Concursuri organizate de catre Fane Popescu-FRPS

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
zavera
veteran
veteran

Re: Concursuri organizate de catre Fane Popescu-FRPS

Mesaj de zavera » 15 Noi 2013, 12:41

rcorbu scrie:
zavera scrie:& rcorbu

Ce părere aveţi de poziţia dlui preşedinte Popescu, exprimată de nenumărate ori, cum că :

Federaţia administrează pescuitul sportiv, în toate formele sale de manifestare....

1. Până în prezent, taxele din pescuit le-a încasat Statul (Ministerul de Finanţe/ANAF/ANPA, oricum, tot Statul), sau, inainte de 2006, AGVPS, la grămadă cu cotizaţiile.
Acum, credeţi că este mai normal să le încaseze federaţia?

2. Consideraţi că federaţia poate avea alte drepturi şi obligaţii decât cele care se raportează la buna organizare a fenomenului competiţional cu caracter oficial ?
Dupa cum spune si domnul Popescu, Federatia administreaza pescuitul sportiv asta insemnand tot ce este recunoscut oficial de MTS si inscris in Federatie, doar atat.
Exista cluburi care sunt in registrul MTS dar nu sunt afiliate Federatiei nu are nici un drept asupra acestora.
Cluburile care nu sunt inscrise in registru, Fane nu are treaba cu ele, dar acestea nu sunt recunoscute ca sportive, chiar daca au in titulatura "sportiv".

Acestea pot organiza concursuri nationale sau internationale, dar palmaresul lor nu va fi "confirmat" de Minister, ramanne doar in alte statistici sau vitrina clubului.

Pe viitor daca Fane insista este posibil ca CIPS, FIPS sau care vor mai fi ele, sa recunoasca doar Federatia ca reprezentanta legala a Romaniei.
Este vina mea că nu am pus citatul integral! Iată:

Federaţia administrează pescuitul sportiv, în toate formele sale de manifestare, agrement, recreativ şi competiţional....

Ce părere aveti?

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 15 Noi 2013, 12:45

NU !, doar pe cel competitional, asupra celui de agrement nu are nici-o autoritate.

In legatura cu taxele de pescuit.
Singurii indreptatiti sa ceara taxe sunt ANPA ca reprezentant al statului, sau daca concesioneaza/ dau in administrare pot cere taxa noii concesionari/administratori, dar cu justificarea cheltuirii acestora.
Si aici pun pariu ca nici o asociatie care a incasat bani de la "nemembrii" nu a cheltuit acesti bani in scopul indeplinirii obligativitatilor mentionate in ord. 11/2011.
Aici iar Fane are dreptate pentru ca legea face referire la "asociatii de pescari sportivi" , singurii care ar fi indreptatiti sa primeasca ape in administrare, iar Tribunalul i-a dat dreptate, fapt pentru care registrul cu asociatii a fost anulat, si refacut din nou prost de catre ANPA.

Iar daca un Tribunal a hotarat ca asociatie de pescari sportivi = asociatie inregistrata la MTS, cine sunt eu sa contrazic.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 15 Noi 2013, 12:49

apsalba scrie:
razvan m. scrie:Proiectele popesciene sunt la fel de grandioase ca si piramidele.E firesc, doar el e unicul faraon al pescuitului din Romanian State !!! :lol: :lol: :lol:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Ia uite mihuță, asta este a federației. Și nu este încă gata, dar anul viitor se va pescui pe ea. Și mai incepem încă 2.
Ești mulțumit?
Mie imi place mai mult poza asta din galeria federala:
https://www.facebook.com/pages/Federati ... =3&theater

E mult mai reprezentativa decat cea cu puradeii... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 15 Noi 2013, 12:51

....sau asta cu meseriashu de la rubeziana:

https://www.facebook.com/pages/Federati ... =3&theater

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
WSB CLUB

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 15 Noi 2013, 12:54

WSB CLUB

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 15 Noi 2013, 12:57

Zavera , te faci ca nu intelegi ? :lol:
Infama cooperativa administreaza tot ceea ce insemna activitatea de pescuit recreativ/sportiv ,retine ,doar activitatea de pescuit, nu resursa acvatica vie si nici apele :lol:

Un exemplu :

