzlina reloaded... nu ne lasam :wallbash: :) cool :headbash:
pe ~~~

Avatar utilizator
Adelin
Moderator
Moderator
Mesaje: 5271
Membru din: 14 Apr 2004, 22:53
Localitate: ARAD

Re: CUPA CRĂCIUNUL ȘTIUCILOR | Delta Paradis | 14-15 dec. 20

Mesaj de Adelin » 09 Dec 2013, 10:51

Am facut curat, il rog pe nea Fane sa mai scrie aici doar daca are de gand sa se inscrie.
Comentariile le face eventual dupa concurs.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Avatar utilizator
StefanDinu
veteran
veteran
Mesaje: 1513
Membru din: 31 Ian 2006, 17:02
Localitate: Question EVERYTHING!
Contact:

Re: CUPA CRĂCIUNUL ȘTIUCILOR | Delta Paradis | 14-15 dec. 20

Mesaj de StefanDinu » 11 Dec 2013, 10:32

Pentru ca temperaturile nocturne coboară din ce în ce mai mult sub zero iar temperaturile diurne urca destul de târziu peste nivelul înghețului exista posibilitatea ca la ora concursului incinta sa fie înghețată. Din acest motiv cred ca este cel mai bine sa amânăm aceasta competiție.
Mulțumim tuturor celor care și-au manifestat interesul pentru acest concurs.
Ne vedem la concursurile anului 2014.

PS: Aici aveți prognoza completa.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

apsalba
veteran
veteran
Mesaje: 4413
Membru din: 24 Mar 2006, 14:56
Localitate: alba iulia

Re: CUPA CRĂCIUNUL ȘTIUCILOR | Delta Paradis | 14-15 dec. 20

Mesaj de apsalba » 11 Dec 2013, 10:38

Adelin, am vrut să mă înscriu, dar n-am avut noroc. Mai ales că sunt prieten cu Traian Apostu (patronul) și îi promisesem o palincă.
Ce ghinion am! Oricum eram totuși două echipe, ca văd că nu s-a înghesuit nimeni. Dar, părerea mea, este că de vină este Stefan Dinu. Omul ăsta minte de îngheață apele!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Avatar utilizator
StefanDinu
veteran
veteran
Mesaje: 1513
Membru din: 31 Ian 2006, 17:02
Localitate: Question EVERYTHING!
Contact:

Re: CUPA CRĂCIUNUL ȘTIUCILOR | Delta Paradis | 14-15 dec. 20

Mesaj de StefanDinu » 11 Dec 2013, 10:42

apsalba scrie:Adelin, am vrut să mă înscriu, dar n-am avut noroc. Mai ales că sunt prieten cu Traian Apostu (patronul) și îi promisesem o palincă.
Ce ghinion am! Oricum eram totuși două echipe, ca văd că nu s-a înghesuit nimeni. Dar, părerea mea, este că de vină este Stefan Dinu. Omul ăsta minte de îngheață apele!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tu nici nu stii de ce capat se tine lanseta ... vii tu la un concurs? In Delta ? Pai nu mai pleci de acolo. Nu te gaseste nici dracu pe coclaurii aia pe acolo!
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9516
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: CUPA CRĂCIUNUL ȘTIUCILOR | Delta Paradis | 14-15 dec. 20

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Dec 2013, 10:50

apsalba scrie:Adelin, am vrut să mă înscriu, dar n-am avut noroc. Mai ales că sunt prieten cu Traian Apostu (patronul) și îi promisesem o palincă.
Ce ghinion am! Oricum eram totuși două echipe, ca văd că nu s-a înghesuit nimeni. Dar, părerea mea, este că de vină este Stefan Dinu. Omul ăsta minte de îngheață apele!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Romanu' are o vorba..''dupa razboi multi viteji se arata''.

Partea buna la faptul ca erau doar 2 echipe,era ca asa ai fi prins podiumul ,la fel ca si la sectiunea feminin al ''campionatului'' federal..

In plus este cel putin curios faptul ca aduci in discutie bauturile alcoolice,stiut fiind faptul ca federatia nu agreeaza alcoolo in timpul activitatilor sportive..Ciudata imagine promovezi ca si presedinte al acestei asa zise ''federatii''..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3577
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Re: CUPA CRĂCIUNUL ȘTIUCILOR | Delta Paradis | 14-15 dec. 20

Mesaj de SF » 11 Dec 2013, 12:55

Popescu , cred ca ti-am mai spus ca alcoolu ii pe lista substantelor interzise , dealtfel de multa vreme , o fost una dintre primele forme de doping in Turu Frantei , acuma ca esti sportiv dupa legea sportului , hai sa-ti prezint lista cu ce substantele interzise .

http://legestart.ro/a-fost-aprobata-lis ... anul-2012/

Poate cu tine se intoarce spinningu la vasle , dealtfel ar fi mai sportiv , is de acord :D

Nici cafeina nu-i permisa :mrgreen:

Dealtfel daca faci controalele alea medicale pe care tu le-ai promis, vezi ca mai sant niste bariere , gen grasimea corporala sau tensiunea arteriala :)

Asa-i ca nu o sa respecti tu insusi propria legislatie :wink: , da ceri de la restu .

Stiu , te crezi Dumnezeu , si de neatins :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns