CONCURS SPINNING GOSTILE

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

dodo
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dodo » 25 Oct 2005, 14:50

pe mine m-a bulversat treaba cu "patronul care tine la pestii lui"

poate ne explicati si noua cum se poate treaba asta, cand pe gostilele se pescuieste intens la plasa si se vinde pestele fara discriminare de rasa, sex, marime, etc

nemaivorbind de faptul ca ce nu au reusit braconierii atunci cand era salbatica au reusit patronii actuali, adica sa nu se mai prinda salau deloc, doar strapazani mici dar rari

Vizitator

precizari pentru musKloiu

Mesaj de Vizitator » 25 Oct 2005, 16:04

Citind cu atenties-ar fi remarcat:
1. Pescuitul este catch & realease
2. Se puncteaza numai pestii vii
3. Un peste mort nu inseamna numai nepunctarea lui sau eventuala depunctare, ci si a crea posibilitatea aparitiei unor neregularitati (pesti plantati dinainte in zona concursului, pesti cingelati, etc. – s-au mai vazut cazuri)
Varianta propusa, poate complicata la prima vedere, permite punctarea unui peste prins in conditii speciale. Acel concurent poti fi chiar tu si nu cred ca ti-ar conveni sa fi penalizat pentru prinderea unui peste mai hapsan care ti-a inghitit momeala adanc.
In ceea ce priveste chestia cu taierea firului, decrosarea de catre arbitru si returnarea momelii artificiale (proprietate privata a concurentului) sunt lucruri prevazute in regulamentele internationale si permit trecerea responsabilitatii ranirii pestelui la arbitru si castigarea de timp de catre concuret care poate relua repede pescuitul (legand o alta momeala, evident) timp in care arbitrul decroseaza pestele, incearca eventual sa il salveze sau vine cu el la mal, la comisie.
In conditii speciale (vant puternic, temperaturi foarte scazute, etc.) nici alutarea barcii arbitrului, de multe ori din fibra de sticla de cea a concurentului, nu este indicata fara riscuri.
De aceea solutia propusa permite atat punctarea pestelui in conditii regulamentare, cat si reluarea rapida a pescuitului.

Vizitator

precizari 2

Mesaj de Vizitator » 25 Oct 2005, 16:21

1. Taxa de participare este 500.000 de lei
2. Masurarea pestelui se face de la varful botului la varful cozii (regret, dar mi-a scapat in regulament)
3. Intalnirea se face la casa administratorului
4. Sunt si barci disponibile, oferite de organizator contra cost (300.000 lei)

P.S. Terrybill-ule las-o mai moale cu mintile alea luminate (imi permit pentru ca te cunosc)

liviu_v
senior
senior

Mesaj de liviu_v » 26 Oct 2005, 11:27

Se fac inscrieri si la fata locului in dimineata concursului?

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 26 Oct 2005, 19:11

inscrierea la concurs se face pana in sedinta tehnica, dar ar fi bine sa fie dat un telefon in prealabil si sa se anunte participarea, dat fiind ca un concurent care isi anunta participarea dar nu mai participa din motive personale poate incurca o eventuala organizare a barcilor disponibile pe lac.

atentie!!!barcile puse la dispozitie sunt in jur de 15-20, poate gresesc, oricum e bine de arvunit din timp o barca, dat fiind ca s-ar putea sa existe si arbitrii fara barca.

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 26 Oct 2005, 20:36

maikmea.... teribilule acum am vazut ce te-ai crizat...ia-o tata mai ushor ca doar m-am spart de ras din cauza exprimarii :lol: nu am dat cu parul.Acum ca stiu o sa-mi pun pe nas doua perechi de ochelari polarizati sa nu orbesc cumva daca dau cu ochii de voi doi :wink:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 16 Noi 2005, 17:44

In cazul in care pestele inghite momeala adanc si risca sa moara, se solicita prezenta arbitrului, care poate cere taierea firului, preluand astfel responsabilitatea sacrificarii pestelui respectiv prin decrosare, se anunta cu voce tare captura, dimensiunea si numele concurentului, arbitrul pastrand pestele (ca proba) si returnand momeala concurentului.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bai tata deunde sunte-ti ma voi din romania?
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 17 Noi 2005, 09:25

Imi spune si mie cineva, daca nu-i secret :P , cate stiuci s-au luat in tot concursul asta? Nu de alta, dar am incercat si eu recent pe-acolo, si... :cry:.

Scrie răspuns