Sa zicem ca , tu esti la pescuit pe o apa publica , vine in control infama cooperativa (ca are si drept de control ) iti cere actele si te verifica daca ai :
CI ,permisul de pescuit eliberat de ANPA , atestat eliberat de cooperativa, carnet de membru la o asociatie afilita cooperativei , daca ai antenor ,, daca cunosti regulamentul ,daca culosre si grosimea firului de pescuit corespunde cu specia vizata ,daca ti-ai notat lungimea , greutatea si numarul capturilor in carnetul de capturi ,daca ti-ai cumparat sculele de pescuit , momeala etc.. doar de la magazinele autorizate de cooperativa , daca ai imbracamintea adecvata ...adica chestii d'astea cooperatiste
Daca esti in regula cu toate , poti sa pescuiesti linistit , daca nu , amenda in cuantum stabilit de cooperativa ,pe care o trebuie sa o achiti pe loc sau in 48 de ore la caseria cooperativei

Acum ai inteles ? :lol: :lol: :lol:
Pescuitul recreativ /sportiv nu-i chiar asa cum crede lumea :lol: :lol: :lol:

PS
Nu mai rade Adeline ,ca si tu trebuie sa te conformezi regulamentelor stabilite de cooperativa :lol: :lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 15 Noi 2013, 12:58

Fane ,ia de citeste ce am scris ! Cit de curind intri si tu ,dar nu in somaj !

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 15 Noi 2013, 13:03

Mister Fisherman scrie:Nu mai rade Adeline ,ca si tu trebuie sa te conformezi regulamentelor stabilite de cooperativa :lol: :lol: :lol: :lol:
Eu m-am si conformat, ce nu se vede, am orale cu musiu zilnic, desi din cate am vazut din poza lui ii place doar din genunchi pe plaja. :lol:
WSB CLUB

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 15 Noi 2013, 13:07

Vrei sa zici ca pe tine te-a controlat la "echipament" ? Nu stiam ca face control cu gura :lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 15 Noi 2013, 13:29

Mister Fisherman scrie:Zavera , te faci ca nu intelegi ? :lol:
Infama cooperativa administreaza tot ceea ce insemna activitatea de pescuit recreativ/sportiv ,retine ,doar activitatea de pescuit, nu resursa acvatica vie si nici apele :lol:

Un exemplu :

Sa zicem ca , tu esti la pescuit pe o apa publica , vine in control infama cooperativa (ca are si drept de control ) iti cere actele si te verifica daca ai :
CI ,permisul de pescuit eliberat de ANPA , atestat eliberat de cooperativa, carnet de membru la o asociatie afilita cooperativei , daca ai antenor ,, daca cunosti regulamentul ,daca culosre si grosimea firului de pescuit corespunde cu specia vizata ,daca ti-ai notat lungimea , greutatea si numarul capturilor in carnetul de capturi ,daca ti-ai cumparat sculele de pescuit , momeala etc.. doar de la magazinele autorizate de cooperativa , daca ai imbracamintea adecvata ...adica chestii d'astea cooperatiste
Daca esti in regula cu toate , poti sa pescuiesti linistit , daca nu , amenda in cuantum stabilit de cooperativa ,pe care o trebuie sa o achiti pe loc sau in 48 de ore la caseria cooperativei

Acum ai inteles ? :lol: :lol: :lol:
Pescuitul recreativ /sportiv nu-i chiar asa cum crede lumea :lol: :lol: :lol:

PS
Nu mai rade Adeline ,ca si tu trebuie sa te conformezi regulamentelor stabilite de cooperativa :lol: :lol: :lol: :lol:
Stimate coleg, unele chestii le-am înţeles din prima, pentru altele mai trebuie să fac eforturi.

De exemplu, nu înţeleg cum poate să vină în control "cooperativa", cum îi spuneţi dvs. Mă rog, cred că aţi vrut să scrieţi "un reprezentant" al cooperativei.
Are dreptul legal să mă legitimeze, controleze, sancţioneze, etc dacă mă aflu pe o apă publică?
Evident, nu, pentru că legile precizează exact cine poate face lucrurile astea. Atunci ce va face, va comite un abuz? Pentru că în legea sportului nu scrie asta.
Sau va risca să-i rup capul, asa, ca intre particulari :wink: , pentru că mă deranjează?

Scrie răspuns